Friday, February 5, 2016

:: Kuih Dan Muih ::

Lemaunye sekarang nie..lemau sesgttttt..xlarattttttt..;((((((

Mood nak berblog pun ke laut ke laut ke laut wehhh..skang nie jadik silent reader je kat blog u'olls..jgn la pikir kite xde menyinggah langsung2 tau..cumenye nak menaip komen tuh je yg xde..sobssss..

There was one weekend kite lepak2 umah mak..tetibe,

Kite, "mak, mcm mana nk buat bubur sumsum?"..

Sekali mak kite ckp, "tingin ker?..senang je nak buat..xpe la mak buat kejap la..barang2 dh ade dh tuh"..

Muahahahahhahaha..serious kite xde pun mintak mak kite tlg buatkan..kite just tanye mcm mana nak buat jer..

Mak, "long, gie buat long"..
Kak long, "nasib baik mmg kak long pun tingin jugak nak makan..kalau x ko buat sendri"..

Hahahahaahahaha..

Terus masuk dapur memasing buat kuih sumsum..
Tadaaaaa..mak kate alang2 dh buat gula tuh, sagu pun ade lg kat dapur, terus buat kuih sagu sekali..makan ngan gula merah letak santan..slurppp sedapnyeeee..
Astaga sedapnye..makan pulak sejuk2 kan..nyaman ya amattttttt..

Alhamdulillah dpt jugak makan..makaseh mak..ailebiu very the strong..xoxo..

4 comments:

  1. Nampak sedapnya falsya, ailebiu aunty :)

    ReplyDelete
  2. MIL sue suke buat asam pedas ikan mayong dengan bubur sumsum hijau kalo sue balik..nyamannya bila makan...waaaa...nak balik johor....

    ReplyDelete
  3. Baru pernah dengar pasal bubur sum sum.

    http://angellovesoldier.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...