Wednesday, February 10, 2016

:: Jalan2 JB ::

Last 2 weeks kan kite gie jb..saje2 je jenjalan..last minute punye plan..esok nak gie, arinie baru plan..nasib baik la hotel2 x fully booked..so, first destination jb..kiteorg gerak dlm tengahari gitu after checked up kite kat hosp kg baru..then lunch jap kat kedai minang kat kg baru tuh, baru gerak ke jb..
jaybee, off we goooo!!..hiks..

Smp2 terus checked in..owh haaa, kiteorg menumpang tido satu malam dekat KSL Hotel..daddy nak bg anak die mandi pool best katenye..padahal anak mana la tau pool best ke x best..yg die tau, pool yg dlm tuh ade air jer..ade slide ke ape ke, mana ler die heran..janji boleh berendam..tp xpe la, daddy nak happykan anak die..

Hotel okayh not bad..tp yg slag nye parking..sebab parking hotel sekali ngan parking shopping mall die..
 hotel nie even budak pun die count tau..tuh yg dpt katil queen satu ngan single bed..of course la daddy tido katil single..memula kite nak tido kat katil single...ehh, dh tido dh pun..sementara daddy nak tunggu kawan die smp kat hotel amek die gie minum, qisya dh tido dh..lena dh pun..sekali kite suruh la somi kite baring kat sebelah qisya..elok kite dh selamat selubung ngan comforter kat katil single, semek terjaga..kite tgk je gelagat qisya..

Pastu die duk raba tangan somi kite..dan2 lepas tuh tegak kepala tgk sape kat sebelah die..asal lak tangan berbulu nie..lain nau ngan tangan mommy..bile tgk daddy yg kat sebelah, die toleh belakang ke kite..carik mommy lettew..nmpk kite kat katil sebelah, ngan mamai2 die turun dari katil n dtg manjat kat kite..aduhaiiii anak..terpaksa la kite bgn smbl angkat qisya pindah balik kat katil queen..somi kite dh gelak2 dh..cisss..
 ade budak tgh explore tmpt..
smp2 terus tukarkan qisya baju mandi die..
 view dari floor bilik..besar jugak sebenarnye..pool byk..belah kiri tuh ade lg pool sebenarnye..
 qisya nmpk je pool kemain xsabau nak terjun..org ramai tp xrase sesak pun sebab pool die besar dan byk..
qisya main slide tuh smp tenggelam die sbb daddy xsempat nak sambut die kat ujung slide..sementara somi kite nak smp amek qisya dr tenggelam tuh, ade je org2 besar kat keliling qisya..dlm gambar tuh boleh nmpk punyelah keramaian mak bapak org kat situ..tp bile qisya tenggelam, haram sorang pun nak tolong angkatkan qisya sementara nak tunggu somi kite smp..semua duk pakat tengok je..xpaham mentality orang2 cenggini..

Penah je jadik kat dpn mata kite kes sama mcm qisya..kite angkat je budak tuh sementara nak tunggu mak pak die smp..abis tuh xkan nak tunggu dah terapung budak tuh baru terhegeh2 nak angkat..grrrr!!!!...

Lepas tuh xde dh daddy bg anak die main slide2 dh..mandi kat situ jer..
siap ade replika dinasor..
 ehhh ado laie..
geram betul tgk semek nie dari belakang..gigit montot tau la..mandi x lama pun dlm setengah jam..rekod okayh sebab cepat sgt..semek yg mintak naik sebab xtahan sejuk..tp mmg angin time tuh kuat..kuat sesgt..biru bibir semek sebab sejuk..

Esoknye after checked out, kiteorg terus ke JPO..ye la semalam daddy happykan anak..so esoknye daddy happykan mommy la..muahahaha..

Smp JPO isi perut dulu..happykan yg kat dlm baru la mommy happy nak menyopping..;D
nyumsssss..

Kite xde shopping ape2 sgt pun..ngan badan gini, perut gini, nafsu nak beli baju2 ngan seluar pun xde..sobsssss..kite beli yg xyah nak pilih size2..beli makeup, beli wrislet, beli baju2 qisya..tuh je la pun..

Tapi wrislet tuh mmg rezeki kite la..ade member2 section somi kite, 2 org duk memesan barang2 coach..sorang nak lanyard tag, sorang lg nak wrislet ngan lanyard tag..tuh yg gagahkan jugak masuk butik coach..kalau ikutkan mmg kite xkan masuk pun kalau xde yg mengoder..mmg selalu kalau gie takat jeling2 jer pun butik coach nie..

Bile masuk dlm butik tuh, dh tgk2 wrislet mana yg kawan somi kite nak, sekali kawan die xjadik amek wrislet sebab xde yg die berkenan..yg jadiknye hanya lanyard saje..yg pesan lanyard saje tuh, xjadik jugak nak amek..

Tetibe,

isteri, "hurmmm, wrislet nie mcm menarik je..xyah la i bawak purse gabak2 ngan 
henfon sekali, time nak beli lunch..
henfon pun ngam2 soi je nie muat2 wrislet..bawak duit ngan henfon je"

somi, "nak ker?..nak amek la"

isteri, "haaaa, betul ke??"

somi, "tanye la berapa harga"

Terus cargas tanye berapa harga..harga asal xingat berapa tah..tp ade disc 30%+30%..mmg beza sgt ngan normal price after disc..

somi, "haaa canner?.. kalau nak amek la"..

Senyum smp tinge i'olls..

isteri, "sham xjadik amek wrislet, sudahnye i yg dpt..hahahaha"..

somi, "tunggu la sham..mmg nak carik gaduh nie"..

Hahahahhaha..
rezeki2..alhamdulillah..

Kite siap ckp ngan somi kite..bgs la..lain kali kalau kite gie lagi, harap2 la dieorg order barang..boleh i tumpang sekaki..muahahahaha..

5 comments:

  1. JPO tu kalau kakak tengok memang yg ramai membeli org KL dan S'pore Falsya
    Kakak kalau pergi jenjalan aje..

    ReplyDelete
  2. best jee hotel nii..memg bapak2 memg cmni ehh...nk hotel ade kolam..nk bg ank mndi kununnyee...ahahah...peh tu pak yg duk terjun

    ReplyDelete
  3. wahhh semek...risau tau mandi kalau daddy jauh-jauh..

    oh ye rezeki adik baby mummy yg dapat beg hp tuh ;)

    ReplyDelete
  4. aauwww.. geram tengok montot si mek Qisya tu.. ekekeke..
    sesekali plan last minute pun ohsem gak kan.. ;)

    ReplyDelete
  5. mmg rezeki sangat..

    susah la nk paham org.. entahh la apa yg dipikirkan..
    kalau jd depan saya pon saya angkat juga.. tak sampai hti kot..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...