Friday, February 12, 2016

:: Craving (Part 2) :: TWG Tea ::

Getis sgt tau...mcm2 bende nak dingidamnye..nasib baik la dpt somi yg sabar melayani kerenah dan kehendak isterinye yg ngandung..hehe..

Dapat jugak merasa minum tea ala2 omputih..gituuu..katenyeeee..wakakaka..

TWG Tea yg kiteorg gie nie kat The Gardens..cuti CNY baru nie gie sana..xpaham kenapa minum teh pun smp nak kene ngidam2..padahal kat umah tuh boleh je buat teh kalau nak..

Ramai jugak yg koya2 omputih gie minum kat situ...termasuklah kami..kihkihkih..
 time nie org ramai and dieorg xcukup staff..berkejaran sana sini dieorg..

Kiteorg amek set utk arituh..cume kene pilih ape jenis tea je...tp camno nak pilih tea nye dh kalau bile bukak menu ade beratus2 jenis tea dlm tuh..sudahnye kite tanye waiter tuh ape yg die recommend..ye la, kalau takat ade 10 pilihan je kat situ mungkin okayh lagi la kut..tp kalau dh berlambak2, camno nak decide..
 kite pun dh xingat ape jenis tea yg kiteorg order..tp bau tea tuh mmg tersangatlah wangi..wangiii sgtttt..dh mcm bau shisha pun ade..

And haaaa, satu tea pot tuh boleh dpt dlm 3 cawan kecik tuh jer..halusssss sgt cawannye..gile xpuas hokeyh nak minum..and jgn pulak bile dh abis korang mintak refill ke hape..tea yg dieorg served bukan jenis free flow tau..kalau nak kene order lain..meaning korang ke tambah lagi duit..satu tea pot yg boleh tuang 3 cawan tuh pun dh 21hengget..harga depends la pada tea yg korang order tuh berapa..ade harga yg 70lebih ade yg 90lebih..gileee..teh je kut..

Kite mmg xorder dh tea pastu..walaupun somi kite kate kalau nak order tea order la lagi..tp amek la jenis tea lain pulak..xnak la kalau takat dpt 3 cawan kecik jer..sudahnye, kite order orange juice..lg byk air boleh disedutnye..kihkihkih..
ini set yg kiteorg amek..not bad jugak..

Kalau takat nak merasa je boleh la..tp kalau nak minum kat situ mcm korang lepak minum kat kedai mamak yg dpt teh o segelas, yg boleh 10 kali hirup tuh, lupekan jer la..baik buat air tea sejug kat umah..haaaa, minum la smp terbelahak..hahahaha..like i said, janji ape yg kite ngidam dpt lalu ke anak tekak pun jadik la..ngeeee..

Total damage = RM95.00..

7 comments:

  1. mahalnya, tapi okla tu sebab ibu mengandung punya pasal :)

    ReplyDelete
  2. Tapi kalau tak pergi kang menjeruk rasa asyik dok teringat aje
    Dah dapat kan puas hati. Mahal tu tolak tepi:)

    ReplyDelete
  3. salam singgah. makan sekali sekala kala je boleh la menu cenggini. hehehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...