Wednesday, February 3, 2016

:: #35-36Weeks ::

Ya Allah..sekejapan je masa berlalu kan..doctor estimated another 2-3weeks bersalin la kite..insyaAllah..

Second pregnancy nie, mcm2 dugaan yg kite lalui..dari start 1st trimester smp la 3rd trimester..but ya, its okayh, its alright..i can handle it..hehehe..kite terima dugaan yg Allah beri nie dgn hati yg terbuka..at first ya, kite admit mmg a bit down jugak la..4-5months menanggung kan..

Keluar masuk ward lagi..medical insurance somi kite, cuti2 ngan mc2 kite last year mmg kite fully utilized la..hiks..and psl kite jugak la jadi salah satu punca somi kite xdpt naik pangkat walaupun die favourite candidate..last year mmg mcm2 bende jadi..ngan qisya pun last year demam panas yg smp kene warded jugak..lepas qisya warded kite pulak warded..sedih sgt bile somi kite ckp, "xpe la..kalau itu punca i xdpt, i terima jer..antara kerja or family, of course i akan pilih family..isteri i n anak i yg paling penting dlm hidup i sekarang nie"..ade la ayat2 lg yg somi kite ckp..sedih sgt time tuh..sobsss..;(

Byk kali la kite ckp ngan somi kite, "xpe la domok..bukan lg rezeki u..mcm mana u favourite candidate pun tp kalau Allah dh tetapkan belum lg rezeki u maka belum lg la rezeki u..itu dh tertulis rezeki org yg dpt tmpt tuh..insyaAllah ade rezeki u nnt"..

Bag utk ke hospital baru jer malam td siap packing..itu pun setelah diugut oleh somi kite..hahahahaha..kan kite ade list2 lg yg kite nak makan sebelum meletup..somi kite ugut, die kate "tgk la mcm mana..bile bag dh packing baru boleh cite"..cargas terus packing malam td jugak..kihkihkih..
Bag dh siap!!!..yeayyy..tp ade lg few things xmasuk lagi sebab xbeli lg..boleh gitu..dh nak meletup dh kut..ngeee.

Malam semalam time nak packing, xtau kenapa kite sebak sesgt..sebak smp kite menangis..i dont know why..tetibe jer..kite pun xtau asal..

Doakan kite ye..

13 comments:

  1. smoga dipermudahkan urusan smua falsya..baby dh nk kuar tklama je lg

    ReplyDelete
  2. Tak lama je lagi tu...laaa..awat emo sya oiii...org semangat nak beranak ni...eh..hehehe..padahal akak dah 11 tahun x beranak ni...

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tgk adik baby!!jyeahhhh~

    ReplyDelete
  4. mommy..take care...
    nieyl doakan semoga semuanya selamat...
    x sabar nak tggu baby kuar...
    kiss mek tok nieyl...
    syg akk...muaaahhh ♥

    ReplyDelete
  5. Of course kakak doakan
    Sedih sebab nak tinggalkan Qisya dan daddy Qisya masa di ward bersalin.

    ReplyDelete
  6. Tak per. Mungkin ada rezeki yg lebih besar lpas ni.

    Smoga dipermudahkan semua urusan olehNYA. Tak sabar nak tgk adik mek ☺

    ReplyDelete
  7. moga semua di permudahkan ye..xpe, anak dah kuar tu nanti ada la tu kot rezeki lain kan :)

    ReplyDelete
  8. Tak saba nk tgk adik qisya..
    All the best ye sis .jangan sedih2..k

    ReplyDelete
  9. semoga dipermudahkan semuanya kak :)

    ReplyDelete
  10. tak lama je lagi..tiba-tiba teringat pula pengalaman sendiri..1st baby 37w4d, 2nd 38wk. hahaiii..tapi baby saya pandai, dua2 keluar time cuti.hehe..

    ReplyDelete
  11. semoga segalanya dipermudahkan...Aamiin....

    ReplyDelete
  12. Huhu. Neves pulak saya tengok sis nak beranak. Macam manalah agaknya keadaan saya nanti.

    http://angellovesoldier.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. ada rezeki adik baby tu untuk daddy this year aamiin :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...