Tuesday, February 23, 2016

:: Rindukan Seseorang Sampai Tahap Menangis ::

Kalau dh dalam hati sentiasa ade taman bunga yg mekar dengan dedaunan yg menghijau, kalau dh dasar diri tuh cengeng dan cembeng, kalau dh mmg mata tuh murah dengan air mata mcm air terjun, mmg la akan sampai tahap yg akan menangis kalau rindukan seseorang..

Adehhhh..sejak dh bersalin nie, makin susah nak jumpa qisya..makin susah nak peluk die..makin susah nak memanjakan die..semua tuh dh makin susah kalau nak di-compare-d kan dengan betapa senangnye nak wat semua tuh dulu..

Ehhh, korang ingat kite rindu kat daddy qisya smp tahap nangis ker?..kalau xde anak lg pun belum tentu rindu tahap nangis bengkak mata..rindu masih rindu la kalau somi xde dpn mata (outstation)..tp xde la smp nangis..merengek2 kegedikan tuh ade la sikit..aiii kan seorang isteri yg gedik acah2 manja kepada somi aiii..muahahahahahaha..

Qisya skang nie byk spend times ngan nenek atok, kazen2 die, n siblings kite..xde de nak heran ke mommy ngan daddy iye..

Semalam xtau kenapa kite rindu sesgt ngan qisya..rindu dengan mulut muncung sedepa kalau nak cium kite..ehhh tah la rindu la..
Mommy rindunye ngan anak mommy nie..T_T
Rindu..;(

Qisya so far ngan adik baby masih ok la..xde kate nak jealous2..xde kate nak pukul nak cungkil bijik mata adik..as of now, asyik la nak cium adik jer..main jap seminit, pastu dtg kat adik ngan muncung sedepa nak cium..siap sambil cium, sambil bunyik "emmmmuuuuaaahhhh"..itu je la die akan ulang2 smp die rase xnak ulang dh..hahahaha..

Tapi tuh la wat masa nie better la die byk dgn family kite..sebab bile dalam pantang nie, kite nak kene adapt dgn time and peel org baru yg jenis siang loloq (tido) yo, malam pulak berjaga..kalau qisya ade lg susah..siang xpe lagi..malam tuh yg masalah..kalau adik baby jenis mlm tido jer xbgn2, maybe okayh la..kang kalau dedua nak mommy, silap2 mommy yg lari gie tido umah nenek..duduk la korang 2 beradik kat umah layan peel n kerenah memasing..kihkihkih..

14 comments:

  1. huhuhu..soon iols rs cenggini gak, tp ms admit ward je la.. tu pun dh fkr mcm² skang ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Oh... Falsya tak duduk berpantang rumah mak sekali ke?
    Macam ni memanglah rindunya dgn Qisya. Kakak ni kalau lama Falsya tak upload gambar dia pun rindu tau.

    ReplyDelete
  3. Sekarang Falsya berpantang di rumah sendiri ke..
    Qisya skrg mak falsya yg jaga lah tu..
    Mahu tak rindu dengan perangai keletah qisya tu kan :)

    ReplyDelete
  4. camtu la yg kite rasa masa bersalinkan nayli. rindu sgt kt zakwan :'(
    moga dipermudahkan rutin harian falsya yg baru skrg ni.. naseb famili dekat, bleh tgk2 kan qisya. naseb jugak qisya jenis tak kesah dgn famili members yg lain. falsya n baby bleh rehat sket.. x sabar tgk baby....!

    ReplyDelete
  5. akk masa nak bersalinkan anak no2 pun dalam LR boleh nangis rindukan anak no.1...hahahaha

    ReplyDelete
  6. mek comel..tak sabar nak tengok adik baby plak..

    ReplyDelete
  7. rindu anak ni tak sama ngan rindu apaknya
    rindu apaknya boleh je tolak tepi kejap
    tapi rindu ngan anak..susah nak gambarkan hahahahah

    ReplyDelete
  8. Hihi. Comel qisya. Selamat berpantang kak

    ReplyDelete
  9. mau tak rindu ...tapi ape2 pun jaga diri tau...ade kan kes meroyan sebab emosi tak menentu tu.....take care okey!

    ReplyDelete
  10. alahai mommy cengeng ni eh...takpe kejap je tu nanti boleh sesuaikan diri

    ReplyDelete
  11. semoga dipermudahkan..
    tak terbayang perasaan tu kalu saya di tempat sya..keluarga dkt so sng la pa pe kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...