Friday, February 12, 2016

:: Selagi Masih xBersentuh ::

Jeng jeng jeng..kihkihkih..u'olls pikir ape je tuh..muahaha..

Kite kan skang nie kirenye dh sarat dh sebenarnye..minggu depan, pastu minggu lagi satu tuh doctor estimated yg kite dh nak bersalin..bile xsure lagi..rasenye last appointment utk minggu last tuh kompom ade adegan seluk2..then doc ros akan kate, "okayh, awak warded la ye"..T_T

Bag utk ke hospital dh siap packing dh..semua dh completed..rasenye la..hihihi..mlm td duk masukkan ape2 barang yg xmasuk lagi..kemain padat bag kite.."haaaaaaaa, bag xleh zipppppp!!"..merengek kat somi kite..mmg dasar getis punye org..kihkihkih..pastu somi kite ckp, "nie bag nak gie hospital ke nak gie langkawi..nak gie bersalin ke nak gie bercuti kat langkawi nie"..grrrrr!!!...selamba je perli..

Now masih lagi drive sendri ke ofis..kalau dulu pregnant si qisya, time2 gini mmg somi kite yg hantar and jemput kite kat ofis..but this time kite rase masih lg boleh drive so kite drive la dengan harapan dan doa so that kaki x cramp while driving..so not cool hokeyh kaki cramp masa tgh driving..pregnant kali nie kite penah kaki cramp time driving..walaupun kene sekali je time driving, tapi kemain seksa..huwaaaa, nangissss..nasib baik kaki kiri..kaki kiri letak atas kusi smbl tangan tekan tapak kaki yg cramp tuh..time tuh mmg i really want my husband so bad..selalu kalau kaki kite cramp, somi kite la yg legakan..few seconds je pastu dh okayh dh..

Sepanjang pregnant nie, baru 2-3 kali je kut kaki cramp..sekali time driving, the rest time tido..itupun kene bile dh 8bulan gitu..compared ngan qisya dulu mmg kerap..
selagi perut kite xsentuh stering, insyaAllah kite masih lagi boleh drive..nasib baik la kete auto..rasenye kalau manual mmg dh kene dh perut ngan stering..duk/keje kl mmg x practical okayh nak bawak kete manual...drive kat highway, layan2 corner skit best la bawak manual..nie kalau jalan manjang je jammed, jadah ape bestnye..lg mengundang kaki cramp.. 

Ramai yg tanye, "somi x hantar and jemput ke kat ofis..kenapa masih drive sendri?..larat ker nak drive?"..

Ikutkan mmg xlarat nak drive..xlarat nak hadap jammed yg makin teruk skang nie..nak2 skang nie double jammed dari kebiasaan..ini semua salah jibby..sejak jibby naikkan tambang semua public transport, semua org dh pakat drive kete je gie ofis..dh tuh kalau cost naik public transport sama dengan je ngan cost drive kete, might as well drive kete..xyah nak bersesak2 berhimpit ngan org ramai..

Lagipun bukan somi kite xnk...somi kite die okayh je..boleh je nak antar and jemput kite kat ofis..just ckp je..tp tuh laaaaa..pagi tuh nak gie keje mmg xde masalah la kan nak berantar..tp tang nak balik tuh yg masalah..walaupun somi kite balik keje 5.15, doesn't mean yg die akan kuar dari ofis kul 5.15 or 5.30..nak menunggu somi kite smp kat ofis kite tuh yg berjanggut nak tunggu..kang 8malam baru smp ofis kite..bukan xpenah..penah je..hati membara jgn ckp la..panehhhh jer..kang mulalah suara, muka berubah..kite kalau muke dh berubah, mmg nmpk sgt kohajanye..hahaha..so dari jadik gitu, baik la kite drive sendri..

Selagi boleh drive, drive la..

9 comments:

  1. ehehehe..bertabah ye...kl skrg mmg jem teruk...

    ReplyDelete
  2. Dah sarat tu, strong mama strong baby, betul better drive dari menunggu kan..

    ReplyDelete
  3. salam jumaat falsya
    semoga Allah permudahkan urusan kelahiran org baru nnt, mcm rileks je falsya tk rasa seram sejuk pun..

    ReplyDelete
  4. Hehehhe...sabo jela...akk rasa kita ni perempuan kdg2 lg bagus bt smua sendiri..bila asyik harap hubs je kan..ada baiknya la kita xhrp sgt..slgi mmpu kita bt je sendiri

    ReplyDelete
  5. Akak yg tak tahan bila kaki cramp tu faksya..
    Pastu kena pulak ula-ula atau kata orang tu simpul biawak..
    memang menangislah kan..
    Kira kecik lagi perut falsya tu..
    Kalau akak dah dekat 2 minggu ni dah menyendat kat stering perut tu hahhaha..

    ReplyDelete
  6. jyeahhhh berdikari walaupun manja kan kan kan :)

    ReplyDelete
  7. Akak lebih suka drive sendiri.. dapat pegang stereng lupa diri dah.. kalau meter tu boleh pusing 360° lagi akak suka.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. macam tough je ibu mesti anak pun hebat & kuat ni..hihi
    drive slow2 dah la kak..bimbang btul klu pregnant lady drive dgn perut sarat mcm tu..

    ReplyDelete
  9. Wahh tak lama dah baby nak keluar. Hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...