Monday, February 29, 2016

:: Dalam Pada Xnk ::

Isteri, "xsangka kan..2 dh anak kite"
Somi, "kan..anak2 aiiii"
Isteri, "tuh la, dalam pada xnk dulu, jual2 mahal dulu, tau2 dah ade 2 anak ngan uuuuu..hahahaha"
Somi, "huuhhh, smp hati domok sombong2 ngan i..sedih i, sentap i"

Hahhahahahaa..conversation santai laki bini dlm kete lepas balik dari klinik..baby kene kuning..quite high but xde la smp border yg kene warded..kite gie check kat klinik kesihatan..so selagi xsmp border, hari2 kene gie check kuning baby..first day checked kat hosp al-islam..2nd day n day after kat klinik kesihatan..malas nak gie repeat check kat hosp al-islam sebab nnt kompom2 kene warded..kene warded xpe lagi..kite mana boleh stay..baby je kene tinggal..wo puyauuuuu!!!!..

Bile anak first, xsangka dh ade anak..bile anak no 2 kuar, xsangka dh ade 2 anak..agaknye bile anak ke 3 kuar nnt, silap2 dialog sama je mcm dialog kat atas..cume no je yg tukau..ngeeeeee..

Dulu2 kemain duk xnk la ape la nak kawan je la xnk lebih la..skang amek ko..dh ade 2 anak bersama dh..wakakakakakaka..jodoh kan..moral of the story, bak kate hadek bibers, never say never..kihkihkih..

Alhamdulillah, Allah kurniakan kami anak sepasang..pasnie "cuti" 3-4 tahun..time tuh baru pikir nak tambah..mmg kene plan u'olls..kite nie anak first and second dh la dedua kuar ikut "tingkap"..dalaman kene la jaga bebetul sebab nnt no 3 mmg xde choice dh..kompom2 kene belah perut jugak..kene bagi betul2 baik..kalau dedua anak normal or either one normal, boleh la cite lagi..tp bile dedua pun dh czer, tutup citer terus la..hiks..

14 comments:

  1. tulah kan..macam tak caya je dah 2 anak..

    ReplyDelete
  2. MCM TAK CAYA SUE ANAK DAH 3..HAHAHAH....KENA USAHA NAK GEGURL GAK NI...JOM JYAH2 SESAMA KASI TIP...

    ReplyDelete
  3. Kejap ja dah ada dua, Alhamdulillah rezeki sepasang, bestla dapat cium baby.

    ReplyDelete
  4. selalu mcm tu sya... awal tu nak tak nak jer kan... dah kawin keluar 2 anak dah..heheee

    sama jugak akak bila fikirkan balik mcm lucu la pulak... cantik jer Tuhan aturkan...:)

    ReplyDelete
  5. hehehe dalam tak nak..
    Dapat 2 ye Falsya..
    Kena pantau baby yg kena kuning falsya..
    takut merebak ke hati pulak..
    Semoga baby cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  6. kite pun sama falsya.. tuptup eh tak sangka dah 3 hehe.. alhamdulillah rezki Allah yg x terhingga kan :)

    ReplyDelete
  7. Syiok sbb dh dpt sepasang...yeahh..tahniah once again

    ReplyDelete
  8. macam kak atie la ..ada sepsg anak jgk..tp rancang apapon..cuma rezeki kak atie mungkin dua jer.Rugi anak sikit ni...bila anak2 sambung study..sunyiiiii rumah :(

    ReplyDelete
  9. selamat bpantang falsya....sama la jugak ayat tu kite ckp kt husband...cam tak caya anak dah 2...hehehehee.....kite sama la sepasang...sep sikit :)
    moga baby cepat sembuh dr kuning

    ReplyDelete
  10. suka ayat falsya

    jue dulu pun sama..
    kononnya sebesar bijik sawi pun tak berkenan ngan poji kononnya
    hahahahhaha
    ambil ko dah 2 anak..dah 11 tahun pun kawin hahahahah

    moga anak2 kita semua membesar dgn sihat dan berjaya
    serta rumahtangga kita semua bahagia hingga akhir hayat

    ReplyDelete
  11. Hahaha.Tahniah kak dah ada sepasang :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...