Tuesday, March 22, 2016

:: 1m4d ::

Sekejap je hero kite dh sebulan 4 hari..xlama lg dh nak abis pantang dh pun kite..pastu xlama lg dh nak start keje dh..huwaaaaaa..

1m4d = 4.5kg..

Berat hero kite la..xkan la berat kite kut..kite pulak dalam masa sebulan lebih nie dh turun 10kg..lg 12kg nak bagi turun..masakkkkkkkk weh nak bg turun 12kg lg..tuh la time ngandung alahan xde..bantai makan ape saje yg terlintas kat kepala nie..tingin itu tingin ini..hamek ko ubat..hahahaha..
Belanja satu gambau hero kite..

Xnyesal pun kuat makan time ngandung..am enjoying my pregnancy moment/journey..xde la anak kuar asyik meleleh2 ailio kan sebab sekat2 makan..hiks..

Jeans yg kite beli (ehhh somi aiii belikan, sorry, ter-credit diri sendri pulaks) time bulan puasa last year jadi kite punye motivation utk kurus..xpenah pakai pun jeans tuh..sayang je beli mahal2 tp smp sudah xboleh nak pakai..huwaaaaa..

Last year sebelum tau ngandung kan kite dh kurus turun mendadak tuh..tapi tuh la xtau mampu ke idok nak pakai lg..mampu rasenye mampu tp bile and berapa lama nak mampu tuh xtau la kan..huahuahua..

Kalau size 28-29 tuh rasenye sekejapan je kut boleh nak bg achive..tp nie size pinggang 25 kut..boleh ke idok tuh yg jd persoalannye skang nie..tapi tuh la, knowing me, kalau kite nak mmg kite akan dapatkan jugak..mcm dulu la bile betul2 buat tuh yg boleh turun 10kg dlm masa sebulan..

Tgk je la nnt boleh sarung ke idok jeans size 25 tuh..hurmmmmm..

"Domokkkkkkkkk, pas pantang jom kite diet sesama!!!"..

6 comments:

  1. Kalau fully breast-feed cepat sikit nak kurus balik Falsya. Tapi kita ni kerja kalau nak fully FB kena kuat dan gigih. Kakak dulu memang tak mampulah.

    ReplyDelete
  2. Ala....comey nyer diaaa....
    kiss untuk aunt nieyl mummy... ♥

    ReplyDelete
  3. selamat berpantang..semoga berjaya la misi nak turun bagi jadi saiz 25 tu..heheh

    ReplyDelete
  4. Kite pun nak join diet.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. sekejap je kan.. cpt btl masa pergi..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...