Friday, March 25, 2016

:: "Rumah Cantik Tapi xKemas" ::

Dh namanye pun pantang..nak buat kerja umah beria mmg nnt mau kene perhambat ngan mak kite..pastu nnt somi kite sambung seligi dahi kite plak..ikutkan hati mmg nak capai mop, and segala perkakas mencuci umah pastu kemas/cuci umah..sakit betul mata umah mcm hape jer..tp bile pikir balik, ishhh kang kalau ape2 jadi kang lg susah..

Aunty kite bile dtg umah siap ckp, "nie baru betul rumah org berpantang nie"..ngeeeee..si nana keding lagi kohaja, belum masuk umah baru kat pintu dh ckp, "nie umah ke kapal karam nie"..bongok2 jer..hahahahhaha..dulu berpantang xde la semak sgt rase..tp skang nie berpantang, tah la, xtau nak ckp..dulu pantang anak sorang gamaknye, so xde anak lain nak bg sepah..skang nie pantang anak dua..paham2 yolah..toys2 mmg bersepah la sana sini..;p

Bile mak kite dtg, kite tanye la ade kenal ke org nak cuci umah..mak kite ckp nnt die tanye pekerja2 indonesia yg keje kat pasar..sekali ade la sorang nie willing to kemas/cuci umah kite..ehhh ingat free ker, bayar laaaa..tp seriously murah..3jam 40hengget..

So semalam dtg la org tuh kat umah kite..tetibe kuar ayat, "rumah awak cantik, tp tuh la xberapa nak kemas"..terus kite ternganga pandang die.."pantang kan nak kemas beria sgt pun xboleh"..dlm hati, "durrgghh!!..kalau aku boleh kemas umah kenapa aku nak kene panggil ko"..hahahhahaah..

Orang tuh mmg kemas beria la..atas umah saje 2jam die duk cuci..bawah 2jam lebih..itupun siap ckp, "rumah awak xboleh siap semua arinie tau..kene sambung hari lain"..tetibe terasa mcm kite nie duk umah banglo ker..and ade jugak terdetik..kotor sgt ke umah aku nie smp 4jam lebih xboleh nak siap semua..huahuahua..

As long die dh settledkan heavy work okayh la..takat nak lap2 habuk tuh insyaAllah kite masih lg mampu..tapi tuh la, even die kemas/umah okayh, tp ttp xkan sama dgn cara/spec kite mengemas..not to say am fussy, hurmmm, okayh2 i admit, consider fussy la jugak tuh kan..but xde la kate kite nie perfectionist sgt..hihihi..

Lagi seminggu nk abis pantang..kerja rumah byk menanti nie..harap2 dpt la settle kan kerja rumah before start keje..dah start keje kalu, hurmmm, mmg lama la nak settle kerja2 umah..

Kite pun xtau ape yg kite ngarut nie..bahana xcukup tido kut..kayh la u'olls..nak nap jap..zzzZzZzzzz..

5 comments:

  1. dah kalo kemas tak dapat ler dier datang buat keje..hadoiii..
    slow slow sya..operate takleh wat keje renyah sangat..bahaya..

    ReplyDelete
  2. betul dah tu..mcm mana sekali pun kiter ade spec kite sendiri ;)

    ReplyDelete
  3. Kaaan kak. Memang kalau suruh orang kemaskan ada je yang tak kena dengan mata ni

    ReplyDelete
  4. Dia blm tgk umah akk lg kot...pitammmhahahaha

    ReplyDelete
  5. itulah kan..kalau larat nak mengemas..dah kemas..ada anak lagi..sempat tak sempat nak kemas..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...