Wednesday, March 30, 2016

:: DOBOT ::

Dak dobot..badan hantap..nak mandikan, bile dukung, mmg terasa hantapnye..kadang smp lenguh2 tgn..pass pulak ke daddy sambung dukung..haks..

42hari = 5kg

Nana keding kate, "anak2 ko mmg sepesen nyeah gaya tido..mcm ultraman 7"..hahahahaha..aah la mmg gitu gamaknye..time qisya pun tido gitu gak..bezanye, qisya tido mulut muncung..hero kite tido mulut nganga..kihkihkih..

Siang tidooooooo..malam berjagaaaaaa..

Dh mcm qisya jugak tido nak kene berpeluk..tiarapkan die xnk, terlentang xnk, mengereng xnk..mengamuk sokmo..suara tuh smp dh serak2 dh sebab meneran nangis..

Dodoi2 kan, agak2 dh lena, pastu dgn gaya dodoi tuh kite baring..berpeluk la kirenye..terus tido smp ke pagi..kite nak duduk pun xlalu sebenarnye..xselesa..sakit pinggang sakit tulang belakang..terasa ngilu kat tmpt yg kene cucuk bius tuh..bile baring baru lega..

Tapi bile dh tido berpeluk ngan hero kite tuh sambil mengereng, dah si kakak pulak duk baring belakang kite..dh di-block-nya movement kite smp xleh nak bergerak..yg xtahan siap tangan die duk meraba telinga kite, muke kite, mulut kite, hidung kite..rimas betul sebab xleh nak bernafas..hahahah..

Die suke main subang kite yg kat belah kanan..kan kite tindik tinge belah kanan tuh smp 2 lobang..biasalah u'olls, zaman2 jahilliah dulu kan, itu nasib baik la tindik 2 lobang je, ikutkan nak tmbh lagi lobang kat tinge nie, tp xsempat..muahahahha..haaaaa subang yg kat atas tuh la die suke duk nak gentel..smp hilang2 subang kite sebab tertanggal..nasib baik la kat umah nie byk stock subang..

Harap2 la tido hero kite berubah time kite dh start keje nnt..kalau maintain lagi mcm skang, mmg mata mommy fighting mata panda la..skang nie pun eyebag dh teruk..
Teruk kan eyebag kite..mata tuh ngantuk sebenarnye..masih lg tembam pipi disitu..

42days = 13kg

13 kg tuh berat yg dh turun..lagi 10kg nak bg turun..menitis peluh nak bg turun lg 10kg..

7 comments:

  1. 42hari = 5kg...perggghhh sama berat dengan berat mirza firash...best2 dobot

    ReplyDelete
  2. ahkak pun skang sibuk nak diet..tapi takdela kental mana..skang akk cuba makan lauk je without nsi..boleh kot lelama dah biasa..inshaallah

    sis pun good luck ye...

    ReplyDelete
  3. anyoooo meh nak kiss otomen seven tuh!! mulut tuhhhhhhhhh! haishhh...geget kang~

    ReplyDelete
  4. Comel je cara tidur. Nampak lena betul dia. Hii. Selamat berjaya tuk turunkan berat badan lagi. Kena kuatkan semangat! Siqah tak kuat kalau bab makan. Haih 😔

    ReplyDelete
  5. Memang Dobot si hero tu Falsya..
    Geram pulak akak tengok..
    Nak gomol-gomol jer si dobok tu :)

    ReplyDelete
  6. Terlajak gebu mom doter ni :) nanti si hero memanjat manjat baru la tahu nak turun ke atau nak naik kg tu..biar berjus sementara ni :)

    ReplyDelete
  7. x lama lgi baby dobot besar lagi dari kakak dobot...hehee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...