Monday, March 28, 2016

:: "Menumpang" ::

Kite menumpang tido dekat hotel concorde shah alam sejak dari ari jumaat smp la esok..menghabiskan sisa-sisa pantang yg berbaki lg 3 hari..yeayyyyy, pasnie merdekaaaaaaaa..weehuuuuu!!..woot woot!!!..nak makan cendol wahab dekat sri rampai..kuang3..

Somi kite ade tender review..dh boleh ikut, ikut jer la..boring jugak la tapi duk terperap je dlm bilik nie 5hari..nak kuar xboleh..haaaa, nak ikut sgt kan..jgn byk complain..hadap je la..;)
View dari bilik..saujana mata memandang..scenery yg lagi mahal dari laut-lautan dgn bukit bukau..*love struck*

Eleh, merdeka konon..mcm dh lama dh je merdeka..bile dh ujung2 nk abis pantang, ikut ker pantang tuh..mcm more to pantang tgk jer..mcm2 makanan n air yg dibalunnye..pantang ala koboi..hikss..tp xde la main makan jer..walaupun langgar pantang tp beringat la jugek..

Tuh la kekdahnye kalau pantang sensorang nie..xde org nak monitor..menyelinap masuk dapur bukak fridge amek air yg sejuk2..dah la dlm fridge tuh kemain byk jenis air..nmpk sedap jeeee..nak2 pulak dgn cuaca paneh nie kan..dlm hati, "minum sikit jer"..jer jer pun segelas gak la..;p

Hasrat nak berpantang dekat atas tinggal harapan..poyo/poyo je nak pantang kat atas la ape la..turun jugak sudahnye..mlm tido pun gitu jugak..first few days je tahan tido kat bilik belakang..lepas tuh masuk bilik sendri jugak..panasssss..even ekon bilik pasang, pintu bilik kite bukak..so sejuk ekon tuh akan keluar..xde la sejuk sgt..

Kat hall bawah pun, even tutup sliding door, tutup pintu, ttp terasa bahang..berpeluh2 hero kite..sudahnye ekon duk on 24jam but with the minimum temperature la of course..sian anak aiii panas..ehhh, anak jugak yg kene..hahaha..
Si dobot..badan kemain sihat..bile dukung terasa hantapnye..rasenye berat hero kite nie easily 5kg dh kut..or maybe lebih..sama dobot mcm kakak..
Nie dak kakak dobot..somi kite bawak qisya gie breakfast kat cafe hotel nie..kawan die dukung la nak bawak tgk makanan..elok dukung jer, "ehh, hantap jugak badan anak ko nyeah"..haaaa baru tau ker..sape2 nak exercise, dukung je qisya..xyah beli dumbbell mahal2..hiks..kesian qisya boring die duk dlm bilik nie..semua drawer die selongkar..

Kite ade la suruh die buang sampah dlm dustbin.."qisya, pick it up and go throw inside dustbin sayang"..paham lak tuh..lepas pada tuh kemain rajin duk throw things dlm dustbin..boring gamaknye..smpkan pacifier adik yg baru beli pun die duk cmpk dlm dustbin jugak..mcm mana tau??..sebab carik2 pacifier xjmp..lepas tuh semalam daddy die nak carik remote pun xjmp..last2 jmp jugak tp dalam dustbin..tuh yg kiteorg syak pacifier adik pun die cmpk dlm dustbin..hahaha..qisya qisya..

Esok dah nak balik dah..nak gie jmp baby baru..xsabarrrrrrr..baby gurl, wait for me..am coming!!!..baby sape??..tungguuuuu..

5 comments:

  1. besh nyewwwwwwwwwwwwwwwww lepak2 otel ..

    ReplyDelete
  2. Kakak ingat masa Qisya pun boleh tahan jugak macam ini.
    MOntel semacam geram tengok kan:)

    ReplyDelete
  3. wahhh pantang main main nie..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Akak dulu.. disebabkan lama nau dok dalam rumah (44 hari tak kuar rumah).. Bila dah merdeka, bawa anak2 keluar, dak Adik siap tanya.. ibu ingat lagi ke cara nak pandu kereta ni..? kihkihkih..

    ReplyDelete
  5. Skjp je bb dobot besar...
    Comel.qisya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...