Thursday, March 10, 2016

:: #SisterBrotherLove ::

Qisya so far nmpk sgt kakak penyayang..mommy harap2 kekal gitu la ye sayang..;)

Kalau bgn tido, mesti nak menyelit2 kat sebelah adik..kite risau die himpap adik die..bukan die punye intention la nak himpap adik sebenarnye..qisya nie asal boleh jer landing mana die nak landing..bile kite ckp, "dont la sayang nnt kene adik"..pastu die ubah balik position tangan die ker, badan die ker, tp tetap kene adik jugak..hahahah..kite la kene tahan anggota badan die dari kene adik..suruh baring sebelah kite xnk.."no no no" jer jawabnye..
Tgk la..gitu la die..usap2 kepala adik..cium2 adik..sayang sgt lettew..hiks..

Qisya nie manja..xboleh langsung tertinggi suara sikit..kite nie kepala angin..hot tempered kinda person..cepat sgt naik angin..mmg i cannot deny on that..tp alhamdulillah dengan qisya kite boleh bersabar dgn peel die..good haaaa..hahaha..

Dah 2 tahun 4 bulan dh qisya..mmg jarang kene marah ngan kite..buat la peel ape pun, selagi mommy sabar mommy sabar..surprisingly, kite boleh bersabar walaupun hilang sabar..tp kadang terlepas jugak la..few seconds jer pun lepas tuh peluk balik qisya..kalau kite xpeluk pun nnt qisya dtg kat kite ngan muke seposen, pastu cium kite..owh melting weh!!..qisya nie good gurl..jarang bg masalah..tp biasalah budak..once in a while nak attention kan..lagipun qisya punye peel tuh masih lagi under control..agaknye sebab perempuan kut so lasak die xde lasak mana..sebab tuh gamaknye kite masih boleh bersabar..tp nnt adik die xtau la mcm mana kan..sama-sama kite nantikan..hahaha..

Kite kan kalau qisya buat peel die, kadang xyah marah pun..kite pandang je die..terus wat muke seposen die..lps tuh mcm biasa la, mengensot dtg kt mommy pastu cium pipi kiri kanan, cium mulut kite, cium dahi kite..haihhhhh, gugur jantung gue..hahahha..

Somi kite apotah laie..mana penah marah anak die..anak die tercucuk kayu yg mcm ala2 nak gulung sushi tuh kat perut directly kene kulit tanpa ade alas ape2 pun masih boleh bersabar hokeyh..sakit kut..memula terjerit la sebab sakit..tindakan refleks katenye..tp bile tgk muke anak yg terkedu, terus ckp, "sakit la baby..sian daddy"..bile tgk muke anak lain, "daddy xmarah qisya..mana ade daddy marah qisya..daddy terkejut jer"..tergelak2 kite.."nak marah buat ape..bukannye qisya tau ape2 pun"..haih, yolah..susah betul nak tgk daddy marah anak die..dah tuh ngan kite pun die boleh bersabar inikan pulak la anak die..hiks..

Mcm ade satu hari tuh, kite nak turun bawah..qisya sebukkk ngan henfon.."qisya, mommy nak turun bawah nie..come"..die boleh buat xtau jer..byk kali kite ckp die buat xtau..kite amek henfon, ajak turun bawah..die nangis tp static je atas katil..hurmmmm, kite xleh nak sabar terus kite turun tinggal die..ade la dekat 20minit die nangis kat atas kite buat xtau jer..wassap somi kite cite kat die.."alaaaaa sian qisya..jgn la buat anak mcm tuh..mesti die tgh sedih"..aik, daddy pulak sentap..beria suruh kite amek qisya kat atas..kite buat keras, kite ckp biar die..

Yg kelakar, berdesup nenek dtg bile dgr cucu die nangis beria kat phone..elok letak phone, 3minit pastu nenek smp sebab ingat cucu die kene marah ke kene pukul ker..kihkihkih..mana ade kite marah mana ade kite pukul..baru tinggal gitu dh nangis beria..

Qisya xpenah lg la kene marah or pukul beria..kalau kene tuh xtau la mcm mana..
Tgk la muke suci nie..mcm mana nak marah..sebab tuh xleh nak marah..sebab tuh la kite boleh bersabar..
Baby tuek nak jugak duk atas rocker..;)

Kecik2 gini xde la kene lg ngan mommy nie..saka singa mommy simpan dulu..dh besar nnt baru mommy keluaukan saka singa mommy ye..hihihi..

5 comments:

  1. uish...bagus sngt ni parents cmni..hahahaha
    akk kalau dgn aish sabar tu sabar jugak...tp aish dia xbrp pandai nak bertolak ansur..kaki akk pdih sakit akk ckp dia yg pijak pun dh nangis sentap...huhu..perangai makin menjadi2 tau

    ReplyDelete
  2. moga qisya jaga adik baby sampai besar k. sayang adik baby slalu tau :)

    ReplyDelete
  3. alahaiii nantu mama ni! Anje nyer ia... ;)

    ReplyDelete
  4. kite kt anak buah pun dah ngamuk dah..tu anak orang..kalau ank sendiri mau saka naga yang kuar..hehehehe

    ReplyDelete
  5. kakak qisya sayang Baby kan... hehee....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...