Monday, March 7, 2016

:: Qisya Jealous? ::

Qisya jealous ke ngan adik?..antara soalan yg org ramai tanye..;D

Alhamdulillah qisya die x jealous ngan adik die..first time tgk adik, asyik nak cium jerrrrrr..sebelum nak cium, muncung sedepa dulu baru mulut tuh smp ke adik..hehe..

Smp skang la die gitu..so far xde la kate nak jealous2..pagi2 daddy qisya antar qisya umah nenek..bile mlm tuh bile qisya balik je umah, first thing first, die akan carik adik..cium adik dulu..anyonyonyo sho shuweet..

Cume malam je la masalah sikit..ngeeee..yelah, mcm yg u'olls tau (tau ker?), qisya kan bile tido nak ber-huggy-buggy ngan mommy die nie..time tuh je la berebut kite..somi kite kene pegang adik sementara kite bg qisya tido..kadang bile adik dh nangis2 teruk, terpaksa la kite gie kat adik..dh si qisya pulak yg nangis..

Terpaksa la kite duduk sambil nyusu adik, tangan kene pokpok si kakak..kadang tuh qisya sendri dtg kat kite pastu baring kat celah kangkang kite sambil peluk kaki..xsmp 5minit dh tido..janji kene peluk something dari kite..

Mana somi kite??..kenapa bukan die je yg tidokan qisya??..

Qisya mmg xnk langsung daddy die tidokan die kalau mommy ade depan mata..daddy nak pokpok die pun kemain lagi marah..menangis2 xbg daddy die pokpok die..nak mommy jugek..baring sebelah daddy xpe, tp daddy jgn pegang die..hahahaha..
Belanja gambau qisya cium adik..kadang smp rimas adik dibuatnye sbb kakak asyik la duk cium..

Ehh jap, kite pun xpaham ape yg kite merepek kan kat sini arinie..hiks..kepala ke lain sebenarnye nie..hati asyik la duk risau dekat hero kite..migrain pulak hari2 duk menjengah..nie jap lagi nak kene pegi hospital..jumaat lepas doctor dekat hospital selayang kol suruh dtg balik arinie amek darah lg sebab reading thyroid hero kite tinggi..kalau still the same, kene start consume ubat..huwaaaaaaaa..

Kesian tgk tgn halus comel tuh kene cucuk jarum amek darah..dgr die menangis meraung kat dlm bilik tuh, ya Allah, meruntun jiwa sgt tau..sedangkan kite yg dh tua nie bile amek darah pun sakit, inikan pulak la baby..T_T..

Hopefully xde ape yg serious..;(

10 comments:

  1. Semoga dipermudahkan semua urusan baby & momy..jangan stressstress sangat ye darla!

    ReplyDelete
  2. alahai...kesian adik...sakit kot budak tu kena cucuk sana sini..qisya so sweet...

    ReplyDelete
  3. InsyaÁllah...semuanya baik² sahaja...

    ReplyDelete
  4. Allah... kesian memanglah kalau masih baby dah kena cucuk ambik darah.
    Harap-harap tak berpanjanganlah.

    Cutelah tengok Qisya kiss baby:)

    ReplyDelete
  5. congrate falsya. dah jd kak long dah qisya..
    mesti syg adik ni..

    ReplyDelete
  6. alasan kesian baby..
    moga takde apa2 yang serius...

    pandai kakak qisya cium adik...

    ReplyDelete
  7. Alahai...sweet je qisya ms part nk tido dgn falsya tu

    Semoga yg baik2 aje utk adik qisya

    ReplyDelete
  8. Eloklah dia tak jeles, kita pun senang hati nak uruskan kedua2nya.. ;)
    Moga dak Hero baik2 je hendakNYA.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...