Tuesday, March 29, 2016

:: Drama 2 Beranak ::

Qisya kat dlm bilik hotel nie dh jadik kite punye shadow..mana je kite pegi, die akan ikut jer..kite bgn dari katil, melangkah 3-4 tapak je pun, menggelepar die turun dari katil ngekor jugak..masuk toilet pun die ikut..mandi pun die nak ikut..tutup pintu mengamuk2..xmandi kang si hero bgn dh xboleh mandi dh..nak xnk mandi jugak la dgn qisya kat dlm toilet tuh..

Kalau daddy ade, tetibe die jadi shadow daddy pulak..kelakar betul tgk perangai 2 beranak nie..yg si anak duk la nak mengekor daddy iye ke mana2..sebab die tau kalau daddy ade, boleh gie jalan..somi kite kalau beli makanan utk dinner mmg selalu die akan bawak qisya..daddy rajin melayan anak..

Bile dh jd shadow, mmg susah la daddy nak bergerak..nak keluar dari bilik kemain susah..pastu muke serba salah bile tgk anak nangis..dah keluar, dgr anak nangis, siap bukak pintu jenguk anak..hurmmmm..dh kuar tuh why dont terus kan jer..end up tinggalkan jugak anak..nie dh jenguk2, qisya dh nampak, mmg lg la susah die nak lepas..
Daddy nak masuk toilet pun susah..duk la ngekor jer..bile daddy dh masuk toilet tutup pintu, kemain jerit si qisya..knowing daddy, bukak balik pintu..dah berdrama dpn pintu toilet 2 beranak nie..daddy marah qisya???..mmg x la..susah hokeyh nak tgk daddy marah, jerkah, tinggi suara dekat anak dara die tuh..huntung la qisya xkene marah..budak lain yg sebaya dh merasa kene marah kene pukul dh..
Nie berdrama lagi..padahal daddy dh lmbt dh nak masuk bilik meeting..pastu ngadu kat kite, "i dh lmbt nie..mr chairman dh memanggil2".."ler, pegi je la..nangis kejap je pun qisya"..tp tuh la, daddy kan..xsmp hati bile tgk anak merintih2..xtau yg anak die tuh drama queen..propa je lebih..menurun sapo tah drama queen dgn kuat propa tuh..wakakkaka..
Nak berdukung je xnk lepas..

Akhirnye dpt jugak daddy menyelinap keluar..qisya bile perasan daddy xde, mulalah buat nangis getis die tuh..kejap je pastu sambung tgk katun kat tv..hailah anak..

Okayh la u'olls..nak kemas2 barang..jap lg nak check out dh..xsabar nak balik umah..nak masuk toilet..menyampah betul duk kat hotel yg jambannye xde pili air..yg jenis ala2 moden tembak2 je kat jubur..xsuke 200%..terbantut segala2..

6 comments:

  1. Qisya kan anak manja
    Ada mummy nak mummy, ada daddy nak daddy pulak
    Dah kata shadow mestilah kena ikut ke mana pergi :)

    ReplyDelete
  2. Hai la anak...boleh la gang ngan si qhaira tu..

    ReplyDelete
  3. berdrama je kan budak-budak ni nak minta perhatian

    ReplyDelete
  4. Hahaha...lawaks la ayat last tu..
    Toilet rumah jgk selesa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...