Thursday, March 17, 2016

:: Bile 2 Beradik Cranky/Tantrum At The Same Time ::

Huwarghhhhhhh!!!!...ngantuknye lahai mata nie..mcm digam-gam..xleh bukak langsung mata..awak punye mata dh la xberapa nak besau..yg kalau bile senyum or gelak org siap perli "gelak/senyum sambil tido ke pe tuh"..hahahaha..tido lagik..mmg itu je la member2 kite dulu duk suke menyakat kalau kiteorg lepak2..

Malam tadi 2 beradik nie cranky sgt..throw tantrum until 6am..T_T

Si kakak tah ape ngigau tah..main/bergurau byk sgt kut siang hari..mlm bile tido ngigau..nangis2 xhenti..si adik pulak boleh join sekaki kakak ngamuk2..die pun bukan main sama naiknye..babab kang tau la..

Adik pulak biasalah, nak mengempeng padahal susu fm dh abis 3oz..yg kakak bile ngamuk2 xnk kat daddy..nak kat mommy jer..selagi x amek die xpeluk die selagi tuh la duk ngamuk2, menangis yg smp nak muntah..bile pas adik ke daddy, kemain laju dtg kat mommy..terus dipeluknye..pujuk2 kakak xsmp 2minit, adik pulak menangis smp nak hilang2 suara..pangku kakak amek adik..dah si kakak pulak mengamuk sebab amek adik..

Terus merajuk baring jauh2 dari kite sambil nangis2..mommy????..mommy garuk kepala xtau nak buat mcm mana..
Geram je ngan si adik..tahan mata nak lelap..jenuh duk alunkan zikir..kite mmg kalau nak bg tido 2 beradik nie mmg akan dialunkan dengan zikir smp dieorg tido..mlm td xlarat sgt smpkan kite kene bukak zikir kat youtube..

Dah pukul 4pagi kut time tuh..kite masih lagi xtido..kesan toreh operation kat perut mmg terasa ngilu plus sakit sebab duduk lama sgt..

Mmg multitasking betul kite..tangan kiri pokpok adik..tangan kanan pokpok kakak..
Amboiii adik..kemain jeling2 mommy ujung2 mata ye..

Bile kakak dh lena, adik pulak mengamuk..
Bile adik lena, kakak pulak mengamuk..
Bile mommy lena, 2beradik pulak mengamuk serentak..hehehe..

Sudahnye pukul 7pagi baru kite tertido..tgh tido tetibe terasa ade org usap lembut pipi kite..rupenye somi aiii..hahaha..somi kite kejut kite sebab patutnye pagi nie nak kene gie hospital selayang sebab nak amek result blood test hero kite..tp kite xlarat sgttttt..mata xboleh nak bukak..lepas lunch kang baru pegi hospital..kayh la u'olls..nak nap jap..sebelum migrain naik, baik kite tido..

9 comments:

  1. Itulah sesekali kerenah anak-anak masa kecik macam itulah Falsya
    Tak lama mana pun nanti besar sikit dah senang dah - kena sabarlah sikit

    ReplyDelete
  2. somei nyeeeeeeeeeeeeeeeee semek berdua ni .. dua2 bambam

    ReplyDelete
  3. Kehidupan baru ni, baru tau hero kuat minum susu kan..siblings rivalry biasa tu..

    ReplyDelete
  4. cian mommy... qisya dan adik jgn kaco mommy nak tido tu...hehee

    ReplyDelete
  5. Alahai...kesian mummy...gitula dugaan kan...biasala...nti lelama sis akn get used..inshaAllah

    ReplyDelete
  6. hehehe...tak tau nak gelak ke nak nangis sama ke..hehehe..

    ReplyDelete
  7. bertabahlah...saya dah rasa tapi anak sulung saya dah besar mudah sikit nak pujuk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...