Thursday, June 2, 2016

:: Persediaan Puasa ::

Pejam celik pejam celik dh nak puasa dh isnin depan..rase mcm baru je lagi puasa..puasa n raya last year kite pregnant..puasa tahun nie, raya tahun nie bertambah lg sorang org baru dalam family kecik kite..from single to double to triple and now quadruple..love love much love..

Baju dobot dh ade dh..alaaa kite beli rompers baju melayu jer yg dijahit dgn sampin sekali..dgn harapan dobot boleh muat lg la rompers tuh..hahahahaha..badan die hantap u'olls skang nie..dh mcm budak besau padahal awak baru 3bulan lebih..berat dh 6kg..kopiah je xjumpa lg..hehhee..qisya pulak mmg xbeli kan die baju raya..pakai je baju yg kite beli dulu tuh..sayang la sbb pakai baru sekali..

Xde persediaan ape pun..cume yg bezanye, bulan puasa nnt kite akan carpool ngan somi kite..pagi kite antar die gie ofis, petang pulak fetch die kat ofis..

Bulan puasa nnt kompom la berbuka kat umah mak kite..ye la nak amek 2 beradik tuh..lgpun seronok buka ramai2..bukan selalu pun dpt gitu kan..setahun sekali..pastu nak blk umah xkan nak bergerak 2 kete..tuh yg lg senang ber-carpool..

Kite xbuat baju raya..pakai mana yg ade je..baju raya yg kite beli last year kat mitsui tuh la harapan kite utk pakai raya nnt..haihhh, harap2 boleh kurus sebelum raya..nevesnye..boleh ke kurus macam last year..boleh ke nak dptkan balik berat below 50kg mcm last year..huwaaaaa..
Erkkk, boleh ke mommy kurus?..mcm kene je face expression dobot ngan ayat boleh ke mommy kurus tuh kan..mcm blur2 yg penuh dgn tanda soal..muahaha..

Ehhh, ko nie sya..sebuk je ko kan sya nak kurus segala bagai..patutnye ko focus nak kutip/tamak pahala mase bulan puasa bukan pikir nak kurus jer..ngeee..maafkan saya ye kawan2..

Saya neves lebih..takut nnt time raya pakai baju tuh dh mcm sarung nangka bergerak..muahahahhahahaha..
Nyawa mommy..

Selamat berpuasa in advance to all my lovely friends..and haaaa, xlupe juga to all my haters, my stalkers, selamat berpuasa..xoxo..muahx...

15 comments:

  1. Im your lovers..Hahahaha..selamat berpuasa Falsya...

    ReplyDelete
  2. Dobot ni ada iras daddy nya la...takyah kopiah, belikan snow cap aja...hahahaha...
    selamat berpuasa juga....:)

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut ramadhan al mubarak...moga ramadhan kalini memberi 1001 keberkatan pada kite....

    seronok laa dpt berbuka umah mak...mesti menu sedap2...akak ni pi masjid jek....senang tak yah pikir masak2 haahahahaah

    ReplyDelete
  4. Selamat menyambut ramadan ... :)

    ReplyDelete
  5. Sempat lagi ni kak nak kurus. Boleh tu pakai baju dulu dulu. Hiks :)

    ReplyDelete
  6. Beruntung dpt berbuka puasa dgn mak-ayah
    Nikmat berganda kata org.

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa jugak nanti sya...tolong kasi mood pada soya up segala cerita kat blog..lama bersawang blog ni..rajin terjah je..nak up entry ...M tu beso sgt...kekangan kerja lagi

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah..boleh je..orang kata kalau buat atkins seminggu dah nampak kesan..Buat la atkins fasa 4..heheh..

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. sehari dua ni entry akak dok berkisar pasal diet je.. eemm.. boleh ke kurus macam last year.. sama2lah kita usaha dengan geng mental kite.. ;)

    ReplyDelete
  11. Kita ni dah kurus kering. Posa nanti macam manalah...hehehe...

    Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  12. bolatnya dy walau 3 bulan...=) comel
    selamat berpuasa kak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...