Friday, June 24, 2016

:: Punca Rambut Gugur ::

Rambut kite skang byk yg gugur..kalau tarik hairband tuh berhelai2 rambut yg ditarik sekali..haihhhhh..

Bile ade anak kecik nie, kite salahkan si dobot..sebab skang nie suke nau die main ailio..menjejeh2..smp basah abis baju..kene selalu selak leher die tgk ade ailio ke idok..selalu jugek la kene lap lipatan leher die tuh..ye la u'olls, anak bujang aiii tuh leher die tersorok dari pandangan mata kasar..wahahahha..tuh yg kene selalu selak leher die tuh..kang tau2 bertakung ailio..ehhh, hahahahahahhaa..selamba je salahkan anak kan..ngeh3..sbb kan orang2 tua ade berkata-kata, kalau anak main/sembur air liur, nnt rambut maknye gugur..kan kan kan..itu orang2 tua yg cakap bukan kite yg cakap..ngeeeee..

Ooooooo, bab2 ini ko nak ikut kata-kata or petua orang2 tua..bende2 lain ko xnk ikut..dalam pantang orang2 tua xbagi berpantang dalam aircond, ko selamba je on aircond 24hours..orang2 tua kate jgn minum air sejuk dalam pantang, ko 3 minggu lebih dh ngelat telan air jus mangga..abis pantang je 44hari dh bantai cendol durian pulut bagai..ade hati nak ikut petua orang tua kunun...wakakakakakkaa..larikkkkkk!!!!!!...

Xde la u'olls..mana mungkin kite nak salahkan si dobot hero kite yg masam tuh..baru je tadi kite baca kat FB Dr. Zubaidi..

"wanita yang bekerja atau mempunyai anak ramai (walaupun bekerja di rumah) selalunye tidur kurang 5 jam..ini boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon, akhirnya rambut gugur dan kitaran haid tidak menentu"

Mungkin la gamaknye nyek..sebelum puasa mmg tido kurang dari 5 jam..nak2 pulak skang nie bulan puasa..tido 2-3 jam pastu bangun sahur..lepas subuh relax japppp..pastu nap kejap..dpt setengah jam sejam jadik ler..walaupun sebenarnye xelok tido pas subuh kan..T____T..kadang nak nap kejap pun xsempat sebab si dobot dh mengamuk nak susu..
nie la si dobot yg hensem tuh..

Time2 nie la kite paling suke..suke bauuuuuu masam ailio tuh..die suke sgt masukkan penumbuk die dlm mulut..suke betul gadak penumbuk dalam mulut..and kite pun suke sgt bau penumbuk die..bau mulut die..bau pipi die....bauuuuu ailiooooo...stimmmmmmm je u'olls...wakakakakakkaa...

8 comments:

  1. rambut gugur ngan wanita rsnya mmg akan alami

    ReplyDelete
  2. biasalah baru beranak.. nanti lama2 insyallah okey.
    tulah pengorbanan seorng ibu..

    ReplyDelete
  3. samalah. Banyak betul rambut gugur. Takut nengok. Bila sikat segumpal rambut. Dah mcm org sakit plak...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Bila ada baby dlm rumah biasalah macam itu Falsya
    Nanti dah besar semua rindu pulak saat yg sekarang ini.

    ReplyDelete
  5. Hehehe.. sama dengan akak.. sep skit.. ;)

    ReplyDelete
  6. haah kita pun sama. sekali tarik je habis. huwaaa sedih. tapi lama lama okay dah :D

    ReplyDelete
  7. takde makna mitosss ni anak dah besar pun rambut gugur uolss! huwarrrggg stress okehhh tgk rambut gugur nie !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...