Wednesday, December 21, 2016

:: Boys Will Always Be Boys ::

Dah kalau namanye anak lelaki kan, mestilah will be act like one..seriously this entry bukan kite nak merungut ke hape..saje nak bercerita..lagipun anak first kite kan gegurl yg tersangatlah behave..so bile berhadapan dengan peel anak bujang kite yg sorang tuh, kite mcm ade a bit shocked skit..ngeeeee..

Anak bujang kite tuh very the manja..xleh langsung la mommy nak bergerak sikit..buat kerja umah ke, masak ke, lipat baju ke, ehhh ape saje kerja la, mmg xboleh..mmg kene uli die 24/7..itu kalau kat umah kite..kat umah nenek tuh, kemain ramai lagi org, tetap nak ngan nenek jugak xnk ngan org lain..langsung2 hokeyh..nenek dh 2-3minggu xmasak..mandi pun mandi "koboi" cepur2 jer..makan smp tercekik2 nenek dibuatnye..sian nenek..

Tuh yg smp si irsyad pengsan tuh..bayangkan la mcm mana teruk die menangis yg boleh "selok" smp pengsan..since that, nenek jadik phobia terus..terus xbg kite antar irsyad kat taska..tapi alhamdulillah la lepas pegi berubat dekat ade salah sorang anak murid ustaz ismail kamus, nmpk mcm dh kurang sikit nangisnye..xteruk mcm dulu..

Lasak sgt die skang nie..xleh duduk diam..within a split second je kadang hilang..hahaha..geram jerrrr..tangan tuh pun laju nak mencapai itu ini..mencapai is one thing, menarik rambut org is the other thing..kite la selalu jadik mangsa..suke menarik rambut kite..masalahnye die siap aim tau rambut belah mana die nak tarik..die tenung dulu pastu sappp die tarik..yg buat kite menjerit, tempat yg die selalu aimed adalah kat tempat yg "bisa"..pantang kakak die baring, mmg rambut kakak die yg die tarik..dh ler rambut ur kakak halus xberapa nak ade..haiyoooo..haaaaa plus die suke mencengkam dan mencubit..huiii, bisaaaaa hokeyh..xpadan dengan jari pendek..wakkaakkaka..

Memanjat..mmg his thing skang nie..sofa kat umah xyah ckp la..mainan die je tuh..huahuahua..tangga umah nenek dah selamat dh die daki sampai ke atas..kat umah kite tangga dh kene "blocked"..tp jangan ingat die xmemanjat hokeyh..masihhhhh memanjat..nak tau x die panjat ape,
 
Die panjat nie.."urut dada"..

Sekejapan je tau..toleh2 dh mcm nie dh..bile kite tegur, "ya Allah babyyyyyyy..bile masa panjat nie"..lagi die suke and lagi tinggi die panjat..ingat mommy nie pom pom girl yg tgh bersorak ke hape..adehhh..yg xtahan senyuman tuh..like, "mommy, look at me..i can climb this thing dy..cool haaaaa!"..🙇‍♀️..

Yg si qisya tepuk2 tangan sonok..hahaha..lepas adik die turun, die pulak sambung panjat..ade hati pulak tuh..xpenah2 panjat, bile adik panjat, die pun nak..heheh..
 
Nmpk x nmpk x..

Suke la duk memanjat walker die tuh..fisher price designed walker tuh utk u tolak sambil berjalan sayang..bukan utk panjat..ahahaha..
 
Tengok la tuh..dh mcm tgh merempit je gayanye..hahahhaa..irsyad irsyad..

Dalam kete, mmg kite ikat die dalam car seat..xleh duk diam..letih kite..kite lagi rela drive tau..hahahhaha..

Selera makan sgt tinggi sekarang nie..masalahnye makanan die sendri xnk makan..die nak jugak makan makanan org besau..asal nmpk org kunyah, die pun nak kunyah jugak..bile xbg, bukan main lagi mengamuk marah..skang nie ape org ckp mcm paham je..dh berborak2..merajuk pun dh pandai..part merajuk tuh as in merajuk real tau..and pandai bergurau2 dh..die suke nau menggigit peha kite..which peha tuh is my sensitive spot..and irsyad pulak mcm dh tau..asyik gigit peha kite je..bile kite menjerit2 lagi galak die nak menggigit..pastu gelak2..irsyaddd nie laaaa..hahahhaa..

Kadang kite mcm kompius..anak bujang kite tuh umur berapa sebenarnye..baru 10bulan3hari..tp peel dh macam 1tahun3hari..kihkihkih..

2 comments:

  1. Tambah lagi syok sebab kak Qisya tepuk tangan memang seronoklah dia:)
    Mummy jgn takutlah itu agaknya yg Irsyad nak cakap hihi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...