Monday, December 5, 2016

:: Grandhall MMU, Cyberjaya ::

Owhh haaa, kat situ la tmpt kite pegi wedding semalam (ahad)..hasben kite punye colleague punye reception..berapa banyak "punye" daaaaaa..hiksss..

Kawan hasben kite nie indian girl..siamala devi namanye..tp hasben kite n kawan2 die panggil sham..wedding yg ini mmg kene pegi la sebab sham satu section ngan die..and quite rapat jugak la sebab mmg masing2 selalu bekerja sama2..and plus, kite pun dah kenal..hasben kite pun dah anggap sham mcm adik die sebab pangkat adik2 pun kan..and die pun anggap hasben kite mcm brother..eh, she's a nice girl tau..very!..

Kite xde masalah nak pegi mana2 bangsa punye wedding..sebab kite pun ramai jugak bergaul dan berkawan dengan mcm2 bangsa..in fact, time kite sekolah methodist kat tepen (taiping) dulu, best friend kite 1 cina dan 1 india..mmg majmuk sgt kan kiteorg..time tuh aiii speaking je u'olls..kite pun xtau kenapa xckp bahasa melayu..ckp la jugak tp campur la..haks..masa tuh kene pulak kite pakai pinafore gie sekolah setiap hari, org yg xkenal kite xkan perasan kite nie melayu..org akan ingat kite cina..sbb tuh xde yg pandang pelik ke ape ke..muahahahhaa..ingat lagi, setiap kali masuk kelas agama, ustazah mesti bengang..mmg die dh standby dh kain batik utk kite sarung..adehhh..time tuh kite form 1..and student lain xde nak kisah pun kalau kite pakai pinafore sebab sekolah kite dulu semua perempuan..

After sekolah, masuk kolej, smp la bekerja pun masih dikelilingi oleh org dari bangsa2 lain..so xde rase janggal la kat situ..cumenye kalau gie wedding bangsa lain nie, kalau ko was2 dengan kehalalan makanan tuh, senang je, jangan makan..boleh je ko pegi hanya sebab utk memeriahkan majlis..idok gitu..

Kite penah je pegi chinese wedding..kalau chinese wedding lagi senang nak tau halal ke idok..tgk dieorg buat kat hotel or restaurant or mana2 tempat la..boleh je nak check halal ke x before pegi..agak2 tempat tuh mmg well-known hotel, xyah la risau..kalau buat kat restaurant cina yg xhalal, xyah pegi..tp skang nie certain2 chinese, dieorg aware pasal halal issue..nak2 plak kalau dieorg ramai kawan melayu..mmg dieorg akan titik-beratkan la psl tmpt2 nie..kalau x, xkan la kite boleh pegi chinese wedding..

Mcm kat ofis kite la..kalau dieorg nak organize makan2 ke, mmg seboleh2 akan carik tmpt yg halal so that yg staff2 melayu nie selesa, dan boleh pergi dengan tidak akan rase was2 dgn makanan2 kat situ..and before pegi, dieorg akan mentioned, "not to worry, it's halal restaurant"..hiks..
Masa nie dieorg tgh buat upacara ape nyeah..hurmmm, alaaaaa, kite xtau la..tp mcm dlm cite hindustan tuh pun ade jugak..bride and groom pegang tangan keliling api..hehehe..
Aunty2 kawan daddy nmpk dak dobot nie, mesti tanye psl die pengsan baru nie..hehehe..bukan takat aunty2 kawan daddy je, kawan2 nenek pun semua duk tanye nenek pasal bende sama..mak kite cite die pegi kenduri jiran kat area2 atas sikit dari umah mak kite..semua duk tanye mcm mana irsyad boleh pengsan..menangis smp pengsan..semua nenek2, makcik2, semua risau ke dobot sbb xpenah lagi dieorg dgr baby umur 9bulanlebih menangis smp pengsan..hehe..nie nie budak manja sgt nie..
Kawan2 ofis hasben kite..hasben kite kemain tegak je gitu sbb sebenarnye die tgh sorok henbeg kite kat belakang..mana boleh nmpk u'olls henbeg kite tuh..laki aii kan very the maskulin, and very the straight guy..mana boleh nmpk kan henbeg..kang xpasal2 ade kaum yg screenshot pastu jadikkan bahan..wakakakakkakaka..

Neway, congrats sham and husband..welcome to married life..;D

6 comments:

  1. Kalau duduk M'sia ni kita dah biasa attend wedding kawan yg non-muslim Falsya
    Mereka pun rata-rata dah tahu nak menghormati apa hidangan yg boleh dimakan oleh semua tetamu.

    ReplyDelete
  2. lamanya x tgok bbay boy.. dah makin hensem..
    kak long mna? yg seluar jeans tu ek?

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaa, akk mmg enjoy habislah ni dpt gi macam2 wedding. jeles pulakk

    ReplyDelete
  4. lamanya x ke sini...


    x salah pom falsya hadiri majlis perkahwinan bangsa lain..
    kita meraikan aje kan... namapon satu malaysia kan...
    seronok jugak tgk cara adat dia org//

    ReplyDelete
  5. congrats sham and husband.. cantik !!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...