Thursday, December 1, 2016

:: Dasar Penakut - Klinik Gigi Rohaya ::

Pagi nie kite kelam-kelibut (kabut) betul..gie keramat pastu kl sentral then ke yap kwan seng..pongeh..

Owh haaaaa, mak nana mia dah start jual nasi kerabu..sodap wehhh nasi kerabu mak nana..bile nana kate mak die ade jual terus kite order..xkan nak order sebekas utk makan sendri..mau kene marah ngan mak nana..hahaha..tuh yg terus order 15bungkus..alang2 jamu kawan2 ofis kite dan kawan2 se-section hasben kite sekali..itu tetibe tersesat kt kl sentral tuh..sebab nak menganto nasi kerabu tuh ler..kihkihkih..
Sedapnye..tp kite xmakan nasi kerabu nie utk brekfes..tunggu lunch nnt baru makan..hehe..

Cite bandung pun xabis lg nie..hurmmmm..

Nie nak cite, selasa lepas kite MC sbb kite gie cabut gigi..wisdom tooth kite berlobang yg tahap dh tangkap kepala dh sakit die..bile dh sakit baru la terhegeh2 nak cabut..sebelum tuh wat relax je..bende x sakit kan..so wat ape nak gie jumpa dentist..kan kan kan..

Hurmmm, itu kata2 dari orang yg takut nak jumpa dentist sebenarnye..xtau la asal..kite cukup takut kalau nak cabut gigi nie..scaling ke cuci ke ape segala service mak nenek ke kat klinik gigi, kite okayh lagi..tp jangan la cabut gigi..die punye nervous tuh, lagi nervous dari nak beranak..

Nak hilangkan sakit gigi, kite makan pain killer nama die Syntex..itu mmg the most powerful, the most strongest pain killer utk sakit gigi..but ya, sampai bile nak telan pain killer..anyhow, ko kene gak cabut gigi tuh..idok gitu..

So kite pun asked around la kat fb, ade suggestion x utk mana2 klinik gigi yg sesuai dengan orang yg penakut mcm kite nie..ramai yg suggest this clinic la that clinic la..yg comment, yg pm..aii is very the touching..hiks..

Last2 kite pilih klinik gigi rohaya kat sentul boulevard..itupun selepas kite google and baca review..haaaa ko, siap baca review..nak cabut gigi je pun kut..

Elok kite wassap hasben kite kate kite nak cabut gigi, nak get rid of my wisdom tooth once and for all sbb dh xsanggup dh nak hadap sakit gigi, terus hasben kite kate, "okayh, i balik sekarang"..kemain lagi terus balik..hehe..

Cut long story short..

Tgk counter kat klinik gigi pun dh boleh wat nervous hoiii..

Sampai klinik rohaya, dh registered and whatnot, duk kejap then kene panggil..ya Allah, takutnye..sejuk beku tangan kaki..

Masuk2 doctor perempuan..singh..nama die doctor jas kut..ehh ye ker..alaaaa, xingat la..tp doctor tuh cantik..kurang sikit nervous..hahaha..cakap pun lembut je..mmg the way she treated me that time buat kite tenang..from the beginning until the end..tenang jer..die explained pasal treatment yg akan die buat..

Serious mmg xsakit okayh die cabut walaupun doctor tuh struggled gile nak keluarkan gigi kite..sbb mcm2 tools die guna..kihkihkih..kite xnmpk die guna ape sbb kite pejam mata je xbukak2 smp la gigi kite dh tercabut..muahahahha..xsakit..xmacam last time yg kite cabut wisdom tooth kite belah bawah..sakit die rase mcm nak sepak terajang muka doctor tuh..

Service kat klinik gigi rohaya mmg sgt tip top..bile masuk klinik je ko rase welcome gile..staff2 die friendly sgt..ade sorang staff tuh, dh half way proses nak cabut gigi, die masuk..berckp2 ngan kite..explained ape doctor buat, tenangkan kite, bg semangat..bagus kan..bile gigi dh selamat dikeluarkan, die yg bersorak happy kat tepi..hehehe..

Overall mmg sgt terbaik la klinik gigi rohaya..and harga pun xmahal..kite duk ingat dlm RM300-400..sekali RM150 je sekali dgn ubat..gile murah..mmg lepas nie, ape saje yg berkaitan dengan gigi, kite xakan pegi mana2 dh..situ je tempatnye..hiks..haaaaa, lagi satu, esoknye tuh (semalam) staff dari klinik called utk follow up..tanye mcm mana, okayh ke x, nnt kalau sakit ke ape ke, datang klinik balik..siap follow up u'olls..bgs x bgs la..

So kalau sape2 yg penakut nak cabut gigi mcm kite, boleh la consider utk pegi klinik gigi rohaya kat sentul boulevard..highly recommended..klinik tuh sederet dengan maybank, kfc and etc..betul2 atas 7-eleven..

7 comments:

  1. Akak pun penakut cabut gigi Falsya..
    Setakat ni akak tampal jer gigi yg berlubang tu hihihi

    ReplyDelete
  2. Tapi kakak kalau ke dentist memang seramlah Falsya
    Doktor cantik pun tetap ngilu

    ReplyDelete
  3. akk pun kalau apa2 pasal gigi memang penakut nak mampus..hahahaha
    bagus sis share psl klinik ni..lepas ni blh cubala incase ada apa2..
    akk tak suka gi klinik kerajaan sebab depa memula kata nak matikan akar..
    lastly depa tak buat pun sebab malas kot..huhu
    akk tau rawatan matikan aakr ni kena dtg byk kali..
    sebab tu akk ckp depa malas

    ReplyDelete
  4. Letak lah gambar doktor tu.
    Boleh saya berkenslan.

    ReplyDelete
  5. hahah..
    samalah dgn lya..
    walaupon biasa sgt kluar masuk hosp..kena cucuk bagai..

    tp bila part sakit gg..mmg lya penakut...
    last year sakit gigi..peram punya peram smpai tahun ni x tahan sgt, baru cabut..haha
    penakut punya pasal..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...