Wednesday, December 14, 2016

:: Perkara Yang Cuba Dielakkan, Tapiiiii ::

"Cinta bukan milik kita..semuaaaaaaa, harus berakhirrr, yeahhhhhh!!"

Muahahahahaha...terngiang2 lirik lagu lepas taip "tapi" kat tajuk..ngeh3..

Kite sebenarnye cube nak elakkan tau terjebak dgn satu bende nie..sebab kite tau kalau kite dh start terjebak dgn satu bende nie, mmg xakan stop..ade je nnt sambungan2nye..

Kite rase mcm bukan kite sorang je la yg akan terjebak dengan bende alah nie..i bet mesti ade jugak yg sama ngan kite..kihkihkih..

Kite terjebak dgn tupperware u'olls..adehhh, org lain dh lama dh terjebak..dh ade tonnes of tupperware collections dh pun..sbb tuh la kite xnk terjebak..sebelum2 nie kite hanya dapat je tupperware hadiah2 dari org..xpernah lagi la kuau duit utk membeli..mmg dari dulu duk tahan diri..tp haihhh, sudahnye, punah..hancussss..lebusssss..

Puncanye hasben kite la..semua salah hasben kite..die punca kite terjebak..huahuahuahua..

Akak satu section ngan die agent tupperware..penah satu hari hasben kite wassap kite gambau bekas air tupperware..
nieee haaa..gambau outdoor cooler nie..die tanye kite, "u nak ke xnk, kak pah ade bawak nie..die suruh jugak u amek"..hahahahha..dh tuh, bende org dh tanye..hasben aiii okayh, aiii lagi la okayh..kihkihkih..

Sekali tingat pasal bekas beras..kite mmg dh lama nak beli bekas beras tupperware..tp mahal nau nau..kite ngechek hasben kite pasal bekas beras tuh dh alang2 isu tupperware keluar..ngeeee..kebetulan pulak kak pah (akak se-section hasben kite) kate ade, stock lama la tapi..hurmmm, xkisah la, janji ade..

"Nah, kak pah suruh i bg u katalog nie"..kihkihkih...ape lagi, katalog tupperware ler..saje tau kak pah nie nak goda iman i..haks..

Kite kol hasben kite semalam..pelik sebab kul 8malam xkol2 lagi..sekali, die kat ofis tgh standby sbb ade board meeting katenye..takut kene panggil ke ape ke.."penuh kete i ngan tupperware u..kak pah baru bg tadi"..eleh, mcm la byk sgt smp penuh kene yg kirenye boleh buat car boot sale..
nie je pun..sebab kotak tuh besau2 katenye..

Kite siap dh ade listing dh nak ape..sekali hasben kite smp sudah lupe nak bg kat akak tuh..lupe ke buat2 lupe xtau ler..hurmmm..so mlm td kite dh selit kertas yg ade list2 tupperware kat wallet hasben kite..kalau balik nie ade list kat atas rak, mmg nmpk sgt die buat2 lupe..

Saje ler tgk katalog malam tadi sbb nak compare bekas beras lama ngan yg baru..yg baru punye mmg lg baek la..kecik. slim mcm aiii...bluwek..wakakakaka..tp hapenye kalau rege 300lebih...adehh...xpe la.stock lama pun lama la..aiii okayh je..

Selain dari list tuh pun ade jugak yg dh di-aim..tunggu next month plak laaaaa..aik, next month?...hacoooooo kadawaleeeeeee....

6 comments:

  1. amboi...nieyl pun suka gak borong tupperware..
    walaupun jadi ahli...masih tak terbeli lagi bekas beras tu..hahaha

    ReplyDelete
  2. cantikkk tupperware..malas nk terjebak nti asyik nk membeli je..hehehehe

    ReplyDelete
  3. Akk pun suka sgt tupperware sis..siap main kutu hah...hahahahhaa

    ReplyDelete
  4. dlu2 mama kita dealer tuppeware...mmg suka tgk bersusun kemas, colorful tp rege pn dh mahal skarang...tp bgs tahan lama...pecah bole tukar

    ReplyDelete
  5. Lepas ni buat koleksi tupperware pulak eh kak. Heheh :)

    ReplyDelete
  6. Sapelah yang bleh x terjebak dengan tupperware? Barang tupperware semua berkualiti kot :D

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...