Friday, December 23, 2016

:: Nasihat Kak Atul Buat Adik-Adik ::

Ewahhhhhh, nak nasihat orang segala bagai kak atul hari nie ye..

Xde la saje je..semalam tgh scrolled fb pastu ade one of my friend die share satu video nie..rasenye before nie pun mmg dh penah nmpk dh video tuh tp mcm takat tengok je la..now, sebab dh kali kedua kak atul nmpk video tuh kat news feed fb kak atul, tuh yg mcm ehhh, nak membebel la pasal video yg kak atul tgk semalam..

Kak atul dh screenshot petikan ayat2 dlm video tuh..haaaaa, baik x kak tul..baik x baik x..kihkihkih..

Dik, kite nie kan as perempuan kene tinggikan maruah kite dan perlu ade sikap "jual mahal"..jangan mudah nak terhegeh2 dekat manusia yg bernama lelaki..walau suke, minat or tangkap cintan macam mana pun dekat lelaki tuh, jangan tunjukkan yg kite desperate sgt nak kat die..buat relax je..lagi satu kak atul nk pesan perkara yg paling paling dan terpaling penting..jangan pulak sampai tahap ko serahkan "segala2" utk buktikan yg ko betul2 suke die..konon2 utk "ikat" die dari lari..konon mcm "kite dh buat mcm2, so ko kene bertanggungjawab..ko kene jugak kawen ngan aku"..dik, ko ingat lelaki heran sgt dengan ugutan ko ke..die pedulik hape..lagi die akan ckp, "sape suruh ko dgn rela serah diri"..time tuh ko nak ckp ape..itu yg lepas tuh ko akan dpt penyakit meroyan, menangis mcm org gile begging for him to come back to u..when that guy insist xnak ko jugak, ko jangan gatal2 nak ckp, "okayh kalau ko xnk jugak, tolong la dtg umah aku for the last time"..tolonglah jangan buat mcm tuh ye adik2..jangan jangan jangan langsung terpikir nk "serahkan" segala2nye at the first place..BIG NOOO!!!!

Sebab tuh la kak atul nasihatkan nie so that awak-awak orang xbuat perkara2 di atas dan beringat sebelum jadik..

Kak atul dulu macam tuh la..suke macam mana pun dekat orang tuh, kak atul senyap je..kak atul ade EGO kak atul..just simpan je dalam hati ketat2..zip mulut control tingkah laku..xde pun tergedik2 nak tunjuk dekat lelaki tuh yg kak atul suke die..pagi2 belikan breakfast pastu letak kat atas meja kerja die ke, then saje2 post kat wall fb lelaki tuh, "breakfast on your table"..itu contoh..

Tp tuh la, nasib kak atul baik jugak la sebab semua lelaki yg kak atul suke, semua ade respond..semua lepas tuh akan approached kak atul..kirenye kak atul xbertepuk sebelah tangan la..muaahahaha..*bajet2 hot sangat..wekkk!!*..

So adik2, cuba baca ayat2 di bawah dah hadam betul2..tolonglah jangan jadi, "perigi yg carik timba"..kalau cinta berbalas, alhamdulillah..but kalau sebaliknya, selagi masih teringat peristiwa perit tuh, selagi tuh ko akan tanggung..time tuh bukannye ko akan rase sakit, but more to malu and menyesal..kalau xbertemu lagi ngan lelaki yg xbalas "cinta" die, xpe lagi..tp kalau hari2 bertemu dan mmg ko xleh nak larik..haaaaaa, camno tuh..
 

Kata2 kat atas mmg sgt2 betul..so adik2, cube ye..lelaki nie, lagi kite jual mahal, lagi die akan kejar kite..lagi die akan cube..sbb dieorang akan rase mcm tercabar..kalau kite tunjukkan dari awal yg diri kite murah sbb duk terhegeh3 dekat die, lg la senang utk die dumped or reject kite mcm tuh je..agaknye sbb tuh la hasben kak atul masih mengejar walaupun last die cube utk approached kak atul tahun 2001 tp kak atul rejected die..hiks..(sorry sayang)....then tahun 2010, hasben kak atul cube lg nasib..bile nk approached kak atul dulu, die punye neves, lg teruk dari neves nk akad nikah...ngee..

Kak atul pun xtau ape yg kak atul mengarut arinie..but that's the fact..it happened in our real life..

3 comments:

  1. Ok dah baca dan hadam elok elok. Kalau ada jodoh tak ke mana kan, yang penting jaga diri &nama baik keluarga. Hehe. Doakan Nani jumpa jodoh yang baik baik. Eh :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...