Tuesday, December 6, 2016

:: Emergency Leave ::

Emergency leave is where when u have to deal with an unusual or unplanned or unexpected circumstances which requires u to take a leave..idok gitu?..

Dah namanye pun "emergency leave" kan..mmg utk unexpected things la..bende yg ko xtau akan jadik tp on that particular day, it happened!..

That's exactly what i'm facing right now..

Hari nie kite EL..anak bujang kite demam..huwaaaaaa..sobs..kite balik dari keje semalam, masuk umah mak kite, dgr irsyad dh "ekkk ekkk" dah dlm buai sbb die dgr suara kite..lepas tuh kite saje je la nyakat irsyad..alih2 kene marah ngan mak kite..hiks..

Mak kite marah sebab irsyad xsihat pastu kite lak duk nyakat..sebelum tuh irsyad duk nangis smp selok mak kite kate..yg buat mak kite bising waktu kite sakat irsyad tuh sbb badan irsyad dedor..lg la nenek xbg nangis..hehe..

Balik umah, malam je dh start panas dh badan..bile thermometer berbunyik masa kite checked temperature badan irsyad, i'm started to risau dy..because bile thermometer bunyik tuh, maknenye mmg suhu badan die tgh tinggi tp nasib baik masih bawah 38..kalau 38.5 ke atas mmg kite akan masukkan ubat bontot bg turunkan suhu badan irsyad..

Kite x berapa nak lena tido malam tadi..asyik terjaga2 sbb nak monitor temperature badan irsyad..kite jerlum kepala, celah ketiak ngan belakang lutut die ngan air..kejap naik kejap turun suhu badan die..pagi tadi, rase badan die masih panas..tuh yg kite decided utk amek EL je..

Sian anak mommy..get well soon dobot mommy..speedy recovery ye sayang..

Dah xdobot dah dobot..dh susut badan..demam nak ringankan badan maybe..mana tau tgh nak ringankan badan utk buat "kerja" die..hehe..skang nie asyik la nak berjalan je..selalu kite akan bagi die berjalan sendri..

Of course la berjalan sambil tolak bende alah tuh..hehehe..merata dh pegi..sampai tergolek2 pun ade..kuang3..dah dah xyah nak tekan "play" tuh..itu kite screenshot jer..kihkihkih..

Or maybe nak tumbuh gigi ker sebab tuh sampai demam gamaknye..2batang gigi bawah dah tumbuh dh..2 batang gigi atas pun dh tumbuh..tp xkeluar habis lagi la..yg peliknye dekat gigi yg tumbuh belah atas tuh adalah, bukan gigi depan keluar dulu tau..gigi yg no 2 selepas gigi depan..kiri kanan plak tuh..pelik kite seminit..boleh nyeah tumbuh gitu..hahahah..

Malam tadi kite ngan dobot tido bawah..tgh demam nie mcm xsesuai je nk ber-ekon..qisya pulak dh tertido kat bawah so daddy angkat naik atas..dlm sejam gitu dgr qisya menangis..ahhh, sudah, nangis plek..kalau die nangis mmg kene kite je yg comfort-kan die..daddy nk pujuk, lagi kuat jerit die..tuh yg sudahnye kite amek die kat atas bawak sekali tido ngan kite kat bawah..berhempet ler tiga beranak kat toto bawah..

Nie haaaaa budak manja yg smp skang nak tido berkepit..hehehe..

Semoga hari nie demam irsyad kebah..

3 comments:

  1. 1. Tak padan Dobot-dobot tapi ringan badan dia Falsya. Dah boleh tolak benda tu. Kuat Irsyad ni

    2. Kakak Qisya ni dah macam puteri penari Bali ada occasion apalah agaknya:)

    ReplyDelete
  2. hehe.. sama macam Irsyad anak saya. Dia jenis kalau demam susah nak baik, so mulala berkepit dengan saya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...