Friday, December 16, 2016

:: PM ::

Not Prime Minister but Post Meridiem..hehehe..

Kite half day jap lagi sbb nak mencantikkan diri utk annual dinner malam nie..muahahaha..bersisik2 i'olls malam nie u'olls..sbb baju i'olls penuh ber-sequin2..ngeeeee..

Tema adalah, 1920's vintage glam..hurmmmm..rasenye baju kite tuh masuk jugak la kut tema..nasib baik buat kat hotel hilton kl sentral..so satu jalan je..ye laaa, satu jalan la coz anyhow kite mmg kene amek hasben kite dekat ofis die jugak..hasben kite pun ikut sekali sbb annual dinner ofis kite boleh bawak spouse..

By right, utk dinner kali nie kak ekin yg dulu mekap kan kite time tunang, nikah and reception akan mekap kan kite..tp last minit xjadi sebab assistant die xde..kak ekin xready lagi nak mekap org sbb skang nie die tgh sakit..but ya, it's okayh, no biggie!..i can make over my face by myself..nak kate kite terror nau mekap mcm professional MOA tuh idok ler, tapi kalau nak mekap sendri tuh boleh la..malam td duk buat research mekap gaya 1920's..xkan teori je kan, so malam td kite praktikal kan teori tuh...blusher, kening ngan lipstick la yg lain skit..kening tuh kalau nak ikut betul2 zaman 1920s mmg nipis gile kut..boleh je nak buat tp malas la..renyah sbb nak kene ber-glue segala bagai..buang masa..straight forward je kan senang..

Qisya xabis2, "waahhhhh, tanteknye mommy...mommy, mommy, tantek!..wahhhhh"...kemain lagi die duk wahhhh kan kite..comel jer tau qisya nie.."cantik x mommy?"..and of course la anak dara aiii tuh akan jawab, "tantekkkkk"..kihkihkih..hasben kite xde time tuh die keluar jumpa kawan die..kalau tanye hasben kite, mesti die akan jawab, "isteri aiiii kan mmg dh cantik..buat ape pun cantik..mekap x mekap pun tetap cantik"..pastu gelak miang..hahahahaha..

Okayh la u'olls..entry xde gambau..henfon xde lagi..haihhhh..nnt la ari isnin kite cite pasal annual dinner ofis kite..

Till then kayh u'olls..have a great and pleasant weekend..bubuiiii..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...