Thursday, December 15, 2016

:: Kacang Pool Haji, Larkin ::

Last week kan hasben kite bawak kami sekeluarga pegi bercuti2 dekat JB sempena anniversary kami berdua..auwwwwww!!!!...first night kiteorg checked in kat Muo sbb hasben kite ade urusan dgn pakcik die..lepas tuh kami menumpang tido dekat Somerset yg terletak dekat Puteri Harbor..betul2 bersebelahan dengan hello kitty town..bile masuk je area situ, kite rase mcm kite ade kat area putrajaya/cyberjaya..hehe..

Hasben kite amek yg ade bedroom..mcm service apartment la senang cite..ade bedroom, ade hall, ade kitchen..bathroom of course la ade..few years back kiteorg pernah checked in dekat Somerset jalan ampang tuh..pun lebih kurang sama la dgn kat johor..ade bilik tido, hall segala bagai..cumenye kat ampang tuh kecik sikit..tp yg penting ade bathtub..wakakakaka..nanti la kalau rajin kite cite pasal Somerset johor..itu kalau kite rajin la, kalau x, u'olls google la sendri...perihal bandung pun xabis lagi nie ha..haihhh..

The next day, after checked out, kiteorg terus gerak ke larkin..hasben kite nak makan kacang pool..ingatkan pegi yg dekat bomba tuh..alih2 die bawak gie kedai lagi satu..shop lot dh u'olls..maju weh!..ye laaa, it's about time dy..org makin ramai dtg..nak harapkan yg kat bomba tuh kecik..dah tuh, food court kan..what do u expect..so bile bukak kat shop lot, org ade option nak lari kalau yg kat food court penuh.. 
tempat baru kacang pool haji selain dekat area bomba..gambau borrowed from HERE..tq..;D

Restoran nie area2 bomba jugak..atas sikit je..berdepan ngan sekolah rendah cina..xingat la plak the exact nama sekolah tuh ape..
keadaan dlm kedai kacang pool haji..
 
dh katepun pegi kedai kacang pool..mesti lah order kacang pool..ye dok?..kite order daging, hasben kite order kambing..gambau mcm berasap..nak amek gambau beria nau kang kene jeling ngan hasben kite..ye la, awak dh la pinjam henfon die, stop die nak makan semata2 nak amek gambau..tatut titew nak amek gambau lama2..muahahaha..

Henfon kite masuk air jumaat lepas..so sepanjang kat sana mmg kite terputus hubungan dengan dunia luar..which i'm totally okayh with it..xde la mcm cacing kepanasan sebab xde henfon..okayh je, steady je..ehh, serious la..xtipu..cumenye nak amek gambau le susah..hurmmm..hasben kite suruh tunggu smp seminggu tgk mcm mana..so, arinie la ari penentu ape akan jadik dengan kisah henfon kite..kalau masih xleh function, tgk la, repair ke, beli baru ke..beli baru kalu, mmg harus la di-upgrade nombor sebelum tuh kepada satu nombor ke atas..dah alang2 kan..ngeeeee..
 
okayh, kasik zoom sikit..hehe..
mee rebus..kite punye..

Seriously mee rebus die mmg sedap..serious sedap..kene ngan tekak kite..yg penting, kene ngan tekak hasben kite yg berdarah jawa johor tuh..muakakakaka..die sendri kate, "mee rebus mcm nie la yg i dok carik2 selama nie..baru skang jumpa"..haaaaa, gittewwww..

Ade la lagi kiteorg order nasi ayam utk qisya dengan lontong basah utk suami kite..lontong basah tuh lontong berkuah..alaaa, mcm lontong biasa yg kite makan tuh..the reason why kite mentioned lontong basah adalah kerana kat situ ade lontong basah, lontong kering and lontong goreng..gambau xde sebab hasben kite dh start perli, "dh boleh makan dh?"..hehehehe..

 And semua makanan yg kiteorg order semua sedap..itu tekak kite la..ye la, lain org lain la kan taste-bud-nye..different people have different sense of taste..am i right?..

4 comments:

  1. Kalau pergi jalan...
    kalau dapat tempat makan yang makan dia sedap..kena ngan tekak kita...
    mmg super kan..hati pun senang... :)

    ReplyDelete
  2. Aaaaa kecur ailio tengok. Haha. Sedapnyaaa 😊

    ReplyDelete
  3. Betul kat JB ni ada lontong kering, berkuah dan goreng:)
    Kacang Pool Haji ni memang dah top Falsya.

    ReplyDelete
  4. tu la rmi ckp sedap..tk kesempatan lg try

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...