Thursday, August 3, 2017

:: Bila Bapak Seorang Cyclist Tunaikan Permintaan Anak Yang Nak Basikal ::

Qisya hari2 duk berzikir nak basikal kaler nak basikal kaler pink kat kite ngan hasben kite..die mintak die sendiri cakap, "nanti daddy beli okayh"..hhaahahhaa..

So apaknye pun dah cair la dengan kata-kata anak dara die..one day tuh, masa cuti raya yang lama tuh, die bawak anak dara pegi kedai basikal Sammy kat batu caves..kite xikut sebab anak bujang tido..

Bila dah balik 2 beranak, "xde xde, basikal xde"..pape tah laki hakak tuh..sekali die bawak masuk umah basikal anak dara die..

Mata kite duk pandang je basikal tuh..solid basikal tuh, berapa la gamaknye..

"Berapa basikal nie u beli?"

Hasben kite sengih2 je..

"Ade la"

Aik, nak berahsia plak dah..

"Berapa?"

Terkejut kite bile hasben kite bgtau harga..

"Mahalnyeeeee"

Pastu hasben kite jawab,

"Okayh la tuh..kukuh sikit basikal nie..boleh tahan lama..blah blah blah"

Itu la die hasben kite..

"Kalau nk tahan lama kenapa beli kaler pink..xkan turn bobot nnt die nk kayuh basikal kaler pink nie..dah la siap ade bakul bagai"

Ye u'olls siap ade bakul bunga2 kat depan..itu pun hasben kite cakap nasib baik die xletak loceng..

"Nanti time bobot, spray la kaler lain pulak"

Hacooooo..

Nak tgk ke badikal qisya..

Nie haaa basikal die..

Siap basikal ade brand hokeyh..crossmac..haishhhh..

Kalau kite, pasar malam punye sudah..tp sebab hasben kite yg beli, maka melayang la duit..xingat berapa..299hengget ke 399hengget tah..tapi gitu2 la rege die..hurmmmm..

3 comments:

  1. bakul beskal tu siap ade munge mungee heheh.. girlish habis ni. tapi colour pink tu cantik sangat =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...