Wednesday, August 23, 2017

:: Melepet Kiddos ::

Dedua anak2 kite adalah kaki melepet..ngeeee..kalau kat umah tuh, kite xleh nak relax, baring2 waima sekejap je pun..boleh la nak relax tp istilah "xleh nak relax and baring waima sekejap" tuh adalah kite xleh nak relax sendirian tanpa ade gangguan..huahuahua..baru landing 5 minit, nanti sorang2 datang melepet dekat kite..

Nanti, "syisya nak lay down mommy"..itu kate kakaknye..yg adiknye xde kate ape2 terus landing je atas badan kite..dalam hati je bobot berkate2, "action speaks louder than words mommeh"..kihkihkih..

Rimas???..xde la..xrimas pun..tp kalau kite tengah migrain, haaaa itu jam memang kite rase rimas..mulalah, "qisya pegi lay down with daddy la..mommy headache la sayang"..pastu sentap dah si kakak.."alaaaa, nape mommy..syisya donwan lay down daddy"..urghhhh!!..kang suruh pegi tempat lain lebih2 kang mulalah si qisya berdrama, "syisya sedih"..bile tanye kenapa sedih, "sebab mommy marah syisya"..Allah, bile je la mommy marah..itu satu ayat die, kang kalau keluar ayat, "mommy xsayang kite", lagi haru..😂..

Si adik memang lagi la xmakan saman..suruh pegi tempat lain, kite yg dimarahnye..kite yg dijeritnye balik..hamboiii hamboii hamboiii, jentik tangan tuh kang tau la..ehh, kite kalau ngan bobot, mmg jentik kaw2 xbg chance..sebab tuh kalau kite kate, "mommy jentik tangan tuh nak..nak kene jentik?"..kemain laju die geleng kepala die sambil sorok tangan..😏
memang lain mcm peel anak nombor 2 kite..nanti la kite cite pasal die..kalau nak cite pasal die kene bertenang and tarik napas pepanjang..😅..
\
Kite nie mak2 macam ade magnet when it comes to anak2 kan..mana mak2 pegi2, ade je bayang2..pegi toilet ade bayang2, pegi dapur ade bayang2, wat keje kat living hall pun ade bayang2, ehh, semua tempat la ade bayang2..macam hasben kite, dua beradik nie xde nak heran pun..gie la keluar umah isap rokok ke, nak on the phone ke, ape ke, berapa lama pun xde de derang nak heran..tapiiii, kalau daddy derang nak keluar, baru pasang niat and baru je bisik2 ngan kite slow2, dua beradik nie dah dapat rase dah..wakakakaka..mmg good instinct sesgt..terus hasben kite ade bayang2..hehe..

Nie haaa sedikit contoh..
kite baru je duduk nak rehatkan pinggang..datang si qisya menyelinap dekat tepi tuh..xlama pastu, datang si bobot duk menyondol2 muka kat perut  kite..pastu tau2 dah tido dah..
nie kite tengah duduk kat bawah..tgh menutip ape tah kat carpet...sekejap je pun..sapppp, datang si kakak terus baring atas peha..
Bile dah xlarat nak duk bawah, nak melunjur2 kan badan plak, kite sambung la baring atas couch.."syisya nak lay down mommy"...hurmmmm, yolah nak oiii..mari2..hahaha..
si adik pun sama je..xleh tengok mommy nak baring2 berehat2..hehe..
perkara cenggini mmg setiap malam akan berlaku..qisya sampai skang yg umur dah nak masuk 4 tahun nie (ehh, hapenye 4 tahun..tahun nie 4 tahun..tahun depan 5tahun..durghh!..hahaha) tido mesti nak berpeluk2..bile dah lena. angkat die kat katil daddy die, tau2 nanti, die akan menyelit tengah pastu sambung peluk kite..

Bobot tuh xyah cakap la..tido kompom nak gitu punye..atas perut la, atas badan la..celah kangkang la..asal boleh die je..mcm qisya kalau adik die dah berpeluk ngan kite, yg mmg dh xde ruangan utk die mencelah, tapi nak jugak berpeluk dengan kite, die akan panjat pastu tido atas badan kite..senak perut mommy..awak tuh badan dah la hantap..ahahahha..
mcm nie la peel deme 2 beradik bile malam masa tido..hehe..

Tapi xpe..xde pun kite kate kite xsuka..skang nie la boleh nak tido berpeluk cenggini ngan anak2..ye dok?..kang dah besau kang, rindu nak berpeluk..ngeeee..kite skang nie tgh dalam proses utk deco bilik qisya dekat belakang..nak bagi tido asing dah..tgh confuse nak bagi bilik yg mana utk die..kang kalau dah deco kang dah xleh nak tukau2 lagi dah..boleh la tapi mcm leceh laaa..sebab kit eplan satu bilik nak buat playroom utk derang..satu bilik lagi bilik tido utk qisya..bobot nanti dulu la kut..kecik lagi..dah besau sikit boleh la nak asingkan..

Kene tunggu hasben kite pasang ekon kat bilik2 belakang baru boleh nak start asingkan qisya tido..selagi xpasang ekon, selagi tuh la xde istilah pengasingan tido..huahuahua..

2 comments:

  1. ala...manjanya dia ngan mummy dia...
    aunt tumpang juga boleh..hihihi...

    ReplyDelete
  2. Nak manjaa manja tiap masa dengan mommy lah ni. Heheh :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...