Tuesday, August 22, 2017

:: Pening Aaahhh! ::

Semua bende nak dipeningkan kite nie kan..kihkihkih..hidup x berdrama, and xde propa, bukan falsya la weyh!..aii kan drama queen..hahahahha..

Kite skang nie tengah pening nak masukkan qisya kindy mana untuk intake next year..hasben kite ade la bagi list2 kindies yg die preferred..out of 10, kite dah narrow down kan list2 tuh jadi 2 or 3..

Kindy yg dekat2 dengan rumah je u'olls..kalau ade sediakan transportation lagi la bagus..so far kite mcm berat ke Genius Aulad..2nd Brainy Bunch..at first kite suka Brainy Bunch tp Brainy Bunch nie kite baca byk sgt bad reviews..mmg la xsemua tp because of certain2 franchise yg buat hal, habis semua Brainy Bunch affected..ikut jugak kut nyeah franchise mana yg okayh..tp kan, kene franchise yg xokayh, masak!..mana boleh nak memain tukar sekolah sesuka hati..registration fees mahal oiiii!!!..😫

Haih, kene buat pilihan cepat sebenarnye..takut nanti utk registration intake 2018 dah full..smp skang masih xboleh nak decide lagi kindy mana nak masukkan qisya..huwaaaaaa, pening wehhhhh!!!..baru nak masukkan anak kindy..belum lagi start masuk darjah 1..adehhh!!..

Hari2 kite survey-ed, hari2 kite google-ed pasal kindy nie..ade satu yg kite suka..Real Kids..siap ade swimming class..and mmg kat situ ade swimming pool as facilities derang..xyah susah2 nak carik swimming class utk qisya dah..sebab mmg kite ngan hasben kite ade plan nak hantar swimming class..hasben kite kate die xnak anak2 die jadi mcm kite yg xpandai berenang..ehh, helloooo, says who??!!..i pandai berenang hokeyh..tp dengan syarat after swim, kaki kene cecah lantai..i is cannot floating..wakakakakakaka..kalau ikut hasben kite, macam2 class die nak hantar anak die..haishh!..tp tuh la, part makan tuh yg mcm hurmmmmm..ade sikit was2..

Kite ngan hasben kite kene amek day off utk jalan2 melawat tadika, usha2, survey2, tanya2 ape yg patut..then baru buat keputusan..

Anak first nak masuk tadika u'olls..kite mana la ade experience lagi..tuh yg cuak, gelabah lebih..sesuai ke xsesuai, qisya happy ke x, qisya boleh get along dengan syllabus kindy ke x, die enjoy belajar ke x, teacher2 okayh ke x..semua tuh kite risau..hahaha..nanti kite sama2 tgk la mana kindy yg sesuai utk qisya..skang nie boleh la cakap nak masukkan kindy itu la kindy ini la..ye dok?..nanti dah bayar registration fees baru boleh cite..
nie haaaa budak yg nak masuk kindy dah next year..

Sekejapannye lahaiiii..dah besau dah anak dara mommy..sobsssss..

3 comments:

  1. kakak qisya nak school dah next year....
    sekejap je...sbb aunt start baca blog mummy, time tu qisya baru lahir...:)

    ReplyDelete
  2. mmg dilema bila bc mcm2 feedback kn...sbb kdg2 certain franchise xsama..smoga dpt memilih yg terbaik

    ReplyDelete
  3. Nanti bila dah sekolah dengar pulak dia mengomel bercerita pengalaman dia dekat sekolah.. hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...