Tuesday, August 15, 2017

:: Weekend Yang Menyakitkan! ::

Weekend lepas semua plan xjadi..lari semua segala plan..heheh..plan nak pegi Medan Mara hantar sehelai dualai kain pasang yg berpasang2 kat umah tuh utk dijahit..bukan nak hantar kain pepel yg ade ORANG LUAR sorang nie bagi utk kenduri kawen anak die hujung tahun nie..sebab mcm xpenting kan so yg itu kendian la..ikut kan malas nak hantar..rase mcm nak buat alas kaki je kat dapur umah..ye la xpenting sebab kenduri tuh kenduri orang yg xsetaraf dengan kite yg hina keji nie..golongan menumpang suami je u'olls..tp kan, yg duk mengata mengeji mengutuk kite tuh pun asal orang kampung..hulu2 kampung lagi..koya2 orang kaya pun hasil dari menumpang suami jugak..soooo xsedar diri!..opppssss!..byk weh kain pasang kite..smpkan nak beli lagi kain pasang pun xleh sbb nanti hasben kite bebel2..kuang3..yg sedia ade pun xbuat2 lagi baju, nak bukak kedai kain ke katenye..bertahun2 dh duk elok je berlipat duk dlm lemari bilik belakang..wahahhaa..

Pastu, plan nak pegi market nak carik salmon, ayam, few types of ikanssss, spaghetti, quinoa, brown rice and bla bla bla..hahahahaha..plannye start this week nak makan healthy food..so nak masak la utk bekalan lunch kt ofis..poyoooo je kan..sbb before nie kite ade la plan (plan lagi) nak beli this so called "healthy food" for the whole week..tp bile kite usha mana2 page yg buat healthy food nie kan, mcm, "ehh, i can cook this..senang je"..wahhh, befelafagakfak lafa pufulakfak difiyefe..kuang3..

Tapi tuh la, plan yg hanya plan je la sebab ma boo xsihat..dedua ma boo..sobsssss..

Qisya jumaat malam tuh dh start dedo dh badan..dah bg makan ubat..esoknye masih lagi panas badan die..hasben kite bangun2 tido pun kate die xsihat mcm nak demam..puncanye, tonsil bengkak..check suhu badan qisya dh 38.6..adoiii, kite ckp ngan hasben kite, "jom la ke klinik..tinggi sangat suhu badan qisya nie..u pun nanti boleh jumpa sekali doctor"..

Maka ke klinik la kami 4 beranak..dah balik dari klinik, dah lunch, terus melepet 2 beranak..
Punye la xlarat si qisya, sambil makan boleh tertido..;(

Bentang toto depan tv, maka beradu la apaknye merehatkan diri..peliknye tv panel kite..ade tercongek plak kat situ..hiksss..biasalah u'olls..tangan pengkau ade hati nak snap panorama..mmg punah ler...kihkihkih..

Ahad esoknye, kite sambung badan rase nak demam..ketidaklaratan melanda diri..sobssss..so, there goes my weekend..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...