Monday, August 21, 2017

:: Penjagaan Rambut Kak Atul ::

Hari nie kite xtau la kenapa..kelemauan teruk melanda diri..xsabau nak cuti lama next week..4days y'alls..korang balik kampung?..ye la, kan raya haji..hehe..ke ade yg pegi bercuti2?..hasben kite mcm ade plan tp xtau la jadik ke idok..tgh mengusha hotel yg available..pegi mana??..rahsia..kihkihkih..

Alah, dalam2 Malaysia je u'olls..tahun nie hasben kite kate xde holiday jauh2..bajet dah larik sebab die baru "angkat" kete lain..baekkkk, tahun ini saya behave..huahuahua..tapi dalam pada behave2 tuh, duk la merengek2 kate nak bercuti la, nak rest la ape la, dekat2 pun jadik la..hikssss..tuh yg hasben kite kate nanti die tengok hotel tuh...yes!!!..so maknanye tahun nie bercuti la kami dalam2 Malaysia..kalau luar pun takat negara2 jiran yg 2jam lebih dah sampai..xpe la, ado2, xdo redho..ngeeeee..

Okayh, back to our topic..nak cite pasal lain, tp mukadimah bebel pasal lain..huuhh!!

For my daily hair treatment, kak atul pakai Ellips..itu dulu la tapi..zaman kite bujang, membawak ke kawen..pastu bile ade anak, kurang pakai sebabnye kak atul pun xtau nape..busy dengan anak, busy dengan hal2 rumahtangga, serabut nak melayan wanita psycho..ehh, hahahahaha..

Bila keadaan dah back to normal, baru consistent balik penggunaan hair treatment nie..rambut kite jenis lurus, halus dan nipis..anak2 kite dedua ikut rambut kite..lurus, halus dan nipis jugak..xlebat..itu yg qisya walaupun dah 4 tahun, tp rambut takat tuh je..sama la jugak dengan irsyad..trim rambut boleh kire berapa kali je..wakakakka..

Tapi xpe nanti dh besar, rambut cantik..xyah buat rebonding utk nak luruskan rambut..haks..tetibe teringat dulu masa nak potong rambut, saje je la tanye hair-dresser tuh, kalau nak rebonding kat situ berapa dieorg charge, "haiyaaaa, u punye rambut sulah lurus cantik ma..u mau rebonding kenapa..kalau u mau lagi lurus, u blow u punye rambut dengan hairdryer saje ma"..relax la brother..tanye rege je kut..hahaha..

Skang nie kite dah xpakai Ellips dah..kite dah curang dengan Ellips..sorry Ellips..ngeee..skang nie kite pakai Elseve by L'Oreal.. 
yang nie haaaa..

Bau die wangi..lepas pakai, rambut jadi lembut sangat..best betul la sebenarnye..kite pakai dah 4-5 bulan kut..ke lebih..ke kurang..urggghh!!..i is forgot!..maafkan kite..urat ingatan kite yg putus masa beranak x habis sambung lagi..kihkihkih..kite beli kat Watson..harga xingat la berapa..tapi range in between 30-50ringgit la..nampak x kite play safe kat situ..so it can be, RM39.90, RM43.90 or RM49.90..wakakakaka..

Tuh yang susah sebenarnye kalau Watson sekangkang kera je dengan ofis..kadang lari2 jap pegi beli barang itu la, barang ini la..kadang xtau nak beli ape tapi saje je masuk..tah la, kite suka la..kadang nak beli bende lain, terbeli bende lain..puncanya sebab bile dah masuk Watson, dan2 terus lupa barang yg first2 nak beli tadi tuh..bile dah naik ofis, baru teringat..so esok repeat balik...adehhh..kite je ke yg berperangai mcm tuh?...korang pun gitu ke canner?..hakhakhak..

1 comment:

  1. woww..menarik ni boleh la kite loreal plak pas ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...