Tuesday, August 29, 2017

:: Menumpang! ::

Morning u'ollsss..dah breakfast ker?..
kite breakfast nie je..nie je nyeah..kihkihkih..breakfast kan kene like a "King"..hehe..bihun goreng, kentang goreng dengan peria goreng..peria???..falsya???..peliknyeeee...haaaaa, jangan la pelik..mmg kite xsuka peria..tp hanya sesetengah tempat yg jual peria je kite makan..huahuahua..satu dekat nirwana bangsar..itu mmg every time akan mintak extra sebab sedapppppnyeee makngaiiiii..yg lagi satu, kedai makcik dekat LG ofis kite..setiap hari without failed akan beli masa breakfast..ketagihan!..

Okayh, where were we?..oowwhh, menumpang..

Ehhh, kite bukan nak cerita pasal menumpang suami..menumpang suami tuh hari2..dah alang2 ade manusia yg kate kite menumpang suami kan, kasi tumpang la bebetul..wakakakakaka..

Nie haaa, menumpang nie kite nak cite pasal menumpang tido..last weekend kite menumpang tido dekat Dorsett Putrajaya..hasben kite ade keje kat situ..so alang2 menumpang la sekali tido sana utk semalam dua..

Jumaat malam lepas habis kerja die utk that day, die terus shoot balik umah utk fetched kite ngan anak2..itupun dh lewat dah..kul 11lebih nak dekat pukul 12 tengahmalam baru die sampai..then pukul 1 lebih baru sampai putrajaya..

Esoknye (sabtu), hasben kite pegi wat keje die, so tinggal lah kami anak beranak je dalam bilik..melayan anak2 bergumpal..kihkihkih..plannye nak bawak anak2 beriadah dekat dataran putrajaya..tapi tuh la, plan je la yg kite mampu..nak keluar macam, hurmmmm, pikir2 jugak nak keluar..sebabnye satu, nak keluar masuk parking dorsett tuh dah la narrow..kete plak jenis besau, kalau bawak kete comel kite xpe la jugak..kang kalau tersagat kang, camno hakak nak menjawab ngan laki hakak tuh..ngeeee..

Sebab yg kedua, kalau keluar, kite akan keluar bertiga je dengan anak2..kalau berdua je dengan qisya xpe lagi..nie sekali ngan anak bujang, hurmmmm, xpe la..kang kite jadik raksasa gorgon kang..wakakakaka..

Sedangkan jenjalan dekat mall yg same building dengan hotel pun xmampu nak jenjalan lelama..beli barang pastu terus masuk bilik..penat wehhhh!..

So duduk dalam bilik yolah kite ye anak2..hakhakhak..

Itu peace ye..hahahaha..

Petang sabtu tuh, hasben kite break kejap..haaa, time tuh la boleh melayan anak2 pegi pool..

Kemain suka lg bobot..

#mybrownsugarbaby

Qisya xhabis2 dengan pistol die tuh..

Xnak keluar masing2 hokeyh..kemain seronok lagi..kene paksa baru keluar..

Lambat jugak anak2 kite tido malam tuh..kite biaukan je ape yg dieorg nak main..janji xpecah cawan, xrosak barang hotel, main la ape korang nak main..sekali sekala termenjerit jugak sebab si bobot anak bujang koi tuh masuk toilet..hehe..

Bile memasing dh tido, bosan pulak..kite lak xleh nak tido..hehehe..

Kite stayed kat sana sampai hari ahad je..but before balik, kiteorg gie makan dulu..makan kat depan hotel je..ade tempat food truck..

Nie haaaaaa..

Kiteorg makan nie je..

Nak kate best sangat tuh idok ler..makanan biasa2 je..jenis yg senang dapat..hehehe..

Okayh dah...itu je..bubuiiii..

3 comments:

  1. ala..kena x roger akk...
    leh nieyl jumpa qisya ngan bobot skali..hihihi..
    n bawa akk jenjalan putrajaya..hihihi..

    ReplyDelete
  2. seronoknya yang berdua tu...kalau akak sure tak larat gak..si qhaira kan dengan akak tiap weekend...tiba dia buat hal..nak berdukung..bengkok pinggang...

    ReplyDelete
  3. Suka tengok deme berdua tu.. ;)
    Peria goreng.. ai is suka.. sedap weh.. ekekeke..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...