Wednesday, August 2, 2017

:: Misteri Kehilangan Orang ::

Semalam topik kiteorg laki bini..aduuuhaaaaiii, malu wehhhhhhhh..😫😫😫..

Semalam ade kete parked kat depan umah kite..xkisah la pun..tapi yang kite kisah, boleh x kite terjatuh depan rumah masa tengah berjalan nak bukak gate..sumpah maluuuu..depan 2 org laki plak tuh..huwaaaaaaa sobs..malunyeeeeeeeeeee!!!!!

Kun Fayakun - Be, and it is!

Tapi xpe la nak buat macam mana dah memang tertulis yang kite akan jatuh depan rumah malam tadi..maka jatuh la kite masa tuh..sape nampak tuh lantak lah..jiran mana nampak pun xkisah la..😅..move forward and no turning back!..kihkihkih..

And plus, bile kau sejenis manusia yang clumsy, grumpy mmg itu la makan die..grumpy tuh hasben kite selalu ckp kat kite..pastu ade ape "py" tah yg die duk panggil kite..suke2 die je tau..

And as expected, hasben kite masuk je umah, kite tengok muka die macam nak gelak tapi die tengok keadaan kite dulu..lutut kite berdarah, tapak tangan luka sikit..😔..dengan muka menahan nak gelak, hasben kite cakap yg die xperasan mulanye..tapi sebab qisya tergelak then cakap, "hahahaha, mommy jatuh"..cissssss!!!..tuh yang hasben kite toleh tuh..

"Pegi la cuci luka tuh pastu tampal plaster"..hasben kite ajet2 concern lettew..lepas dah settled buat semua tuh, haaaaa, memang jaga baik la..bile kau dapat laki yang jenis kuat menganjeng, memang mendapat la kau..tahan telinga dan perasaan je la..😒

Tetibe hasben kite bersuara, "nak dengar cerita x?..cerita misteri kehilangan orang"..pastu die gelak macam org gile..kite sambil2 gelak tuh terus grab leher die..tergantung2 la kite kat leher die sambil bergelut2 ngan die..bukan bergelut ganas tau..bergelut2 manja sambil gelak2 dan menunggu ayat2 yang akan keluar dari mulut die..hahahaha..

Nie cerita "misteri kehilangan orang" dari suami kite..😒

"Perasan x tadi ade orang hilang..mula2 nampak lepas tuh xnampak dah..hampir2 i nak pegi buat report polis pasal kehilangan orang..tup tup, ehhh, timbul balik la orang tuh..terus xjadi buat report..wahahahhaahhaahhaahhaahahhahaahaa.."

Hamboiiii seronok betul gelak kan i..tapi masalahnye kite pun gelak sekali canner..hahahahahhahaa..sambil hasben kite bercerita tuh, gigi kite tengah buat cubaan utk menggigit "muffin top" hasben kite..geram betul..bergelut2 sambil gelak2..memang main wrestling kami laki bini malam tadi..xpasal2 exercise..😅..sentap hakak tau!!!..si anak bujang kat atas basikal dah menangis2 ingat kiteorg bergaduh betul2..hhahahhahaha..

Panjang lagi la cerita hasben kite pasal "misteri kehilangan orang" tuh tapi kite xleh nak recall..cissss!!!..

"Sampai hati domok gelakkan i..bukannye nak concern i jatuh ke hape..dah la dengan lutut i luka segala..huuuhhh"

Tau x hasben kite jawab ape?..

"Ehhh, sape kate i x concern..i concern tau..kan hampir2 i nak buat report polis tadi..hahahahhahaahha"..

Huwaaaaaaa..mencik!!!!..

"U tau x betapa seksanya i nak menunggu masa utk gelak..lepas u dh okayh baru boleh i gelak..wakakakakkaakkakakakaa"..

Ehh ehhh orang tua nie..makin2 pulak die tau..🙄..

"Risau i tau..ingat i dah kehilangan domok i dah tadi..tapi nasib baik i cuma kehilangan domok i selama beberapa saat je..lepas tuh muncul balik..lincah betul domok bangun balik..hahahaha"..

Hacooooo kadawale..dey, xhabis lagi ke macha!...😓

Hahahhahaahhahaa..

Memang sampai ke hari nie hasben kite duk menganjeng kite pasal kejadian semalam..cisssss!!..

Ikutkan banyak lagi ayat2 menganjeng die..tp malas la nak cite..kak atul sentappppppp!!!!!!..
Tuh haaaa die orang yg kuat mengajeng..hahahaha..gerammmmmm jer..jgn tertipu..itu gambau lama..hehehe..

2 comments:

  1. salam rabu...
    aduhai..nak tergelak nieyl baca cter akk pagi ni...
    cian akk nieyl sorang ni..nasib xde yg serius..
    klu x..minta en.husband dukung klau nak bergerak ya kak..
    #derasikit hihihi

    ReplyDelete
  2. hihi mmg lama la kena bahan kan kalo cenggitu =P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...