Tuesday, August 8, 2017

:: Bila Bobot Tiada ::

Bile bobot anak bujang kite tuh xde, baru la boleh masak u'olls..adoiiiyaiii!!!..ngeeee..

Semalam kan kite MC..irsyad kite hantar umah mak kite..mmg xlarat sgt dah rase badan..my body need to rest..inipun rase lemau lagi badan..

Tapi dalam pada lemau, habis la jugak baju2 hasben kite yg nak digosok..kalau x, mulalah hasben kite propa, "sian i xde baju keje dh..canner nak pegi keje esok..sobsss"..haishhhh, baju keje kemain byk tergantung dalam wardrobe closet..3bulan punye baju keje..pun xcukup lg katenye..ngade tau!..selalu kite gosok je tp tah la sebulan dua nie letih lain mcm..mcm xcukup rehat..agaknye sbb kt ofis kite bizi for the whole day kut..mmg bizi yg supe bizi..nk gie toilet pun tunggu ujung2..tsktsktsk!

So utk dinner malam tadi gagahkan la jugak masak utk hasben kite..masak simple je korang..xrenyah pun..masak ape??..jap2 nyeah..
Mula2 goreng dulu chicken chop nie..nie kite beli yg frozen punye..mmg dh sedia ade jual..not bad jugak ayamnye..
Sos..bukan utk cicah2 ye..
Tadaaaaaa..jadik la chicken parmigiana..

Bila chicken chop dengan sos tuh dh masak, letak sos atas chicken chop tadi, letak mozzarella cheese on top of the sauce..kite x sagat mozzarella cheese tuh..kite potong keping2..letak la berapa byk pun korang nak letak mozzarella cheese tuh..kite yg buat die..dh letak, masuk dalam oven pastu bakar..agak2 mozzarella cheese tuh dh melt-ing gitu, angkat la..

Hasben kite makan xtoleh kiri kanan..offer kite pun tidak hokeyh..bile kite cakap, "hamboii domok..sedap sgt ke sampai nak makan sensorang je..xde offer i pun"..terus die buat muka sambil cakap, "alaaaaaa kene offer kee?..domok i masak kan mmg sedap"..hahahhaha..

Hasben kite mmg suka makan rumah..tuh yg makan kalau boleh nak menyorok dalam selimut..kahkahkah..tp tuh la, selagi irsyad mcm tuh, mmg kene bersabar je la makan makanan yg dh siap2 ditapau sebelum balik umah..

Kite xbuat utk kite sbb kite dh xnk makan malam..i is diet!..badan dah naik dah nie..dh la kalau badan naik, pipi naik dulu..exercise?..nak harapkan berlari setempat and berzumba kat umah dengan anak2 mana boleh kalau makan minum xjaga..ye dok?..
Spegeti kosong utk anak2..

Ini sampingan je..ikutkan jarang kite masak frozen food sebenarnye..ehh, jarang sgt la..tp sebab malam td rase mcm xcukup je kan, tuh yg keluarkan jugak fries dengan sausage..ngeeeee..

So itu la die dinner kami anak beranak malam tadi..skang nie tgh pikir nak masak ape utk malam kang..dengan harapan si bobot xbuat drama..hikhikhik..

3 comments:

  1. sesekali masak..mantap...
    sedap² masakannya...

    ReplyDelete
  2. Samalah kita, kalau berat naik, tang pipi nampak dulu.. kalau berat turun, tang pipi jugak nampak dulu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...