Friday, August 18, 2017

:: Memang Selalu Begini ::

Salah satu fridge crisper kite, mmg xakan dan susah nak kosong..hikhikhik..why is the because?...

this is the because is why..hahahahahha..1 daripada 2 fridge crispers kite adalah utk letak buah2an..huahuahua

Ape?...xbeli sayur ker?..ehhh, sape kate kak atul xbeli sayur2an..kak atul beli laaaaa..alaaaaaa, selamba je tau korang nie..kan kat atas kak atul ade mentioned 1 daripada 2 fridge crispers..satu fridge crisper tuh kak atul letak buah2an..lagi satu, kak atul letak la sayur2an..mana mungkin kak atul xbeli sayur2an..kak atul suka hokeyh makan sayur..am a veggie junkie u know!..

Ruangan buah tuh mmg xpenah kosong sebab anak2 kite suka makan buah..qisya asyik request, "mommy, nak orange", "mommy, nak epal"..tuh yg asyik penuh je tuh..plus, buah2 tuh utk kite buat infused water sebenarnye..hikhikhik..

Epal hijau qisya xmakan..itu bekalan breakfast kite setiap hari..bukan takat breakfast je la, malam kalau x dinner pun kite duk balun makan epal hijau tuh..dulu kite sensorang je yg kongker epal hijau tuh..tapi skang nie dah ade fighter u'olls...qisya xmungkin la sebab die xsuke masam2..hasben kite pun sama..kalau qisya bukan, hasben kite pun bukan, sapo laie yg ado kek umah tuh..anak bujang esei la..ishh, die tuh kan, jeruk mangga kite pun die hantam..siap dh habis, boleh mintak lagi nak..mmg taklah kite nak bg..kite smp tahap kalau nak makan jeruk mangga ke ape jenis jeruk la, kene makan sorok2 u'olls..kalau x, dengan bekas jeruk tuh die bawak larik nak makan sorang..*urut kepala*

Okayh, itu je la bebelan kak atul utk hari nie..esok dh weekend dh..soooooo, happy weekend korang..;D

4 comments:

  1. sedapnya.. tgk buah-buah tu.. bagus bykkan mkn buah n sayur.

    Jemput baca 5 amalan ketika hamil yang bagus dibuat sama-sama oleh suami & isteri sepanjang tempoh kehamilan si isteri

    ReplyDelete
  2. hebat kalau dapat istiqomah makan epal setiap hari... org kata sehari sebiji epal dapat 'menjauhkan' kita dari klinik/hospital. :-)

    ReplyDelete
  3. Bdk2 rmh ni pun suka buah. Tembikai dgn betik la biasa dorg request. Abahnya suka belikan mata kucing kalau kena musim. Afiq mcm qisya. Dia srg x suka bnd2 masam. Pelik skt berbanding abg2 dgn kakak2 dia.

    ReplyDelete
  4. Wow banyaknya buah buahan. Bagus ni utk kesihatan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...