Monday, September 25, 2017

:: Baby Nor Bobot

Kihkihkih..sesuka hati je namakan anak baby bor bobot..nie hasben kite punye keje la nie duk memanggil anak dengan nama penuh yang bukan nama sebenar iaitu, baby nor bobot..😂..

Kite pun xtau la nak start cemana cite pasal anak bujang kite nie..

Nie haaaa dia baby nor bobot tuh..😘😍

Peel bobot nie memang totally different from kakak die..merajuk seawal umur 9bulan..ye korang, kite xtipu..kite pun terkejut..sebab kakak qisya merajuk yang betul2 merajuk masa umur die 3 tahun lebih..yang si adik punye merajuk memang kalah kakak..berguling2 menjerit2..nak amek die guling, nak pujuk die guling, nak dukung die keraskan badan, xpujuk die datang, nak pujuk sekali lagi, die berguling lagi..bile kite dah fed up pujuk, memang kite buat xtau terus..time tuh la baru die akan datang menyerah diri..habis terus adegan guling2 ala2 hindustan..hahaha..skang nie kalau merajuk dah pandai peluk tubuh pastu mulut muncung..eiiiii gerammmmm jeeeee..

Siapa yang follow fb ngan ig kite boleh tengok video die mengamuk/merajuk..nak terkeluau anak tekak meneran nangis..haihhhh..

Garang..tah ikut sape tah perangai garang tuh..semua kate ikut perangai mommy tapi sebenarnye bukan..ikut perangai daddy..huahuahua.."ko xyah la nak kate ikut perangai wan..kalau ikut perangai wan si bobot nie xgarang pun..nie ikut perangai ko la garang2 sangat nie"..itulah kate semua orang bile kite kate yang perangai garang tuh ikut hasben kite..cissss!!!..


Kalau kite haip die, die haip kite balik..pakej dengan pukul sekali hokeyh..kalau kite lepuk tangan die, die akan lepuk balik kite..tapi kat muka nyeah..bukan kat badan..huiii, itu memang pantang gua main tang muka..dah kene sepuk kat muka, memang automatic angin ribut taufan naik ke kepala yang siap tembus punye..memang tangan tuh kite jentik, kite pukul..and haaa, kite kalau jentik and pukul tangan bobot nie bukan yang ala2 manja tau..bukan jenis yang jentik angin je..kalau jentik angin tuh hasben kite..dengan kite memang tiada maaf la..

Mesti korang macam, "ehh, ko nie dah kenapa..anak kecik lagi pun sampai nak kene jentik pukul tangan kuat2 ke"..tah la, itu kite no comment..dengan qisya kite memang penuh dengan kesabaran..tapi bile dengan bobot nie kite kalah..sebab tuh kalau anak bujang kite nak buat something yang notty kan, kite just cakap, "buat la, mommy jentik nak tangan tuh"..terus xjadi buat..sebab die tau kalau dengan mommy, kene jentik tangan sakit..kalau dengan daddy, siap gelak2 lagi bile daddy kate nak jentik tangan tuh..tapi kalau nak jentik tangan bobot, jangan bagi nenek nampak..silap2 kang mommy yang kene jentik dengan nenek.."depan mak jangan sesekali pukul atau marah anak nyeah"..yeee, kite penah kene sound gitu dengan mak kite..ngeeeeee..
nie manja atok nenek nie hokeyhhhh..

Suke menarik rambut..and pandai aimed plak tuh..tempat yang bisa ditariknye..uiiiii, berpinar mata wehhhhh..jenis yg tarik rambut xnak lepas..haaaa, itu la die anak bujang kite..kalau dengan orang lain mmg die susah nak lepas..tapi kalau die tarik rambut kite, xsempat nak genggam, kite cakap je, “let go my hair”, terus die lepas..sebab ape???..sebab takut kene jentik..😂..

Suke membuli kakak die..ape yang kakak die pegang, itu yang die nak..padahal sebelum berebut tuh, barang tuh depan mata die je..x die heran..elok kakak die amek, dan2 die nak..kuat drama, kuat propa pun ye jugak..hahaha..die yang buat kakak, so bile kakak nangis, die pun nangis jugek kengkonon kakak die yang buat..macam ler mommy xnampak yang bobot buat kakak dulu..sebab tuh kalau qisya duk marah ke pukul adik die ke, kite buat xnampak je.."haippp bobot..jangan naaaaaa..haaaaa, kan kakak dah marah...kakak garang nie"....wahahahahaha, yeee korang, gitu la ayat qisya kalau die marah adik die..

nie haaaa budak bobot tuh..

When he wants, he wants..when he says no, means no..no compromised and cannot compromised!..die die also want..hahaha..haaaa gitu..itu lah die anak bujang kite nie..

Ikutkan banyak lagi la sebenarnye..tapi cukup la sampai situ je..tapi tuh la..walaupun gitu peelnye, si bobot nie memang terror bab2 beli jiwa..pandai sangat beli jiwa..kadang cair hati terus..nak marah terus xjadi...haks..

Pandai dah nak makan sendiri..xnak disuap..bobot nie die paham ape yg orang cakap cume die xboleh nak bercakap je..quite surprised jugak la kadang tahap pemahaman die nie..panjang akal pun ye jugak..dah boleh diharap bile mintak tolong amekkan barang..pandai buat face expression..kadang kan gerammmmmm sgtttttt tengok muka die tuh..kuat makannnnn...tersangat kuat makan tapi badan kecik je..xmacam qisya..qisya badan die solid..sampai sekarang la solidnye..nak dukung tuh xsampai 5 minit dah surrender..tapi si bobot dukung berapa lama pun xpe..hehehe..
manja mommy..

And walaupun bobot nie garang, sometimes cold-hearted, tapi die sangatlah manja..aloh aloh aloh..suke sangat kite main2 jari2 die, usap2 die, cium2 die, peluk2 die, gomol2 die..hehe..skang nie sementara boleh buat semua tuh, buat la..kang dah besau esok, xmaunye die semua tuh...hehehe..

Qisya suke menggentel telinga orang, yang si adik suke menolak pampers ke bawah..kadang sampai terbukak pampers dibuatnye..huahuahua..

Mommy sayang bobot muchy muchy..

3 comments:

  1. Ikut perangai sapelah agaknya
    mungkin mamanye kot?

    ReplyDelete
  2. ala...bobot dah besar dah skrg...
    semoga menjadi anak yg soleh ya..Amin...

    ReplyDelete
  3. tapi still melting sngt tgk dia tau..comel!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...