Thursday, September 28, 2017

:: Bila Suami Dibilang Bapak! ::

There was one weekend, xingat bile..rasenye weekend yang hasben kite kene pegi tepen tuh kut..ade jiran kite buat majlis dekat umah die..biasalah kalau ade majlis, memang keramaian..bile dah keramaian, kete pun berselirat sana sini..itu kite xkisah pun..and kebetulan pulak ade motor parking kat depan umah kite..itupun kite xkisah sebab kite paham..

Kiteorang nak keluar..hasben kite keluarkan kereta and kite pulak check2 umah..tengok lampu tutup ke idok, ekon off ke idok, kipas dapur dengan kipas hall tutup ke idok, ehh, check semua la..bile dah check-ed, nak tutup pintu sekali dengar bunyik kuat..gedengannngggg!!!..kite dah terpikir nie mesti hasben kite terlanggar motor orang yang parking kat tepi umah kite..sekali bile kite menjenguk kat luar pagar, ade aunty nie dah tergolek dah..ahhh sudah, hasben kite terlanggar aunty tuh ker..

Cepat2 kite lock pintu, kunci grill, lock solex padlock, terus kite keluar tengok aunty yang terjatuh tuh..time tuh dah ramai dah orang2 yang pegi majlis jiran kite kerumun aunty yang jatuh tuh..and jiran kite sendiri pun dah ade kat situ..

Kite pun tanye la, "aunty okayh ker?"..die kate die okayh.."i terkejut sebab tengok u punye bapak reverse..i takut die xnampak i"..haaaa bapak??..kite dah tergelak2 dalam hati..aunty jiran kite betul kan balik kat aunty yang jatuh tuh kate itu hasben kite bukan bapak kite..hakkkssss..

Bile dah settled dengan aunty tuh, dah say sorry and whatnots, masuk je kete, kite duk gelak besau sebab aunty tuh ingat yang hasben kite adalah bapak kite...bahahahahhaa..selalu orang akan ingat yang hasben kite adalah abang kite..tapi yang aunty tuh kate hasben kite adalah bapak kite memang sangat rare la..ape nampak tua nau ke hasben aiii tuh..atau kite nampak muda nau..tapi muda sesangat la pulak kalau gitu..wkakakakakakaka..

Ramai yang duk ingat kite nie umur 25-26tahun..tapi xkan la sampai jauh sgt gape dengan hasben kite..kesian hasben kite tau..hahahaha..ye korang, terpulang la nak muntah ijo ke ape..ramai yang duk ingat kite nie umur2 gitu..ramai yang duk teka umur kite 25-26 tahun..paling tua pun 27-28tahun..siap pelik bile ade orang panggil kite kakak..tanye lagi kat orang yang panggil kite kakak tuh, kenapa panggil kite kakak padahal sebaya yang xtahan tuh..adehhhh..hakak dah tua la wehhhh..

Hasben kite bengang je bila kite gelak2 kan die.."i syak kepala aunty tuh terhentak masa jatuh sebab tuh die xboleh beza bapak dengan suami"..bahahahahahahahahahahahahaha..tetibe terkeluar ayat dari mulut kite, "kesian aunty tuh..sakit tau jatuh gitu"..pastu hasben kite pulak gelakkan kite, "talking from the experience ke?"..hahahahaha..cissss!!!..
haiii bapakkkkk...u kan daddy domokkk aiii....hahahahaha..

Sampai skang kite duk gelakkan die..bengang je die kite panggil die bapak..sorry la sayang...i still cannot move on la..hahaha..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...