Monday, September 11, 2017

:: Costa Coffee Baybeh ::

1st of all, i wanna declare that am not a coffee junkie..
But fellas, let me tell u this..this costa coffee is really the bomb..mouth-watering coffee drink even when u're ain't no drink coffee regularly..

Ya'lls should try this..u can never go wrong with this coffee..the flavor, the taste, the smell are superbly superb!!!!..

Like seriously, kalau korang jenis yg boikot Starbucks but sometimes u feel like wanna try their coffee, korang boleh try yg ini..yg xpenah terpikir nak try pun boleh try Costa Coffee nie jugek..no harm!..bagi kite coffee die nie se-level dengan Starbucks..

Yg kite beli nie nama die Iced Latte..

Where can u get this?..owh haaa, dekat pam station Shell yg ade mentioned Costa Coffee nie..

Like this..source from here

And for the first time-er, korang jangan pulak terkejut bile nak beli tau..sebab nak beli costa coffee nie, bukan mcm korang masuk coffee shop yg ade barista utk buatkan utk korang..ngeeee..

Masa kite first time nak beli coffee nie, kite dah mcm bengong sekejap..coz at first i thought like, dalam shell tuh, ade counter, then order drinks and then just collect drinks je mcm starbucks..but no no no..guna machine hokeyh..

Kite tanye la staff dalam shell tuh macam mana nak purchase coffee nie..coz seriously, i have no clue at all on how to make the machine works..sekali rupenye staff tuh adalah insan istimewa..sebab die bg "signal" yg he cannot talk and cannot speak..he kept on apologized on his disability..with a big sincere smile, i said, "it's okayh..am sorry too"..die buat signal sorry, kite pun buat signal sorry..kite serba salah pun ade..but he's a very nice guy..senyuman xpenah lekang dari mulut die..sambil2 tuh die ajak kite ikut die pegi counter utk tanye cashier shell tuh mcm mana nak guna..

And xtau la, kite salah dengar kut..sebab kite bengong pegi beratur dekat cashier ingat kene bayar kat situ dulu then baru boleh buat coffee..sekali, kene pegi machine tuh, pilih ape air nak, amek resit, pegi counter, then baru la buat air..rasenye ini la kut steps nak beli costa coffee nie..

Nie haaaa coffee machine tuh..

Tapikan, kite xikut steps yg kite mentioned kat atas tuh..tah la, sebenarnye kite pun xtau mcm mana flow nak beli coffee nie..huahuahua..first time weyh, maafkanlah kite..kite xtau..seriously xtau..

Okayh, this are the steps, opppssie daisy, sorry, my bad..wrong phrase, not "this are the steps" but "this are my steps", kuang3..kite pilih drinks ape yg kite nak..boleh choose dekat screen yg bawah tulisan costa..then akan keluar resit..kalau korang pilih yg ais, cup die kat machine right hand side..and itu adalah ice machine as well..kalau hot, cup die dekat machine on your left hand side..then letak cup dekat machine on your left hand side..situ tempat bancuhannye..nak tekan ape xingat tp xde la complicated sgt pun coffee machine nie..boleh je nak tau die punye steps..and kalau korang pilih ice, lepas dah habis bancuhannye, boleh la letak ais lepas tuh..simple as that..*and rase la sikit coffee tuh canner..agak2 xmanis, tambah la syrup yg dah disediakan kt situ..but xtau la syrup tuh mmg akan ade dekat each and every shell yg ade machine costa nie ke idok..kt shell yg kite beli costa coffee masa tu ade..but kat shell penang la tapi..😂*

Wahhhh, simple as that katenye..padahal starting nak beli, sampai la ke ending yg dah ade iced latte dekat tangan, terbangak2 ko kat depan machine sensorang kan sambil mikir canner la nak dptkan se-cup kopi..hahahahaha..

4 comments:

  1. kalo 1st time sure tk phm gk kn...nasibaik tkde org kt blkng so bole la tgk2 camne nk pilih2 tu ye...ingt dlu ms 1st time nk bli subway tk reti gk sbb nk kena pilih roti la..nk pilih filling la..nasibaik ada org dpn kita ikut je apa die order haha

    ReplyDelete
  2. aku pening2 kalau beli gini..
    jenis kg2 ni sush.. pegi minium air rumah ke je lah senang..huhu

    ReplyDelete
  3. Ramai dah cakap costa coffee ni sedap. Nak try jugaklah nanti. Baru ni ada nampak dekat shell yang dekat Gombak tu. Boleh lah pergi beli nanti :)

    ReplyDelete
  4. Nak try lah nanti sebab ramai kata sedap.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...