Tuesday, September 26, 2017

:: Bila Cuti Kak Atul xCuti ::

Aah la korang..kalau cuti mana mungkin mak2/isteri2 akan cuti..mesti akan kemas umah la, basuh baju la, lipat baju la, gosok baju la, cuci toilet la, u just name it la..kan kan kan..and satu bende yang mak2/isteri susah nak cuti adalah memasak..am i right???..kalau xcaya, cer scroll fesbuk masa weekend..berderet gambau lunch yg dimasak oleh sang isteri kat news feed..and i’m one of them tho..ngeeeee..

Kite skang nie kalau boleh akan berusaha masak..utk weekend je la..weekdays memang banyak xmasak dari masak..xsempat la korang nak masak..pukul berapa nak siap masak, pukul berapa nak makan, pukul berapa nak mandi, pukul berapa nak tido..tuh yang hasben kite suruh beli je dinner kalau weekdays..

So cuti 3 hari lepas kite masak..jumaat ngan sabtu masak, ahad xlarat sebab kite duk mengemas bilik stor..re-organized balik perkakas2 yang ade dalam bilik stor tuh..

Menu hari jumaat..

Nasi lemak sambal ikan bilis petai + kangkung goreng..nyumsssss..kite suka makan nasi lemak dengan sayur kangkung..

Menu hari sabtu..

Mesti korang dah dapat agak kan kite nak masak ape..hehe..

Tadaaaaaa..asam pedas ikan merah..hasben kite siap cakap xyah dah pegi melaka makan asam pedas..ngeeee..resepi mak kite..and nak tau x, first time kite masak asam pedas..xde la susah mana pun tp xtau nape kite xpenah masak..dulu2 penah nak masak tapi hasben kite tukau menu..hikhikhik..

Satu je yang kurang kat situ..telur asin..kalau ade telur asin dah perfect dah..ikan goreng sepotong yang tengah buat acrobatic tuh adalah untuk anak kite..

Diet u’olls..nasi segenggam je..itupun dan kenyang macam makan dua pinggan nasi..xcaya???..silalah percaya sebab kite xtipu..😂

This weekend kuali gantung kut sebab weekend nie ade ofismate hasben kite kawen..so makan nasi kenduri la kite weekend nie..

2 comments:

  1. Kalau first time masak asam pedas dah kena puji, memang sedaplah tu.
    Cuma tak taulah pujian tu ikhlas atau nak sedapkan hati aje.

    ReplyDelete
  2. sama je dengan akk falsya..kadang2 weekdays pun akk tak sempat masak even balik tghri sbb lepas tu setel hal rumah...gedebuk gedebak dah magrib sibuk ambk anak blk sek petang plak..hahahaha...kadang2 plg simple akk masak ns goreng je...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...