Tuesday, September 12, 2017

:: When Falsya Cook-ed ::

Kite jarang masak..tp xde la xmasak langsung..masak ler jugek..since anak bujang kite skang dah makin okayh peelnye, baru la boleh masak..kalau nak masak, kene ade syarat..syaratnye, kene ade org lain dalam umah tuh..kalau kite berdua je dengan die, mmg die akan back to normal..akan mengamuk, akan menangis, akan tolak2 kite suruh keluau dari dapur, and selagi kite x keluar dari dapur, selagi tuh la ade drama air mata..tapi kalau daddy die ade kat depan tv dekat living hall, die akan bertenang sikit..haishhh..

So bile kene pada masa dan hari, kite pun masak la..hasben kite ikutkan jenis xsuke makan luar..lagi prefer kalau kite masak..lagi sedap katenye..asyik la, "domok aiii masak ape pun kan sedap"..bukan takat masak, air pun gitu..kan kite beli iced latte costa coffee tuh..kite cakap la sedap air tuh..dan2 je hasben kite, "ishhh, xsedap laaaa..sebab bukan dari tangan isteri aiii..isteri i buat air lagi sedap...ermmmm, sedapnyeeeeeeee"..wakakakakaka..suke tau propa..

So, last week kite masak nasi ayam..saje je buat lebih utk makan smp ke malam..at the same time kite kol mak ngan abah kite datang umah makan..ape???..mak abah kite je kite ajak??..mak org lain xajak?..xpe la..mak orang lain xmakan nasi..family kite jenis makan nasi punye orang..sebab tuh gemok..lagipun xleh ajak mak orang lain sebab nanti die gemok...so bile die dah gemok, die dah xboleh la nak kutuk, nak keji, nak hina, nak kecam orang yg gemok..lepas tuh compared-kan ngan die..kire die sorang je la yg kurus kat situ..yg lain semua gemok gedempol..tapi bagi kite, biar gemok jangan leher kedut pastu tunjuk kat orang..wakakakakakakaka..ehhhh, macam terluahkan perasaan pulak rase..larikkkkkkkkk..

 tadaaaaaaa..mak ngan abah kite siap makan bertambah2..abah kite siap puji lagi sedap...mihmihmih...
tomyam untuk bihun tomyam...kite ratah je..ratah pun sodap weh...duk hirup2 kuahnye...bak kate qisya, "uurmmmm, yummehhhh!!!..this is nice mommy"..this is nice katenyeeeee...kadang, "that's good"..siap thumbs up lagi...comel je tau...wahahahahha..

Tetibe nampak tomyam macam lapau lak dah..adehhhhh..kite dah gemok dah skang...ahhhhh!!, gasak laaaa..gemok ke gedempol ke, lantakkan..nak kutuk ke nak hina ke nak keji ke nak compared kan ngan ko ker, silakan la..yg penting leher aku xkedut..kalau kedut pun aku xkan tunjuk kat orang..sebab aku pakai tudung jenis yg pakai pin xtunjuk leher...

*sakit x kalau baca ayat cenggini..jangan ingat awak sorang je ade perasaan..jangan ingat awak sorang je tau marah..sebab bende nie semua berpunca dari awak..dari mulut awak dan dari perangai awak..so kalau rase mulut tuh lantang lagi lajak, kene la terima yg sebaliknye..vice-versa omputih kate..idok gitu awak??..awak awak???..patut awak nie jadi awak-awak lagi bagus*

5 comments:

  1. sedapnya tomyam tu falsya... iya ke buat? (okey,2 percaya>>> kan kena sumpah2 pulak)
    aku pun suka buat tomyam bnyk2 meratah...

    ReplyDelete
  2. Fuhh sedapnyaa! Terliur tengok haaa :D

    ReplyDelete
  3. Nasi ayam tu nampak mabeles sgt la besan ;0

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Tak pernak buat nasi ayam lagi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...