Thursday, September 7, 2017

:: Mak Kau Hijau! ::

Kasau nau bahasa tajuk entry kite kali nie..ehhh, baca dulu..don't assume, don't judge and don't jump into conclusion so easily..tapi kalau nak pun boleh je..ehh, hahahahaha..

Cuti baru nie, kite teringin sesangat nak makan puding jagung..so kite pun mintak la hasben kite belikan barang2 utk buat puding jagung sebab dah alang2 hasben kite kene beli barang utk masak lunch kan..

So after masak and after makan, kite pun start la buat puding jagung nie..alang2 dapur tgh kecah, kang kemas la sekali harung..kite start pelik masa kite masukkan serbuk agar2..hurmmmm, "kenapa merah kaler die nie"..tapi tetap kite teruskan jugek..bile dah siap, dah masukkan dalam bekas and tengah tunggu puding jagung tuh sejuk, tetibe kite macam xpuas hati..masih lagi xpuas hati kenapa puding jagung kite kaler merah instead of kuning..urghh!, what went wrong nieeee!!...

Kite terpandang peket serbuk agar2 tuh..kite amek, then kite pun belek2 la..sekaliiiiiiiii, "domokkkkkkkkk, ngape u beli serbuk agar2 warna merahhhhh!!!....patut la puding jagung i warna merah!!"..ehhh, kite xmarah hasben kite tau...kite siap gelak2 lagik..

"U xtulis pun kaler ape..i time tuh siap tengah confuse lagi nak amek kaler merah ke kaler hijau..tapi sebab i pikir pewarna yg u suh beli tuh warna kuning telur, so merah la yg paling dekat..nasib baik tau i amek merah..i dah terpikir nak amek hijau dah"

Huwaaaaaa, xtau la nak marah ke nak teriak ke nak sedih ke nak ape..mix feelings betul...wakakakkakaka..kalau warna hijau time tuh dah xde dah nama puding jagung dah..harus tukau nama, memang mak kau hijau..wahahahahahahaha..

Adeh laaa, hasben hasben..suami suami..huahuahua..
tengok ler kaler puding jagung kite nie..hahahhaa..nasib baik la berasa..kite ngan anak bujang kite je yg makan..qisya memang xmakan makanan gini..ikut hasben kite la jenis xsuke makan kuih2 cenggini..
nie haaa puncanye..serbuk agar2 kaler merah..pfftttt...

Hilang feel nak makan puding jagung..sebab dah set dekat mind yg puding jagung kaler kuning...not red!..hahahahahha..

1 comment:

  1. comel juga warna merah..

    selamat hari raya qurban falsya.. kirim peluk cium kat Qisya dgn adik(lupa nama adik lama x jenguk)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...