Friday, January 29, 2016

:: What's Your Plan? ::

Haiii u'olls..kebizian melanda diri..nak kene settle kan few things before molotup..another 1month to go..insyaAllah..nie pun xlarat sgt dh kalau nak diikutkan..pagi2, kene heret diri sendri utk bgn mandi dan pergi keje..masih drive sendri ke ofis..boleh je nak mintak somi kite anto..tp part nak balik petang tuh kite xberapa nak gemo..

Kene tunggu lama kalau nak tunggu somi kite smp kat megan avenue..kul 7lebih-8 malam baru smp..nak berjalan dari parking kete ke ofis pun dh tercungap2 mintak nyawa napas xcukup, inikan pulak nak berjalan ke klcc then naik train ke kl sentral..dh smp kl sentral kene berjalan lg gie ofis somi kite..dh smp kene pulak lagi tunggu kat lobby ofis..mau dalam setengah jam sejam duk menayang muke kat lobby ofis somi kite tuh nnt..ngan meeting la ape la..hurmmm, mmg kompom nnt muncung berdepa2 sebab kene menunggu..kite nie dh la jenis xsuke menunggu2 nie..paneh je hati nnt..dari gaduh2, masam2 muka, lg rela kite drive sendri..ye dok???..

Yeayyyy!!!..next monday KL cuti..org2 selangor yg bekerja jgn risau hokeyh sebab saya tidak akan menyesakkan negeri anda pada ari isnin..sebab saya akan berada di luar kawasan..woot woot!!!..

Isteri, "domok, CNY nnt kite gie mana2 nak?..kan cuti panjang"..

Somi, "okayh"..

Isteri, "yeayyy, kite nak gie mana?"..

Somi, "kan kite nak gie merayap2 umah nenek (mak kite)..jalan2 la jugak tuh"..

Isteri, "pape tah domok..itu hari2 mmg i gie merayap umah mak"..

Somi, "haaaa okayh la tuh..kan dh merayap tuh..nnt kite gie la merayap lg umah nenek"..

Pastu buat muke getis..eeeii geram jer..

Tetibe,

Somi, "tapi kan minggu nie la yg paling sesuai kalau nak gie merayap2..sebab kl keje"..

Isteri, "ehh aah kan..jom la domok..sebelum i meletup nie..domok kan tgh masyuk..hikhikhik"..

Somi, "ehh, u kan mmg dh lama dh meletup2..nie haaa nie haaa ape nie"..
-sambil picit2 dagu ngan pinggang kite..ciss!!-

Kite beria duk pujuk2..somi kite buat muke senyum gatal die..hurmmm, xde harapan la jawabnye..

Sekali tadi kite berwassap2 ngan somi kite...kite ngadu la xlarat la ape la..sekaliiii,
woot wooott!!!..of course la jpo ngan mbo...yeaaahaaa!!..

Last minit punye plan nie sebenarnye..baru arinie tetibe somi kite kate okayh lak nak berjalan2..hehe..hotel kat jb ngan melaka dh selamat di-book-ed oleh somi kite..so sabtu after check up baby kat hospital kg baru, terus shoot gie jb..the next day pulak ke melaka..hihihi..untung2 cuti CNY boleh ke penang pulak ker?..ehhh, dlm mimpi yolah sya oiii...xde makne somimu nak redah jammed smp ke penang tuh..

Balik nie kene packing2 baju..hehe

Hai warga kerja KL..ape plan cuti 3 hari nie?..

8 comments:

  1. ewahhhh kalau berjalan larat pulak ye *cekakpinggang* kekekee...

    ReplyDelete
  2. Amboii kak kalau g bercuti larat aje.. hehe nak beratur beli nasi lemat paru xlarat pulak.. gurau kak :P

    ReplyDelete
  3. Takde plan..maybe nak pi cari barang hantaran

    ReplyDelete
  4. Wah best tu falsya..
    Selangor keje lah..
    Tunggu CNY lah akak nak jalan2 :)

    ReplyDelete
  5. slmt berjalan2 yer mak buyong dan qisya....:)

    ReplyDelete
  6. Kita tak cuti haaa dok Selangor. Hahahah

    ReplyDelete
  7. saya bukan warga KL
    saya selangor
    saya kije maa
    ahaha

    ReplyDelete
  8. hamboi dia...2 hari off. 2 hari PH..4 hari je...boleh la

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...