Monday, February 27, 2017

:: Anak-Anak ::

Memang betul bahawasanya lain anak lain peelnya..hehehe..ehhh, ko sya..anak baru 2 org kut..org lain anak 4-5 org kalau baca entry ko nie mesti akan ckp benda sama.."anak baru 2 org dh bebel pasal peel, aku nie anak 4-5 relax je..mcm2 peel aku hadap"..ye ye..saya respect awak orang..huahuahua..

Qisya nie die dari kecik mmg xbyk peel..boleh kate jenis anak yg sgt behave..so far masih lagi mendengar kate..xkuat melawan sgt (kadang2 ade la jugak melawannye once in a blue moon)..mmg gud girl la senang cite..merajuk pun xberapa nak reti sgt walhal die perempuan kan..penah la merajuk, xde la kate xpenah langsung..tp merajuk die mmg very rare to see la..sepanjang umur 3tahun3bulan nie, baru sekali la die merajuk beria..merajuk ngan daddy die..comel sgt tau..mmg betul2 merajuk..sbb daddy gie outstation tinggal die..daddy balik je dari outstation, pandang daddy pun xmo..apatah lagi nak berckp ngan daddy die..heii, quite lame jugak tau..

Daddy ckp, panggil2 qisya, die buat xtau je..daddy kuarkan present yg daddy belikan utk qisya pun, die xpandang langsung hokeyh..qisya buat xtau jeeee..sebelah mata pun xpandang..padahal kalau sebelum2 nie, kemain menjerit happy die..keras hatimu nak!..hahahahha..

Ade la 2-3 jam die merajuk consistant cenggitu..smp la daddy pujuk nak bawak die gie "todai (kedai)"..itupun bile nak pegi, mcm jual mahal..senyap je..daddy dukung pun dh mcm dukung patung..static jer..tp bile dh balik, dh ade something kat tangan, kompom la senyum meleret..terus okayh dh ngan daddy..itu je la sekali pun yg die merajuk beria..and she's a very loving sister..so far xde pun nak pukul or pijak adik die walaupun adik die buat mcm2 ke die..

Tapiiiii, berlainan sungguh dengan dobot..heiii, dobot tuh mmg lain betul..when he says A, there is no such thing as B C D and so on..cannot compromise kinda boy..distract la die dgn mcm2..tetap dgn nak kan A jugak..selagi xdpt, selagi tuh die akan mengamuk..garang hokeyh dobot..semua org akan ckp, "irsyad nie mmg garang..ikut mommy garang2 sgt nie..kenapa ikut perangai mommy, cube la ikut perangai daddy tuh"..cisss!!..ye ye tau daddy tuh penyabar..pfftt!!..xleh nak kata ape bile dieorg kate gitu..i raise my case..

Kuat merajuk sgt tau..geram betul bile die buat merajuk2 die tuh..lagi teruk merajuknya compared to qisya..umur 9bulan dah pandai merajuk2 terbalik2kan badan, berguling..selalu buli kakak die..kalau dtg geram die dekat qisya, abis rambut qisya ditariknye, muka qisya digomolnye, tangan qisya digigitnye, mmg lenjun la muka qisya dengan ailio die..bile die geram tuh, siap ngan suara2 geram die kuar tau..dh la suara tuh jenis husky..ehehehe..

Ehhh, kalau gitu, bukan takat qisya je la kene buli ngan dobot, mommy pun selalu jugak la kene buli ngan dobot..huahuahua..mmg suke tau irsyad duk gomol2 gitu..geram jeeee..lepas die gomol tuh mmg kompom abis basah muka..kite extra sikit bulinye sebab die suke gigit dagu kite...adehhh anak!..hahaha..  
nie haaaa dobot yg suke buli org tuh..

Sejak dah dpt kaki nie, nak berjalan je die..xnk langsung org pegang tangan die..kuat jeles jugak tau irsyad nie..kalau kite dukung peluk cium qisya, die dari jauh akan menjerit menangis smbl berjalan dtg kat kite..bile dh smp, ditolaknye qisya ke tepi, ditariknye rambut qisya..terpaksa la kakak beralah ngan adik..tp kadang bile dobot jeles2 gitu, kite akan suruh hasben kite amek irsyad..kesian qisya..kadang die pun nak manja2..nak melepet ngan kite..

Ngan nenek toksah cite la...sape2 sahaja yg baring dekat nenek ditolaknye..xkisah la kazen2 die ke, even ayahchik (adik kite) baring dekat nenek pun die mengamuk..irsyad akan dtg, pastu menyelinap tengah2, tolak ayahchik die ke tepi sekuat hati, ditariknye rambut ayahchik die, menjerit2 semua cukup la..kire selagi ayahchik xberganjak, selagi tuh la akan berlaku keganasan..wakakakaka..

masih lagi clingy boy..

Budak yg suke menarik tudung mommy jugak si dobot nie..gerammm jer kadang..mmg xde makne ler kite nak cantik2 berlilit2 shawl kemas2 ke ape ke kalau si dobot nie ade..kuar umah dh cantik dh...masuk je kete, belum smp lagi pun destinasi, shawl dh herot berot dh..belum lagi ade tambahan ailio die..adehhh...hahahaha..

Memang ngan dobot nie tahap kesabaran kene teramat5 tinggi..kihkihkih...boy gamaknye kut kan..xpe la dobot, sementara kecik nie buat la peel mcm mana pun..dh 7-8 tahun buat peel gitu, silap2 dpt backhand nnt..wakakakakakakakaka..

sgt manja dengan nenek..nenek ade, ngan semua org pun xnk..
dobot and kakak qisya..
 
mommy sayang u both so muchu muchy..harta mommy dunia akhirat..

Love, hugs, xoxo..

2 comments:

  1. Hahaha. Kemain dia, nenek dia punya sorang. Hehee. Comelnyaaaaa dua dua ni 😍

    ReplyDelete
  2. lagi kalau ank girl & boy..memang tak sama..yang sama..dua2 cute

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...