Monday, February 6, 2017

:: Received With Thanks ::

Tajuk dah macam nak reply email ofis..kihkihkih..

Yeayyyyy!!!..i've received my periuk noxxa dy!!!..happy happy joy joy!!!..ngeeeee..

Nak periuk noxxa nie dah lama sgt dah..nak hint2 kat hasben kite pun mcm xsmp hati..ye laaa, sebelum nak hint2 kene la tau rege dulu berapa kan..so after dah dpt tau berapa regenye, terus cancel nak hint2..kihkihkih..700lebih kut regenye..lebih and exact price tuh berapa, tidakku henggat (ingat) la kan..but one thing for sure, almost RM800 gak la..maka terkubur la hasrat dan harapan nak hint2 noxxa kat hasben kite..sobssss..

Until one fine day, hasben kite ade mentioned pasal noxxa..hah, pucuk dicita ulam mendatang..apolaie, kite pun xlepas peluang la nak "up" pasal noxxa..puncanye sebab kaum (kawan ofis) die cite yg die masak sup tulang pakai noxxa..and bile die masak tuh, die ajak hasben kite and the rest of their kaumsss dtg umah die makan..bile makan, daging tuh mmg lembut and lerai la kan..

One week after makan tuh la yg tetibe je hasben kite mentioned pasal noxxa..the whole story mcm mana boleh terkeluarnye pasal noxxa, mmg kite xingat..lupe dh sebab dh lama..yg kite ingat adalah conversation between kite ngan hasben kite..time tuh mmg kite cite semua keistimewaan noxxa nie..huahuahua..sekaliiiii,

Hasben, "okayh, i dah tau dah nak belikan u ape utk birthday present..i belikan u noxxa"
Wife, "alaaaaaa, noxxa ker?..tp i xnk birthday present noxxa..i nak jam..noxxa i boleh beli sendri sebab i ade nmpk member i post boleh main kutu utk noxxa"
(mana la tau untung2 dpt jam tissot ke kan sebab kite mmg ade hint2 nak jam tissot..kuang3..ko demand plak tuh kan pompuan..sekali dpt jam ice watch 2 dgn rege 99hengget satu..hurmmm, jadik la..aii is bersyukur sgt dah..xpe sya, cube lagi goda utk birthday present tahun nie plak..ehhh, ngehngehngeh)..
Hasben, "betul xnk nie noxxa?..jangan menyesal"
Wife, "hurmmmm, xnk la..kang kalau i xguna periuk tuh kang, u ngungkit..beli mahal2 tp xpakai la, jarang pakai la..i boleh beli sendri periuk tuh..sebab kalau i beli sendri, u xleh bising kalau i jarang pakai"
(Sebab banyak barang2 yg kite nak, then bile hasben kite belikan barang2 tuh utk kite, sudahnye dah selamat "masing2" pegi bertapa kat dlm "gua" (stor) umah kite skang nie..wakakakkaka)

So kite pun up la status kat fb..sape yg jual periuk noxxa sila pm tepi..opkos ler ade yg menyahut..hihihi..dh tau exact rege berapa sekali kawan kite kate boleh main kutu..memula kite ingat nak main kutu..then die kate "kalau ko nak installment pun boleh"..hahh, kalau gitu lebih afdhol kalau installment..main kutu lambat nau nak dpt..

After 3 bulan bayar for the installment, maka dh habis dan maka dengan itu jugak, dapat la kite periuk noxxa..hikhikhik..
 
Dekat kotak terang2 dh letak nama noxxa..
 
Nie haaaaa noxxx, ehhh, nie shayang mommy nie..bukan noxxa..huahuahua..
 
Nie baru betul noxxa mommy..hikhikhik..

Ape???..mesti belum rasmi???..ehhh, memandai je tau ckp belum rasmi..kite dh selamat rasmikan kan la..kite buat sup tulang..cepat dan sedap..30-40minit..daging of course lembut selembut-lembutnye..

Isteri, "makan gini pun sedap kan?"
Suami, "sape kate xsedap..bile je isteri i masak xsedap..isteri i masak semua sedap tau"

Ececececeh..ngeeeee..malu aiiiii..

Tgh godek2 resepi noxxa utk this weekend..xtau lagi nak try ape..

Now kite aim seterika yg wap tuh..
 
Yg nie haaaaaa..hensemnye yuuuuuuuu!!!..tapi kenapa la yu nie mahal nau nau..kalau yu murah, esok lusa aiii dh dpt yu..nie sebab yu mahal maka lambat sikit la aiii dpt yu..sobsss..xpe la tunggu daddy dpt bonus esok esok..ehhhh, larikkkkkkk..wakakakkaka..

6 comments:

  1. Meh sini nak kiss sayang mommy tuhhh~

    ReplyDelete
  2. Part ni yg jeles ni...dh la noxxa ni mahal nak mati..apatah lagi iron tu ha...

    ReplyDelete
  3. slamat memasak resepi noxxa...nanti kita share resepi nasi arab aritu masak guna noxxa..mana gmbr sup tulang..nk gk tgk..lprr ni hehe

    ReplyDelete
  4. Wah senang lah lepas ni dah ada Noxxa :)

    ReplyDelete
  5. bestnya,,,lya pinjam kakak punya je..xde modal lg nk beli..hehe..
    olohh..comey periuk noxxa y keluar tu.. hehe..

    iron tu pom wishlist jugak.. tgk..sejak dh bgelar mak-mak ni..wishlist2 camni jelah kita kan.. haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...