Friday, February 24, 2017

:: Memang Susah Betul ::

Ape yg susah betul???..susah betul nak carik baju baby boy yg berkenan di hati..ngape nyek gitu..kalau baby girl, smp rambang bijik mata nak pilih mana satu sbb terlampau byk sgt..

Kite xsuke baju yg mcm ala2 katun2 yg hurmmmm, mcm mana nyeah nak describe..adehhh, susahnye nak explain..

Kalau nak beli baju irsyad mmg pening kepala..nak2 plak baju2 jalan die..susahnye lahai nak carik..mmg byk xberkenan dari yg berkenan..bukan saje baju, kasut pun sama..abah ngan mak kite selalu tegur, "hamboiii, kecik2 kasut dh pakai Clarks..buat ape la beli yg mahal2, pakai kejap je pun"..ngeeee..alaaa u'olls..mmg le dgr mahal, padahal murah je..beli kat warehouse sale Clarks..kami laki bini masih lagi boleh berpikir..xkan la nak belikan something yg hanya pakai dlm 2-3 bulan mahal2..kalau kami laki bini jenis xde pikir gitu, mmg qisya ngan irsyad dh merasa pakai kasut DocMart dari umur 2-3 bulan rasenye..huahuahua..n knowing daddy derang, xde de nak belikan anak2 die baju-bajan, kasut2 yg limitation..yg reject okayh lagi..kadang kite ler yg bebel2..tp nak jugak, hurmmm, biaukan..ikut ler..daddy yg bayau..

Contoh2 baju jalan irsyad..yg mana ade je la..selebih dlm henfon yg rosak tuh..sayangnye gambauuuuuu!!!..😖🤧
 
Comel sgt baju nie..jarang nak pakai sebab kain die tebal..kite plak yg rimas..
 
Comel je pakai shirt ngan jeans..gerammm la mommy..
 
Mcm org besau..
 
Ehhh, kenapa dobot sgt time nieeeee..baju nie present dari kawan hasben kite..
 
Alololololo hensemnye anak mommy tuh..tp yg slagnye kat situ, puting tuh..haiyoooo..
 
Muke penyek..hahahah..
 
Yg ini saje je sebab geram tgk peha ngan montot iye..eeiiii, gigit kang tau ler..

Topi tuh satu je yg irsyad ade..daddy xnk beli lebih2..kejap je pakai katenye..nmpk x kite nak pattern/design/style yg mcm mana utk anak bujang kite..yg nmpk mcm very the adult gitu tp utk babies..masih lagi xdpt nak describe mcm mana..haih..

Hasben kite suke belanjakan duit byk2 utk beli baju anak2..kadang lagi mahal baju-bajan anak2 dari baju-bajan mommy..enggak fair dong ahhh!!!..mana taknye, 2 beradik punye baju kalau di-total-up-kan, mommy boleh beli handbag LV sebijik..tertelan2 ailio mommy, terbuntang2 mato mommy bile tgk berapa yg nak kene bayau..walaupun mmg bukan mommy yg bayau la kan..mmg la kami jarang beli baju-bajan anak2, tp sekali beli, mmg betul2 beli..sebab tuh at least sekali atau 2 kali dlm setahun hasben kite ajak gie JPO shopping sana..ye ler u'olls, bajet2 nak bg anak2 pakai baju ade brand tp xmampu nak beli kat butik..so outlet je la jawabnye...kihkihkih..

Cumenye yg bgs kalau beli baju ade brand nie, jangka hayat die lama la sikit..baju qisya masa baby, elok lg tuh tergantung dlm lemari..

3 comments:

  1. BACA PUN TELAN AIR LIOOOO CANNE NIII..KEKEKE...IRSYAD MEMANG COMEL!! ;)

    ReplyDelete
  2. Tengok semua gambar kakak taklah kisah pasal baju tu semua Falsya
    Tapi tengok pipi, tangan, jari, peha tu yg lagi buat geramnyaaa... comel sangat:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...