Wednesday, February 8, 2017

:: Hitam xSelamanya Hitam, Putih xSelamanya Putih ::

Hamboiii tajuk kemain lagi..hiks..

Kite xpaham dengan manusia yg jenis mulut longkang nie..baby pun nak dikutuknye..kalau pegi melawat baby org, ade sesetengah manusia nie suka sgt duk cakap bende2 yg kite rase mcm xpatut..mesti ramai yg kene cenggituh kan..

"Ehhh, nape anak yg ini hitam dari anak yg first"

Ayat kat atas tuh mmg kite dh lali dh..asal org dtg tgk je mesti ckp ayat tuh..actually, kite xkisah pun sbb mmg anak no 2 kite si dobot nie masa lahir kulit die gelap..tp dlm pada xkisah tuh, kadang terasa la jugak kan sbb asyik2 ayat yg sama je keluar..kalau dari family sendri kite xberapa nak kisah sgt sbb kite tau dieorg mcm mana..tp bile sesetgh org yg berkata2 gitu, terus kite menyirap..hahahahha..sebab dari segi percakapan, nada, kite boleh beza la..

And lagi satu, tgk la benchmark-nye mcm mana pulak kulit..sape lagi, si qisya la..die punye putih kan smp cina sendri ckp, "org cina pun ade yg kulit xfair mcm your baby"..mmg cina2 suke betul tgk qisya..putih die jenis yg melepak2 putih..mcm mana nyeah nak explain, yg mana penah tgk qisya, paham la kut..bukan kite nak puji or up qisya lebih2, kite nak bg gambaran kulit qisya mcm mana yg smpkan org boleh kutuk plak si irsyad..sebab mmg irsyad gelap lain mcm masa lahir..

Jangan la nak compared qisya ngan irsyad..kalau nak compared ngan qisya, maknanye kite ngan hasben kite pun hitam la sebenarnye..abis tuh xnk pulak ker ckp kite ngan hasben kite hitam..ibarat mcm korang compared between "the mat saleh" and "african-american (negro) la cite die..

And ya, I'll take all the blame..and why is that??..because kite rase masa kite pregnantkan irsyad, kite byk makan ubat hospital..baik ubat makan mahupun ubat yg masuk thru drip..selama beberapa bulan sebab masa pregnantkan irsyad kite ade masalah..doctor kate sbb kite pregnant baby boy so hormon kite ngan die berlawan..tuh yg buat lg teruk tuh..or maybe kite terkenan KJ kut..hurmmmmm, bagus la jugak gelap2 nie.."tall dark handsome"..mcm KJ dengan remy ishak..auwwwwwwww..
 
Nie haaa si "hitam" tuh..shian anak mommy..

Bile dh besar (18.2 nie genap setahun), makin cerah dah kulit die..haip, irsyad xminum
Que putih tau..wahahahhaha..
 
#nofilter..kene la ber-# kang org duk ingat mommy edit nak bg anak putih..xde pakai apps pun..hanya pakai kemere henfon #tujuhtambah cikai mommy jer..hensem ape anak mommy nie..kihkihkih..

Ade je kite tgk masa lahir kemain putih, bile dh besar, gelap pulak..and ade yg masa lahir gelap, dh besar putih jer..yg makan ubat nak putihkan kulit tuh xleh la nak kire..itu cheating namo eh..hahahaha..xsemua orang la tp sesetengah..contoh mcm kite la..time kecik gelap, dh besar putih jer..masa free hair lg la, selalu kene dekat situasi dimana org cina duk ckp cina je ngan kite sbb ingat kite cina..pastu bile keje, gelap balik sebab byk main panas sbb keje jaga event..skang dh cerah sikit sbb keje dlm bangunan..huahuahua..

So kesimpulannye, jangan la kutuk baby2 yg baru lahir..xkisah la pasal kulit ke, berat badan ke, ehh ape saje la..dieorg xsalah pun..xde sape pun yg salah sebenarnye..yg salah adalah org yg suke mengutuk2 dan berkata2..sebab bile Allah berkehendakkan begitu, maka begitulah jadinya..kite sebagai manusia yg hina nie, siapalah kite nak menidakkan semua tuh..kejadian Allah adalah yg sebaik2 kejadian..kau mengutuk semua tuh maka korang tgh kutuk kejadian Allah..xtakut dosa kee?..

Ehhh, jap jap..kite nak cite pasal lain..tp lain plak kuau..hacoooo kadawalehhhh..xpe la cite yg kite nak cite tuh hari jumaat la baru kite cite..esok blog sis cuti sebab thaipusam..hahahahhaha..

5 comments:

  1. haloh haloh haloh..besar nanti cerah tu percaya la ;)

    ReplyDelete
  2. baby ni kdg nmasa baru lahir ada gelap pastu nanti die akan bertukar cerah...tp org yg compare ank 1st ngan ank 2nd mmg tkde insurans kan

    ReplyDelete
  3. I feel you. Dah besar putih jer kulitnya ☺

    ReplyDelete
  4. lelaki tak yahla putih snagat....cerah dah tu kalau tgk irsyad...series..mana ada gelap pun..kulit anak orang pun sibuk deme2 ni nak telek.. ek..hadoiaiayyyy

    ReplyDelete
  5. Lain anak, lain ragamnya.
    Sama jugak macam akak dengan adik akak.. kami tak sama.. sorang gelap sorang cerah.. hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...