Monday, December 9, 2013

:: 33, 11 ::

33 days gone, another 11 days to go..arrgghhhh xsabau nak abiskan pantang..confinement isss soooooo boring hokeyhhhh..bukan boring sbb jaga qisya..boring xdpt keluar jalan2..ahahahaha..

Kite pantang sorang2 je kat umah nie..mak kite just antar makanan je time lunch..actually, xssh n xde problem sebenarnye pantang sorang2..cumenye bab makan tuh la problem skit..tp bile mak kite dh antar makanan tuh mmg xde masalah langsung la kan..ramai yg pelik la bile tau kite pantang sorang2 kat umah..boleh ker?..mcm mana nak mandikan baby, mcm mana nak tidokan, mcm mana nak wat hal2 kite sendri mcm mandi ke ape ker..

Experience jaga 3 org anak buah la wat kite confident boleh jaga qisya sorang2 and boleh mandikan qisya..luckily, day 6, tali pusat qisya dh tanggal..sehari before mak kite gie bandung..kalau still ade tali pusat tuh yg wat seriau skit nak mandikan nak jaga segala..hehehe..qisya nie siang mmg tido je..bile dh pengsan, smp mlm mmg xbgn2..;)

Tp kene qisya duk mengamuk sepjg hari, time tuh la yg wat haru tuh..berpantang sorang2 nie mmg kene byk bersabar..kene kuat mental ngan fizikal..kalau xkuat mmg boleh wat meroyan..kene mcm qisya dr kul 4 pagi smp 12 tengahari meragam..haaaa, acaner tuh..sbb tuh la kite kate kene kuat kan mental n fizikal..

Nie baru sorang kan..mcm mana la mak kite yg jaga 6 org anak yg mcm2 ragam..mak2 yg ade anak 7 8 9 10 anak tuh..besar betul pengorbanan seorg ibu nie kan..

Sabtu lps genap qisya sebulan..berat dh 4.2kg..alhamdulillah..pastu kite pulak dh turun 11kg u'ollsssss..huahuahua..ade lagi 14kg nak turunkan..faint..sigh..
Nie la die budak buruk bucuk mommy yg dh sebln lebih tuh..hehehe..

Seminggu pas pantang, qisya nak gie jalan2..nak kene wat passport segala..mcm mana la gamaknye gambo qisya kan..tido tuh mmg dh kompom dh..sama2 la kite nntkan..ape??..qisya nak gie mana?..rahsia la dulu aunty2..hehehe..

5 comments:

  1. Wah..untung qisya nk g jejalan oberseeeeeee erk!!haha

    ReplyDelete
  2. alololo tomeinya...cam mamanya juga ygb comel..sabar sya...nak habis dah tu pantang..nak santek tak? haaa kena la pantang yang...hehe

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya qisya lepas pantang terus dapat jalan2 oversea...untungggnya lahaii..hehe

    ReplyDelete
  4. wah wah wah.. good fasya... mcm u lah nak jd mummu kene kuat mental dan fizikalkan.. qisya nak jalan² jer.. amboii jauhnya mcm naik belonn jer.. siap buat pasport..

    ReplyDelete
  5. Hi Sya...

    Kite br godek blog, br baca n3 ni, mmg tabik spring la kat Sya sbb pantang sndiri, anak sulong plk tu, operation lagik, klu sy xmampu kot...Serius hebat la Sya...

    Nk p mn tu mommy, sy dl pas pantang seminggu dua bwk bb g Langkawi nek flight, Sya klu bwk Qisya ttp la telinga bb dengan headband lembut tu, bkn ape kite pun pramugari situ bgtau, takut bb bengang @ terkejut...Happy holiday yer mommy...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...