Friday, December 20, 2013

:: Saya Merdeka!!!! ::

Yeayyyyyyy!!!..arinie genap 44hari kite berpantang..weeehuuuuuu!!!..woot wootttt!!!..merdekaaaaa!!!..yeayyy, esok dh boleh jalan2..hikhikhik..

Kite dh wat list dh nak makan ape segala..pastu ape nak wat, ape nak kene beli, tmpt2 yg nak dituju..segala2 dh ade..bile listkan kat mok mok, tetibe mok mok sedarkan kite dr lamunan.."semua bende nak kene wat ari sabtu gak ker?mcm dh xde hari lain dh u nie"..terus lamunanku terhenti di situ..kuang3..ehhh ehh aah la, kite baru sedar yg semua bende kite listkan kat mok mok semuanye kite ckp nak wat ari sabtu..over excited sgt nie..kuikuikui..

Yg xbest dh xlama dh nak kene start keje..kite masuk opis 6.1..huwaaaaaaaa..xsuke3..;(((((..bermulalah hari2 kerja tanpa tembun..adehhhhh..

Nnt rindu la jeritan tembun yg menusuk kalbu bile mandi pagi2..kalau mood ok, die senyap..mood tara okayh kalu, die punye jerit, astaga, satu lorong boleh dgr..serious xtipu..jerit, menangis yg mcm kene dera kene piat segala..nurse kat spital yg jaga qisya time kene warded kuning tuh pun smp takut dgr die nangis.."cpt2 saya angkat qisya kak sbb nnt takut org ingat kite dera baby dlm nursery"..gelak2 kite dgr..nurse tuh ckp gitu sbb visitor ngan pesakit yg ade kat situ smp menjenguk dlm nursery bile dgr qisya melalak..anak mommy anak mommy..ahahahha..
Lps mandi mmg kene selubung die mcm nie ngan towel..bukan towel tembun tau..towel kite..senyap sekejap sbb tebalkan..kejap je la tapi..pastu ngamuk balik..huahuahua..
Tembun mommy yg dh 44hari..tembun mommy yg suke dera mommy ari2..pastu mommy dera qisya balik selubungkan dlm sleeping bag..hehehe..
Hahhhh..lihatlah betapa tembunnye tembun kite sorang nie..pastu kak long wassup bising2, kate nape xlap pipi die after nyusu..haiyooooo..bile pipi ale tinbam, amek gambar pun mistila nmpk bayang punnnnn..4.5kg u'ollsss..

Lega dh abis 44hari..tp still ade makanan or minuman yg kite kene pantang lama skit..kite dh la operate..seriau bile dgr nana mia ngan diah cite2 psl kawan dieorg yg operate jugak pastu bile dh abis pantang berbulan2 pun boleh bernanah2 luka kat dlm sbb salah makan..adehhhhhh..tp xpe, even still pantang makan n minum, kite xkisah..janji boleh kuau jalan2..weeeeehhhuuuuu!!!..

25 comments:

  1. akhirnya...
    rasa sekejap je 44 hari..
    rasa macam baru je akak bersalin, taw2 dah habis pantang dah...
    besttlah pasni boleh bawak qisya jalan2 plak, kompom tak ngamok2..hehehe

    ReplyDelete
  2. sekejap je kan...
    memang tembun...
    jue sanggup pantang makan sampai 100 hari tapi jue tak sanggup berperap dalam rumah...hari ke 45 kita kluar jalan2 ngan mak kita.....

    ReplyDelete
  3. kejap dh abis pantang...tp ati2 nk mkn tu sbb bfeed n czer kn..jln tu sure tk sbr ye..hehe

    ReplyDelete
  4. yeeaayyy dah merdeka...yela kena jaga kan untuk diri sendiri jugak...cepat wake up qisya..mommy kamoo dah gatai kaki tu nak kuar jalan tgk matahari

    ReplyDelete
  5. cepat jer kan tempoh berpantang...udah 44 hari... yeyyy merdeka... slmt berjalan2 dan bersukasuki juga buat tembun qisya...:)

    ReplyDelete
  6. MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA...yehuuuu...

    jgn yehuu sgt yer Sya, still kn pantang tau...hehe

    ReplyDelete
  7. yahoo merdeka.. tp operate mmg amik masa sikit nak pulih, kene bnyk pantang makan huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. Hee.... geramnya tengok Qisya ni kan. Kakak geram tang pipi dia tu. Suara nyaring tu ikut siapa kalau bukan mommy dia hihi...

    Habis pantang pun kena jaga sayang eh. sebab Qisya BF kan.. jgn syok-syok nak makan pedas bagai ye. Sikit-sikit oklah..

    ReplyDelete
  9. Oo kite baru tau falsya operate..
    Apa2pun jaga diri gak tau!
    Tahniah dh abes pantang :)
    Best nye kan nak kuau rasmikan stroller hehehe
    Alasan! :p

    ReplyDelete
  10. @Nory Zoulkefle kejap je kan nory...tau2 dh abis pantang dh...xsabar nak kuar sebenarnye nie..hehehe

    ReplyDelete
  11. @Jue a.k.a Ibu 2F mkn berpantang xpe lagi..lbilemyg xleh nk kuar umah tuh yg adehhhhh..pongeh skit laaaa..

    ReplyDelete
  12. @mama tisya tuh la makan minum still akan pantang lagi..jalan tuh harus la xpantang..lhuahuahua

    ReplyDelete
  13. @syawalsimpsons tuh la..skang nie jaga utk diri sendri ngan anak?..anak?..kite dh ade anak nyeah..mcm xcaya..hehehe

    ReplyDelete
  14. @adarnadzmie tuh la..kejap je...xsabar nak kuar jalan2..heheh

    ReplyDelete
  15. @~Siti Hajar~ yeayyyy!...pantang tuh still lg tp jalan dh xpantang dh..hikhikhik

    ReplyDelete
  16. @Masya weehuuu...tuh la..operate nie yg payah nie..sbb kite stau dlm mcm mana condition..heheh

    ReplyDelete
  17. @Kakzakie pipi tuh yg kadang falsya sendri ketap gigi rase nak gigit..hehehe..baekkk kakak...makan minum still pantang lg..nnt kang kesian tembun nie..;)

    ReplyDelete
  18. @Nad MamaZN kite operate nad..baby xmo kuar lg..sedap gamaknye duk dlm perut tuh..hehee..tuh la, sabau nak baringkan qisya dlm stroller..heheh

    ReplyDelete
  19. comeynya baby awk dear......very nice blog..jemputlah follow ke blog saya dan bertukar link

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Amboi syioknyer sdia... happy yeek.. request macam2... memang ler pipi dia geram tengok
    cam kejapjer 44 hari

    ReplyDelete
  21. muka qisya tak mcm gugurl la. mcm mana ni?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...