Monday, December 9, 2013

:: Gemok Pemalas ::

Kite geram betul tau ngan stray cat kat area umah kite nie..sekor je la tapi..suke sgt tau masuk umah..gape antara pagar kite ngan simen jalan raya tuh rendah so si gemok tuh xmuat nak masuk sbb bdn die gemok kan..so si gemok tuh masuk ikut lobang pagar belah kiri or kanan..lobang tuh besau la jugak muat die nk masuk..

Gemok tuh dh 2 3 kali dh masuk dlm umah..pantang bukak pintu mesti masuk..senyap2 plak tuh..tau2 je ade kat dapur..nasib baik la tong sampah kat dapur tuh bertutup..kalau x, mau bersepah dikerjakan si gemok tuh..

Feveret spot tido die, samada atas kete kite or atas kete mok mok..bile di'suushhh'kan dr dlm umah, gemok tuh wat bodoh jer..takat angkat kepala pastu pandang je sbb gemok tuh tau yg kiteorg halau die dr dlm umah pintu grill semua tutup lagi..yg lagi sakit hati boleh smbg tido balik..ehhh, tp kalau kiteorg dh ade kat luar umah pun die wat xtau..agak2 kiteorg dh dekat ngan die, baru die pegi..itu pun lenggang2 kangkung je die jalan..gerammm betul ngan pangai gemok tuh..

Skang nie dh pandai tinggal 'hasil' kat porch kete..nie mmg dh kohaja sgt dh nie..bile dh tinggal 'hasil' kite halau la die kuau..dr dlm umah je la kan sbb kite tgh nyusukan qisya..smbl terkedek2 jalan, smpt lagi angkat kaki nak kencing kat tayar kete kite..smbl lalu je tuh..n smpt gak la kite capai payung yg tergantung kat grill sua2 kan kat gemok tuh..pastu xjd kencing, si gemok tuh berjalan kuau umah ngan gaya catwalk die tuh..eeeiiiiii naik je la ko nie gemok..

Lobang kiri kanan tuh nak kene tutup..tp smp skang xtutup2 lagi..sakit jiwa raga ngan si gemok tuh..mok mok panggil garfield yg gemok kat kucing tuh..pangai mmg mcm garfield..pemalas plus gemok..suke2 landing kat tengah2 jalan raya pastu bile kete lalu haram nak bergerak..kete2 tuh plak kene elak die..yg die elok baik punye posing kat situ..haiihhhh..gemok gemok..
Nmpk x gemok placing baekk punye atas kete..
Nie la si gemuk tuh..gerammmm je tau..geraammm smp rase nak jdkan die bola golf..bola golf yg gemok senang nak hayun ngan kayu golf..ahahahahaha..

6 comments:

  1. Cantik bulu dia,mcm kucing bengal...tapi kuat kencing ek...hihihi...kucing jantan mmg suka pncut2 kak..lg2 skrg ni musim mengawan...

    ReplyDelete
  2. Rumah kite pun gitu, kiri kanan bela kucing tp mai landing rmh kite & tinggal jejak plk....huhu

    Sya, try petua ni, sembur cuka kat tempat kucing tu sllu landing atau letak serai kat laluan dia, biar kuat bau serai tu, InsyaAllah gemok tu xmai dah, sy dah cuba berhasil (semua petua ni dr kwn2 sy)

    ReplyDelete
  3. kakakakak garfield yang pemalas gemok...pastu bila kiter shushhhh kan dier muka stim je lagi2 mata tu pastu sambung tido..kakakakka...sue penah rasa keadaan tu

    ReplyDelete
  4. ingat falsya cite pasal mok mok tadi :D

    hahahahahahaha

    ReplyDelete
  5. Comel kucingnya..tp xbrp gemo bela kucing..sbb leceh kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...