Thursday, June 4, 2015

:: Peel2 Si Mek ::

Kite belanja la gambau2 mek...mommy mek ade bizi skit ini hari...
 peel yg xberubah..suke gigit kuku..bile kene tegur its either ngan daddy or mommy, pandai lak tuh cepat2 kuaukan jari dr dlm mulut..yg lagi geram, die boleh "haaaa haaaaa" and ayork kan kite ngan daddy die balik mcm kami org pulok yg kantoi gigit kuku..haiyoooo,,,geram jer..
 last week gie umah best friend somi kite..ade birthday party..kiteorg duk luau..astaga berpeluh2 kite mengejar si mek nie..berlari2 kehulur kehilir..abis merah padam muke tuh sebab panas..
 time nie ngamuk sebab kene tinggal ngan nenek n atok...ahahahhaa..atok ngan nenek dtg umah bawak kan breakfast utk cucu..bile balik ngamuk2 nak ikut atok ngan nenek..anto gambo nie kat group wassup..kemain risau nenek..xtentu arah tgk muke cucu nangis..2 kali nenek kol tanye si mek nie mcm mana..risau nenek..hahahaha..

Esok pagi bile anto kat umah nenek, nmpk je nenek terus mencebek padahal sebelum tuh kemain melambai2 gelak2 happy ngan kazen die..sakit hati kene tinggal semalam xabis lagik gamaknye..wakakakaka..
 peel baru mek skang suke lepak dlm buai..anak buah kite send gambo kat group wassup..kanoti dh mek..hahahaha...
 lepak dlm buai la sonok..sbb dpt port baru nak gigit kuku lettew...haihhh mek mek..
 esoknye pun sama jugak..anak buah kite jugak yg send gambau kat group wassup..
nak jugek duk dlm buai..dukung xnk letak xnk..alih2 anak buah kite letak dlm buai terus senyap...hurmmm..
 kemain lagik gaya posing tuh..baring mcm gaya sultan2 dulu tgh beristirehat smbl nyantap buah anggur...kihkihkih..cume bezanye mek makan biskut..abis lantai umah nenek penuh serdak biskut merata..
nie pagi tadi mak kite wassup kat group..mek mmg peneman nenek ngan atok breakfast..
kalau mek xde, semua org duk tanye "mana cucu?..xikut sekali ker?" kat mak ngan abah kite..
yg tanye tuh kadang bukannye staff2 kat kedai tuh..even org yg selalu duk minum situ pun duk tanye..huahuahuahua..

Mek nie pemes betul kat paso area umah kite..smp je kat paso, ahso2 kat situ semua mcm tepuk2 tgn sebab mek dh smp..happy kemain dieorg mek dh smp..hihihihihi..mak ngan abah kite kate, mmg majoriti cina byk tegur or suke ngan si mek nie bile gie paso..

Malam td kite geram betul ngan qisya..rase nak gigit je die..tgh2 lipat kain, die duk acah2 nak tarik kain..notty betul die..ngan muke cheeky, ngan akal die nak tarik baju2 tuh semua..pastu dan2 lak wat merangkak..tp laluan die mesti dekat kain2..abis die sodok semua kain tuh..haiyoooo..pastu duk lalu lalang tepi kain tunggu masa nak tarik..terlepas pandang skit, abis berderai semua baju bajan..belum cite die hangkut baju2 die bawak lari satu umah..hurmmm..dekat sejam lebih gak la baru nak abis lipat baju...haishhhh..geram betul..

Okayh dh itu je cite pasal si mek nie..hihihihi

-the end-

14 comments:

  1. Merah2 pipi si mek ni ha...geram nak gigit dia la...

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi...
    dr smlm lagi aunt punye kepala otak nie serabut ngan masalah demi masalah...
    pagi ini tgk gambar² mek qisya nie...
    tersenyum aunt....:)

    ReplyDelete
  3. comey2 sumenya..!
    oooo aunty nad dah tau dah mana baby zaed dpt mata sepet ni..
    jenuh aunty nad pikir..
    rupanya sbb aunty nad slalu tgk gmbo mek!

    ReplyDelete
  4. peel kemahen sekarang kan..pose tak menahan tu..ahahhaha...mek mek...propa nau...macam mummy dia...opss...hahahha

    ReplyDelete
  5. mek makin comel...hadoii..tgk dia rasa nak geget

    ReplyDelete
  6. alaaa homey sgt perangai mek ni tau..nanti laaa aunty jumpe aunty gomol sampai nangessss

    ReplyDelete
  7. Best! seronok kalau mummy Qisya busy auntie dpt peluang tengok banyak keletah mek dijadikan entri:)

    ps: anak-anak kakak semua jenis gigit kuku tau Falsya. Susah nak hilang sampai dah remaja. Yg sulung masuk U baru hilang. Yg no. 2 (16 tahun) dan no. 3 (12 tahun) sampai sekarang masih gigit kuku lagi. Kalau tegur baru lepas - sengihlah. Pernah kakak google kata kurang kasih sayang tapi kakak nafikan sebab kami sangat mesra.

    ReplyDelete
  8. macam-macam gaya comel mek ye..suka yang posing macam sultan tu..hamboih la haii...kemain rileks ye

    ReplyDelete
  9. Assalam sya,
    tu dia haih
    dia punya ngaaaaaaaangaaaaaaa he3
    sian ke mek

    ReplyDelete
  10. ish2 mek ni mesti noty cam mummy dia...hihiii...comel...

    ReplyDelete
  11. geram nengok.. rasa nak geget2.. tapi kalau ai buat depan dak Nuha confirm merajuk dak dobot tu.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  12. kak sya,, anak eija pun suka gigit kuku.. tapi mek lagi kecik dr anak eija... gambar qisya yang ketiga tu awat? sapa buat qisya nangis... somel pulak hahaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...