Thursday, June 18, 2015

:: "Tertinggal Dek Suami" ::

Tertinggal oleh suami okayh..bukan ditinggalkan oleh suami..nauzubillahiminzalik..mohon dijauhkan dari perkara2 yg tidak diingini..amin..insyaAllah..

*Cite nie mcm panjang..so bertabahlah*

Malam semalam punye cite la nie..kiteorg nak kuau sbb kite nak gie klinik..time nak kuau tuh mmg kelam-kelibut kite dibuatnye...kat pintu tgh pakaikan mek sandal die alih2 terbau semacam satu aroma yg tertusuk di hidung turun ke kolbuku...omakaiiiii..berry sudah..masuk dlm basuh ape patut, pakaikan ape patut, kuau balik anto qisya ke daddy..masuk umah ikat plastik sampah, buang sampah pulak..daddy mek sedap jeeeeeeeerrrrr duk dlm kete yg berekon smbl menelek enpon..mommy mek kelam-kelibut berkejaran sana sini dgn anak..*senyum sambil menitis peluh satu kat dahi*

Pastu teringat lak air si mek..haishhh, terlupe nak amek..masuk balik umah gie dapur masukkan air dlm thermos si mek tuh..daddy mek dh bawak kuaukan kete dari porch so die tunggu kat depan pagar..bukak je pintu kete belakang, baru nak masukkan kaki dlm kete, (yeeee aiiii dh duk belakang..turun takhta..mek duk depan ontok2 dlm carseat die) daddy mek tanye,

somi, "sandal qisya ade amek?"
isteri, "xde..kat dlm umah..kat depan ade?"
somi, "xde"

Terus tutup pintu kete, bukak kunci pintu grill n pintu kayu, masuk balik dalam umah, amek sandal qisya, kuau balik, kunci balik pintu grill n pintu kayu, nak gie kat kete tp kete dah xde..okayh la, coz i tot, ooo maybe my somi gie pusing2 sbb kete kat belakang xlepas nak lalu ke kan..

Haihhhh berpeluh2 kite dibuatnye..jantung berdegup laju sbb kelam-kelibut xtentu arah berkejaran sana sini..time tuh mmg bersyukur sgt umah kite umah landed..cannot imagine kalau umah kite flat ke apartment ke condo ke, ehhh, whatever la..doesn't matter la ape namanye janji umah tinggi2 nie..mau 20-25minit yg kelam-kelibut tuh kite dh turun 5kg gamaknye..hahaha..

5minit berlalu..5minit tuh la kite duk terpacak kat depan umah..mana daddy mek nie..xkan la jauh nau pusingnye..henpon lak kat dlm umah sebab tengah charging..tunggu lagik..ehhh, lain macam je lama die nie..xkan la pusing belakang nie je pun amek masa lebih 5minit..kite dh la xsuke menunggu2 nie..darah mmg cepat naik kepala..angin ribut mmg xbg tanda terus menjelma jer..hahahaha,..ishhh xleh jadik nie..smp bile nak jadik "statue of gombak" kat dpn umah nie..bukak balik grill ngan pintu kayu..masuk dlm umah nak amek tepon alih2 somi kite kol..

isteri, "u kat mana nie"
somi, "u kat mana?"
*kite tanye die, die tanye kite balik*
isteri, "kat umah la"
somi, "wakakakakakakakakaka..bahahahahahha..
ler kat umah ker..i ingat u dh masuk kete..
so i jalan je la..hahahaha"
isteri, "@#$^&*!$..ape je u nie..
i masuk dalam umah amek sipe qisya"
*time nie xtau nak marah ke nak gelak ke..mix feelings betul*
somi, "ler kan i dh kate td sipe qisya ade"
isteri, "mana i nak tau..i dgr u kate sipe qisya xde..
tuh yg i masuk dalam umah amek sipe qisya..
xkan xperasan i xde..xkan xperasan senyap je kat belakang"
somi, "ingat u dh masuk kete..
mana tau masuk2 kete terus tido ker"

Eeeeiiiii geram betul..pastu mmg lama lak tuh nak tunggu daddy mek smp depan umah..bile dh smp depan umah, masuk je kete,

isteri,"dh sampai mana baru perasan i xde"
somi, "dh smp highway duke..hahahhahahahaha"

Gggggggrrrrrrr!!!!....

Pestime u'olls kene tinggal gitu..pestime daddy mek ingat mommy mek dh masuk dlm kete then terus jalan..aduhaiiii..bile ekon dh kene muke, and hati panas dh sejuk, baru la rase mcm kelakar..kihkihkih..

true isn't it...hahahahahahahahaha..

17 comments:

  1. Hahhahaha...
    Mesti hubby tu ingat Falsya dah masuk kete,
    sebab falsya dah tutup pintu kereta tu..
    Tak pa , kenangan terindah :)

    ReplyDelete
  2. singgah petang....
    Ya Allah...serius lawak betulllll...
    apa daaahhhh...boleh pulak kena tinggal...ish²...

    ReplyDelete
  3. adoiii tertgal ye..sbr je la..dh smp duke...lps tu kuar ke mana hala tuju tu?

    ReplyDelete
  4. Hahahahahahaha u made my day lah! tengah tahan ngantok ni tibe2 bace story ni terus hilang sengguk2 kita. Kikikikikiki...kasihan mami mek!

    ReplyDelete
  5. haha.. ini lawak.. sorry kak gelak.. blh plak husband xprasaan akak xde... LOL

    ReplyDelete
  6. ALahaiiii...siannya mommy qisya kena tinggal ☺☺

    Terasa kepenatan mu itu bila keluar masuk umah banyak kali...ppffttt...

    ReplyDelete
  7. Hahaha...seyes hubs falsya mmg lawak...kahkah...

    ReplyDelete
  8. lawak pagi jumaat ni Sya... senyum2 sorang akak depan PC ni...hahaaa
    kelam kabut sana sini lastly kena tinggal la pulak.... mcm2 kan....bole x perasan si isteri x der kat belakang.... kihkih

    ReplyDelete
  9. Assalam sya,
    he3
    sampai ati somi uols :)

    psstt : iols kalo part bersiap memang soh hubby mandi & siap dolu, iols siapkan barang2 bag anak, baju untuk anak pakai & mandikan anak. Bila huuby dah siap ensem2 teruih iols pas anak kat hubby untuk disiapkan (pakai pampers, baju, sikat rambut & pakai bedak) bagi anak ensem sama & iols akan mandi & santekkan diri iols pulop he3. Then tiga2 beranak siap terus boleh keluor one shot he3

    ReplyDelete
  10. Lahawlawala.... boleh pulak jadi macam tu hahaha... kakak gelihati betul ni Falsya sampai tergelak sendiri. Agaknya masa berbual tak berjawab baru perasan bini dia tak ada dlm kereta.:)

    ReplyDelete
  11. sory la dh gelak dulu hihihi
    pnh dgr kes mcm ni jdi kt mak sedara member juga.
    laki dia tinggal bini di kedai.
    bila anak dia bgtau kata mama kat kedai bru la laki dia perasan.adoiii

    maksudnya di sini....

    ReplyDelete
  12. hahaha.. memang kelakar gilelah.. aptb.. hahaha..
    Sya.. mek tak carik lak ibu dia.. takkan dia pun tak perasan ibu dia takde.. ;)

    ReplyDelete
  13. hehhe lawak betullah ..kalau akak nak marah x jadi marah

    ReplyDelete
  14. Huhuhu. Tergelak baca cete ni. En somi berangan ke sampau x perasan isteri x de

    ReplyDelete
  15. Akak x tsu nk gelak ke nak apa....nk kata dh tua..dua2 muda lg...korang ni....aduhai...baru anak sorang tu...adoi la falsya oiiii

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...